Aplicații de citit cărți gratis pe iPhone

Aplicații de citit cărți gratis pe iPhone. Dacă căutați o aplicație care să vă permită să citiți cărți pe dispozitivul vostru mobil iOS, trebuie să știți că puteți profita de unele aplicații special concepute pentru a vă permite să citiți cărți pe telefon. În acest articol despre, aplicații de citit cărți gratis pe iPhone, vă voi prezenta o listă de aplicații pentru iOS și Android care vă permit să citiți cărți pe telefon. De asemenea, vă voi explica cum să folosiți aceste aplicații, astfel încât să puteți citi cărți în format digital. Aplicațiile sunt ușor de folosit și le puteți descărca direct din Magazin Google Play pentru Android sau App Store pentru iPhone și iPad.

Aplicații de citit cărți gratis pe iPhone sau Android

Dacă doriți să aflați care sunt cele mai bune aplicații de citit cărți gratis pe iPhone sau Android, atunci nu vă rămâne decât să încercați aplicațiile pe care le găsiți în lista de mai jos. Printre ele, veți găsi și aplicații care vă permit să citiți cărți pe tabletă.

Cărți Google Play

Cărți Google Play

Prima aplicație de citit cărți gratis pe iPhone sau Android este Cărți Google Play, aplicația este creată de Google și este concepută pentru cei care vor să citească cărți direct de pe dispozitivul mobil, fie că este vorba de telefon sau tabletă. Aplicația o puteți descărca din App Store sau din Magazin Google Play.

După ce ați descărcat și instalat aplicația, deschideți-o și apăsați pe butonul Start. Aplicația va utiliza automat contul Google asociat dispozitivului, dar dacă doriți să folosiți un alt cont, apăsați pe pictograma avatarului contului vostru din colțul din dreapta sus și, din meniul care apare, atingeți pe Adăugați un alt cont.

Pe ecranul principal al aplicației, apăsați pe fila Cărți și căutați cartea pe care doriți să o citiți. Veți găsi unele cărți oferite în cadrul anumitor secțiuni, cum ar fi Cărți pentru tine. Cu toate acestea, dacă doriți să accesați întregul catalog, pur și simplu derulați în jos până când găsiți secțiunea Explorați Cărțile: apăsați pe butonul Genuri și apoi selectați una din lista care apare. După ce ați făcut acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe miniatura cărții pe care doriți să o citiți.

În cazul în care cartea este gratuită, trebuie doar să apăsați pe butonul Citește. Dacă trebuie să plătiți, apăsați pe butonul Cumpără, apoi apăsați pe butonul Accept, selectați metoda de plată preferată și apăsați pe butonul Cumpără cartea. Apoi puteți începe să o citiți apăsând pe butonul Citește.

Amazon Kindle

Aplicații de citit cărți gratis pe iPhone

O altă aplicație de citit cărți gratis pe iPhone sau Android este Amazon Kindle. După cum sugerează și numele, este o aplicație gratuită de la Amazon care oferă posibilitatea de a citi cărți, atât gratuite, cât și contra cost. Puteți descărca gratuit aplicația direct din Magazin Play sau din App Store.

După ce ați descărcat și instalat aplicația, deschideți-o și conectați-vă cu contul vostru Amazon sau, dacă nu aveți unul, apăsați pur și simplu pe butonul Create a new Amazon account și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, apăsați pe fila Discover din bara de jos pentru a accesa secțiunea de cărți. Pe ecranul care se deschide, vor apărea mai multe titluri împărțite în secțiuni, cum ar fi Amazon Original Books for you sau Bestsellers. Din păcate, nu există nicio modalitate de a filtra cărțile gratuite și cele cu plată, așa că va trebui pur și simplu să fiți atenți la prețul indicat sub coperta fiecărei cărți. Cu toate acestea, dacă aveți deja un abonament Amazon Prime, puteți accesa serviciul Prime Reading, care vă va permite să citiți gratuit unele cărți care, de obicei, sunt contra cost.

După ce găsiți cartea pe care doriți să o citiți, apăsați pur și simplu pe butonul Read for Free (cu Prime Reading) sau Buy Now. După ce ați făcut acest lucru, cartea va fi adăugată în biblioteca voastră virtuală din aplicația Amazon Kindle, accesibilă prin intermediul filei Library din partea de jos, dar o puteți citi și imediat, apăsând pe butonul Read Now.

