Diferența între browser și motor de căutare

Diferența între browser și motor de căutare. Nu știți care este diferența dintre browser și motorul de căutare? În acest articol vă voi explica ce diferență există între browser și motorul de căutare.

Diferența între browser și motor de căutare

Ce este un browser pentru internet ?

Ce este un browser pentru internet

În informatică browserul web este un software special care vă permite să căutați, să vizualizați și să navigați pe Internet. Puteți accesa pagini, imagini, videoclipuri, muzică sau alte tipuri de conținut, toate acestea sunt identificate printr-o adresă URL. Un browser permite utilizatorilor să navigheze mai ușor către alte resurse, fiecare resursă existentă pe web are de obicei una sau mai multe legături.

Deși browserele sunt destinate în principal pentru utilizarea pe Internet, acestea pot fi utilizate și în alte scopuri diferite, cum ar fi accesarea informațiilor furnizate de serverele web pe o rețea locală sau vizualizarea fișierelor într-un sistem de fișiere.

Cele mai cunoscute browsere sunt Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Opera, Maxthon și Vivaldi.

Ce este un motor de căutare ?

Ce este un motor de căutare

Ca parte a tehnologiilor utilizate pe Internet, un motor de căutare, uneori numit și search engine, este un sistem software conceput pentru a căuta informații pe World Wide Web. Rezultatele căutării sunt în general afișate într-o listă ordonată, adesea denumită pagina de rezultate a motorului de căutare sau pur și simplu SERP.

Informațiile obținute printr-un motor de căutare pot fi un amestec de pagini, imagini, videoclipuri, articole, documente și alte tipuri de fișiere. Pentru a clasifica rezultatele obținute, se folosesc algoritmi speciali care controlează, de exemplu, de câte ori se repetă cuvintele cheie pe o pagină, câte legături primește un anumit document, unde sunt plasate cuvintele cheie pe pagină sau de câte ori un utilizator a vizitat un anumit site după o căutare.

Cele mai cunoscute motoare de căutare sunt Google, Bing, Baidu, Qwant, Yandex, și DuckDuckGo. Pe lângă motoarele de căutare clasice, există și motoare de căutare specializate doar într-un anumit sector cum ar fi, de exemplu, pentru hoteluri, locuri de muncă etc.

Diferența între browser și motor de căutare

Prin urmare, un browser este o aplicație instalată pe un anumit dispozitiv care este utilizată, în principal, pentru a accesa informațiile găsite pe Internet. Pe de altă parte, un motor de căutare este un sistem disponibil doar online care, printr-un anumit browser, vă permite să găsiți rezultate pe baza cuvintelor cheie pe care le căutați. Deci, dacă ați citit acest articol, acum știți care este diferența dintre browser și motorul de căutare. Lista cu cele mai bune browsere o găsiți într-un articol separat. Cel mai bun browser pentru navigare pe Internet.