Cel mai bun browser pentru navigarea pe Internet

Cel mai bun browser pentru navigarea pe Internet. Pentru navigarea pe Internet, folosiți un browser destul de necunoscut și simțiți că nu sunteți mulțumiți de experiența voastră. Ați dori să înlocuiți și să utilizați un browser mai popular care vă permite să navigați pe Internet și, în același timp, să profitați de funcții suplimentare. Deci, vă întrebați dacă toate acestea sunt posibile și doriți să știți care este cel mai bun browser pentru navigarea pe Internet.

Cel mai bun browser pentru navigarea pe Internet

Pentru a naviga pe Internet, puteți decide, de fapt, să înlocuiți browserul de care nu sunteți mulțumiți cu unul mult mai rapid și mai funcțional; cu ajutorul acestui articol voi recomanda unele dintre cele mai bune browsere, și voi explica în detaliu care sunt principalele lor caracteristici.

Google Chrome (PC/Mac/Android/iOS)

google chrome ro

Vorbind despre care sunt cele mai bune browsere pentru a naviga pe Internet, este bine să începeți cu ilustrarea caracteristicilor Google Chrome. Acesta este, de fapt, cel mai folosit browser gratuit din lume, iar popularitatea sa se datorează mai multor factori, în primul rând disponibilității sale largi. Puteți utiliza Google Chrome pentru a naviga pe Internet pe PC-uri și Mac-uri și chiar pe dispozitive mobile precum Android și iOS.

Google Chrome este cu siguranță un browser foarte rapid, când începe să încarce paginile de internet. Foarte interesant este, de asemenea, abilitatea de a personaliza foarte mult programul de navigație datorită prezenței numeroaselor extensii, care vă permit să vă măriți funcționalitatea.

Acest browser este, de asemenea, compatibil cu toate standardele web, integrează Flash Player și este foarte ușor de utilizat. Fiind un browser dezvoltat de Google, trebuie de asemenea să subliniem compatibilitatea cu cele mai populare servicii dezvoltate de gigantul Mountain View.

Browserul vă permite să faceți rapid toate portalurile dedicate serviciilor Google, cum ar fi Gmail sau Google Drive. Prin intermediul acestui browser vă puteți înregistra, de asemenea, utilizând contul Google și, astfel, găsiți toate datele de navigare sincronizate pe alte platforme.

În loc de a vorbi despre acele aspecte pe care le consider deficiențele acestui browser, trebuie să ne referim la consumul ridicat de resurse. Mai ales atunci când este utilizat pe dispozitive low-cost deskop sau dispozitive mobile low-end, acest browser va cauza un consum considerabil de memorie RAM și baterie.

Mozilla Firefox (PC/Mac/Android/iOS)

Mozilla Firefox

Un alt browser excelent pentru navigarea pe internet este cu siguranță Mozilla Firefox, un program de navigație născut anterior comparativ cu Google Chrome. Acest browser este complet gratuit și îl puteți descărca pe Windows și Mac OS pentru computere desktop; pe dispozitivele mobile este disponibil pentru smartphone-uri și tablete, Android și iOS.

Acest browser a fost de mult regele incontestabil al Web-ului; clar că apariția la Chrome la făcut să scadă din topul clasamentului. Dar trebuie să subliniem faptul că, datorită actualizărilor, a reușit să câștige inima multor utilizatori.

În prezent, acesta poate fi considerat ca unul dintre cele mai bune browsere. În privința caracteristicilor sale suplimentare, Firefox prezintă capacitatea de personalizare a programului său de navigare prin instalarea de extensii, similar cu ceea ce se întâmplă deja cu Google Chrome. Doar vorbind despre extensiile Firefox trebuie spus că acestea sunt uneori mai complete decât cele de la Google Chrome.

În ceea ce privește performanța, Firefox este un browser excelent, cu un start aproape instantaneu al paginilor web. De asemenea, trebuie remarcat faptul că acesta este mai ușor decât rivalul Google și, prin urmare, potrivit și pentru computerele mai puțin performante.

Este foarte dificil să găsiți un defect real în acest browser. Poate că ar trebui să spunem că caracteristicile suplimentare necesită mai mult timp pentru a fi implementate în comparație cu Google Chrome, dar, în ciuda acestui fapt, este un browser excelent în toate privințele.