Kobo Books

Aplicații de citit cărți gratis pe iPhone

Kobo Books este o altă aplicație de citit cărți gratis pe iPhone sau Android care vă permite să citiți cărți direct de pe dispozitivul mobil. Prin intermediul acestei aplicații, puteți achiziționa toate cărțile aflate la vânzare pe platformă, precum și să accesați diverse titluri gratuite. Puteți descărca gratuit aplicația din Magazin Play pentru Android sau din App Store pentru iOS .

După ce ați descărcat și instalat aplicația, deschideți-o și conectați-vă la platformă apăsând pe elementul Sign In (dacă aveți deja un cont) sau pe elementul Create Account. Alternativ, puteți să vă conectați la platformă apăsând pe pictograma Google pentru a utiliza contul Google sau pe pictograma Facebook pentru a utiliza contul vostru de Facebook.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, veți găsi imediat o listă de cărți împărțite în categorii, cum ar fi cărți electronice populare, cărți electronice gratuite sau cărți electronice recomandate. Dacă doriți să căutați un anumit titlu, apăsați pe fila Search din partea de jos, introduceți numele cărții în câmpul de căutare din partea de sus și începeți căutarea apăsând pe butonul Search Kobo Store. După ce ați ales cartea pe care doriți să o citiți, apăsați pe coperta acesteia și apăsați pe butonul Add to My Books dacă este gratuită sau Buy Now dacă este la plată.

După ce ați făcut acest lucru, puteți începe imediat să citiți cartea apăsând pe butonul View. Alternativ, puteți accesa toate cărțile pe care le aveți sau pe care le citiți în prezent, apăsând pe fila My Books din partea de jos.

FBReader

FBReader

Dacă aveți deja cărți electronice pe te telefon sau tabletă, pe care le-ați descărcat anterior, dar nu cunoașteți nicio aplicație de citit cărți gratis pe iPhone sau Android, în acest caz nu trebuie decât să descărcați aplicația gratuită FBReader. Aplicația o puteți descărca din App Store pentru iPhone sau iPad sau din Magazin Play pentru Android.

După ce ați descărcat și instalat aplicația, deschideți-o, apăsați pe butonul OK și apoi permiteți accesul la toate fișierele de pe dispozitiv. Pe ecranul principal al aplicației, glisați de la stânga la dreapta și apăsați pe Deschidere bibliotecă din meniul care apare. Pe ecranul care apare, selectați una dintre opțiuni pentru a decide ce tip de vizualizare preferați, de exemplu, După autor sau După titlu, apoi apăsați pe unul dintre fișierele din listă pentru a începe să citiți cartea.

În cazul în care cartea pe care ați descărcat-o anterior pe smartphone nu este listată, apăsați pur și simplu butonul cu cele trei puncte din colțul din dreapta sus și apoi apăsați pe (Scanează din nou) din meniul care apare.

Aplicații de citit cărți gratis pe iPhone

Dacă căutați aplicații de citit cărți gratis pe iPhone, mai jos vă voi prezenta câteva aplicații care cu siguranță vă vor fi de folos. De asemenea, dacă aveți un iPad și nu știți ce aplicații să folosiți pentru citirea cărților pe iPad, trebuie să știți că acestea sunt compatibile cu ambele dispozitive.

Apple Books

Prima aplicație de citit cărți gratis pe iPhone este Apple Books, aceasta vă permite să descărcați cărți în format digital și, de asemenea, să le citiți. De obicei, aplicația este deja instalată în mod implicit pe dispozitivele iOS, dar dacă ați eliminat-o anterior, o puteți descărca din nou din App Store.

După ce ați descărcat și instalat aplicația, deschideți-o, apăsați pe butonul Start și decideți dacă doriți sau nu să activați notificările. Când ajungeți pe ecranul principal, vă veți afla în fila Reading, unde veți găsi în prim-plan cartea pe care o citiți în prezent, urmată de o listă de titluri sugerate de serviciu, împărțite în categoriile Bestseller, Fabulous Free Books sau What’s new this week.

În schimb, pentru a accesa întregul catalog, apăsați pe fila Book Store din partea de jos, prin intermediul căreia vă puteți alege cartea preferată navigând printre toate secțiunile disponibile. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unor cărți gratuite, apăsați pe elementul On Offer sau Free și apoi căutați în secțiunea Top Free. După ce ați găsit cartea pe care doriți să o citiți, apăsați pe coperta acesteia și apoi pe butonul Download, confirmați descărcarea utilizând Face ID, Touch ID sau parola ID-ului Apple.

Dacă cartea pe care ați ales-o nu este disponibilă gratuit, va trebui să o cumpărați. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să atingeți butonul Buy și să confirmați plata folosind Face ID, Touch ID sau parola ID-ului vostru Apple. Odată descărcată, puteți începe imediat să citiți cartea, apăsând pe butonul Read sau, alternativ, puteți accesa secțiunea Library din bara de jos.

O alternativă la Apple Books este Cărți Google Play, care oferă posibilitatea de a cumpăra și de a citi cărți și pe iPhone și iPad. Aplicația poate fi descărcată complet gratuit prin intermediul magazinului App Store. Funcționarea aplicației este aproape identică cu versiunea pentru dispozitive Android, despre care am vorbit în secțiunea pentru Android.

Amazon Kindle pentru iPhone

O altă aplicație foarte bună pentru citirea cărților pe iPhone este Amazon Kindle, care vă permite să citiți toate cărțile puse în vânzare pe platformă. Puteți descărca gratuit aplicația din App Store.

Din păcate, spre deosebire de Android, nu este posibilă descărcarea cărților direct prin intermediul aplicației Kindle pentru iPhone. Pentru a ocoli acest lucru, trebuie să folosiți un browser web, de exemplu Safari, și să accesați secțiunea Kindle Store de la Amazon. În această secțiune, căutați cartea pe care doriți să o citiți și, dacă este o carte contra cost, apăsați pe butonul Buy now. Dacă este o carte gratuită, atingeți pur și simplu butonul Read for Free și apoi Go to Kindle for iOS, ceea ce va deschide automat aplicația Amazon Kindle.

Apoi tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe fila Library, situată în bara de jos, apăsați pe All și apoi pe coperta cărții pe care tocmai ați adăugat-o pentru a o descărca. După ce descărcarea este finalizată (de obicei durează câteva secunde), puteți începe să o citiți atingând din nou coperta cărții.

Aplicații de citit cărți online

Aplicații de citit cărți online

Nu doriți să instalați aplicații de citit cărți gratis pe iPhone sau Android, și vă întrebați dacă există aplicații de citit cărți online? Ei bine, trebuie să știți că există mai multe site-uri care oferă posibilitatea de a descărca și citi cărți fără a fi nevoie să descărcați aplicații. Mai jos veți găsi câteva dintre ele.

  • Project Gutenberg – site care este o adevărată bibliotecă online cu mii de cărți electronice gratuite în numeroase limbi, gata de a fi citite. Pe site nu veți găsi cărți protejate de drepturi de autor, ci doar cărți din domeniul public, cum ar fi marii clasici ai literaturii.
  • ManyBooks – un site care vă permite să descărcați sau să citiți direct online numeroase cărți gratuite în toate limbile (chiar și în limba română).
  • FeedBooks – un site care vă permite să cumpărați și să descărcați numeroase cărți complet gratuite.

Din păcate, nu toate site-urile pe care le-am menționat mai sus oferă și posibilitatea de a citi cartea direct online, dar după ce ați descărcat cartea, trebuie doar să instalați aplicația potrivită pentru a deschide cărțile în format electronic, care sunt de obicei ePub sau PDF.

Aplicații de citit cărți gratis pe Windows

Aplicații de citit cărți gratis pe Windows

După ce v-am prezentat aplicații de citit cărți gratis pe iPhone și Android, acum o să vă prezint câteva aplicații care vă permit să faceți același lucru pe un PC sau laptop (indiferent de sistemul de operare utilizat, Windows 7, Windows 10 sau Windows 11).

  • Calibre (Windows/macOS/Linux) – program de citit cărți electronice complet gratuit, care acceptă toate formatele de cărți electronice (PDF, ePub etc). De asemenea, vă permite să cumpărați cărți prin accesarea principalelor magazine de cărți electronice sau să o convertiți în formatul pe care îl doriți.
  • Adobe Acrobat Reader DC (Windows/macOS) – program gratuit pentru citirea documentelor PDF pe calculator. De asemenea, poate fi utilizat pentru a citi cărți electronice disponibile pe internet în acest format.
  • FBReader (Windows/macOS) – un program gratuit care permite citirea cărților electronice în toate formatele digitale disponibile. În plus, vă permite să descărcați direct cărți electronice disponibile gratuit și, prin urmare, fără drepturi de autor.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum funcționează aceste programe, citiți articolul despre programe pentru eBook.