Safari (Mac/iOS)

Safari browser pentru internet

Disponibil numai pe computere Mac și dispozitive iOS, Safari este browserul gratuit pentru toate dispozitivele cu marca Apple. Dacă utilizați un Mac sau un iPhone sau un iPad nu este nimic mai bun decât utilizarea acestui browser, deoarece este prezent în mod implicit.

Safari este un browser extrem de rapid, are un consum redus de resurse și oferă câteva caracteristici de bază și alte caracteristici mai avansate. Acestea includ posibilitatea de a adăuga pagini în lista de citire și de a schimba agentul utilizator.

Toate datele conținute în Safari sunt sincronizate cu iCloud și există suport nativ cu tehnologia AirPlay. Cu alte cuvinte, Safari este browserul perfect pentru cei care folosesc exclusiv dispozitivele dezvoltate de compania Cupertino.

Deși lansarea paginilor Web cu Safari se face rapid, trebuie menționat că există o lipsă a unor caracteristici utile: într-adevăr, există un management al mai multor utilizatori, iar flota de extensii este redusă, în comparație cu Google Chrome și Firefox.

Cu toate acestea, dacă utilizați un computer Mac, un iPhone sau un iPad și nu doriți să instalați un browser suplimentar, puteți utiliza foarte bine Safari, deoarece acesta își poate îndeplini în mod optim rolul de browser pentru navigarea pe Internet.

Microsoft Edge (PC/Android)

microsoft edge romania

Inițial, numai pe computerele Windows 10, așa cum a fost proiectat pentru sistemul de operare dezvoltat de Microsoft, Microsoft Edge a reușit să ajungă chiar și pe Android.

Microsoft Edge este, prin urmare, în echilibru noul browser oficial Microsoft, moștenitor demn de Internet Explorer. Dacă aveți un computer Windows și nu sunteți mulțumit de programul de navigare pe care îl utilizați în prezent, puteți utiliza browserul Microsoft Edge: acesta este deja preinstalat pe computerele Windows 10.

Microsoft Edge nu are nimic de-a face cu predecesorul său, Internet Explorer: noul browser este ușor și rapid, deși nu este în măsură să facă față performanțelor browserelor Google Chrome și Firefox. Cu toate acestea, acesta este un browser excelent și, cu un consum redus de energie, vă asigură că poate fi folosit și pe computerele Windows de ultimă generație.

Acesta este, prin urmare, browserul conceput pentru iubitorii de Windows 10 și caracteristicile sale suplimentare, cum ar fi Cortana: nu întâmplător, asistentul virtual de la Microsoft este integrat în browser.

Microsoft Edge are de asemenea câteva funcții secundare importante, inclusiv modul privat, sincronizarea datelor online și abilitatea de a scrie documente direct pe paginile Web.

Dimpotrivă, totuși, trebuie să subliniem că nu sunt prezente foarte multe extensii și are un sistem de actualizări un pic mai lent. În cele din urmă, Microsoft Edge are toate șansele pentru a fi un browser excelent pe computerele Windows.

Opera (PC/Mac/Android/iOS)

cel mai bun browser Opera

Unul dintre browserele alternative pentru navigarea pe Web este Opera, un browser gratuit considerat de mulți o alternativă la alte browsere.

Este de fapt un browser foarte ușor, iar motorul central al acestui browser este același ca și Google Chrome, spre deosebire de browserul Google, puterea sa este, fără îndoială, mai mică.

Deși lent în introducerea de noi funcții, Opera este un browser care prezintă caracteristici speciale interesante. Printre acestea se numără prezența unui VPN integrat, sistemul de navigare Opera Turbo care vă permite să accelerați navigarea și să reduceți consumul de date și modul Instantaneu. Acesta din urmă vă permite să faceți capturi de ecran direct din browser, cu un instrument integrat.

În ceea ce privește extensiile, Opera poate, din fericire, să folosească exact aceleași posibilități de personalizare oferite de Google Chrome. Extensiile browserului Google sunt, de fapt, compatibile și cu browser-ul Opera.

Deși l-am lăudat pe acest browser, trebuie spus că nu este perfect. Printre defectele sale există un sistem de actualizare automată care nu funcționează întotdeauna perfect. În plus, acest browser nu este încă răspândit și pot exista dificultăți în navigarea pe site-uri web care nu îl acceptă încă.

Dacă vi se blochează player-ul flash în browser, avem un articol care vă poate fi de folos. Ce faci dacă se blochează Flash Player în Google Chrome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *