Instalare Magazin Play pe telefon Android

Instalare Magazin Play pe telefon Android. Dacă ați cumpărat un telefon Android și după ce l-ați configurat nu găsiți Magazin Play în lista cu aplicații, este posibil că telefonul vostru nu are magazinul virtual.

Instalare Magazin Play pe telefon Android gratis

În acest articol despre, instalare Magazin Play pe telefon Android, vă voi explica ce trebuie să faceți ca să instalați magazinul virtual pe telefon, pentru a putea descarca aplicații și jocuri. Pentru mai multe detalii citiți în continuare acest articol.

Instalare Magazin Play pe telefon Android

Instalare Magazin Play pe telefon Android

Ați cumpărat un telefon Android nou și ați observat că nu există Magazin Play, magazinul virtual de pe toate dispozitivele cu serviciile Google, de unde puteți descărca aplicații și jocuri? Ei bine, dacă telefonul pe care l-ați cumpărat nu are magazinul virtual Google, și acum vă întrebați care este modul de instalare Magazin Play pe telefon Android, mai jos veți găsi pașii de urmat.

Multă lume crede că un dispozitiv Android trebuie neapărat să fie echipat cu Magazin Paly și toate serviciile Google, dar în realitate nu este așa. Sistemul de operare Android este open source, astfel încât fiecare companie îl poate folosi complet gratuit. Lucrurile se schimbă, însă, pentru serviciile Google, care necesită o licență pe care producătorul trebuie să o achiziționeze de la Google

Dacă, de exemplu, ați cumpărat un telefon chinezesc de la vreo marcă foarte ieftină (pentru a economisi bani), să știți că există probabilitatea ca acesta să nu aibă Magazin Play și toate serviciile Google. Pe unele modele chinezești, precum cele de la Xiaomi și OPPO, de exemplu, este posibil utilizarea unei aplicații numite Google Installer, care se află în magazinul virtual al telefoanelor, prin care este posibil de a instala toate serviciile Google rapid și ușor.

Lucrurile se schimbă, însă, dacă ați cumpărat un telefon Huawei. Trebuie să știți că, compania chineză din 2019 nu mai deține licența de a utiliza serviciile Google și Magazin Play pentru deciziile luate de către autoritățile americane. Prin urmare, serviciile Google au fost înlocuite de HMS și magazinul de aplicații AppGallery. Dar, nu vă faceți griji, deoarece puteți instala Magazin Play pe telefon, chiar dacă într-un mod puțin diferit față de cel obișnuit, este la fel de eficient.

Pe Internet există multe tutoriale despre cum puteți rezolva problema folosind fișiere APK modificate pentru instalarea serviciilor Google și a Magazinului Play, dar personal vă sfătuiesc să evitați utilizarea acestor fișiere deoarece sursa acestor APK-uri nu este sigură, deoarece ar putea ascunde malware sau viruși. De asemenea, aceste tutoriale nu mai sunt valabile cu cele mai recente actualizări a sistemului de operare Android.

Din fericire, o aplicație vă vine în ajutor, această aplicație vă permite să aveți din nou acces la Magazin Play de pe un telefon Huawei sau orice alt telefon Android care nu îl are. Aplicația se numește Gspace, este disponibilă în AppGallery și oferă acces la toate serviciile Google. Aceasta înseamnă că vă permite, de asemenea, să utilizați Magazin Play, să descărcați aplicații Google și să le utilizați ca și cum ar fi instalate nativ pe telefonul vostru.

Înainte de a utiliza aplicația Gspace, trebuie să știți că aceasta este o soluție neoficială, de aceea vă recomand să utilizați un cont Google special pentru acest lucru (de exemplu, puteți crea un cont Google doar pentru utilizarea aplicației Gspace), pentru a evita problemele de confidențialitate.

Pentru a instala Gspace pe telefon, deschideți AppGallery (sau magazinul implicit al telefonului vostru), căutați „gspace” și atingeți pe numele aplicației, apoi pe butonul Instalare. După descărcare și instalare, porniți aplicația, apăsați butonul Start, acordați permisiunile necesare și atingeți pe butonul Continue pentru a descărca toate fișierele necesare pentru funcționare.

După ce ați făcut acest lucru, continuați cu configurarea contului Google deschizând oricare dintre aplicațiile Google (de exemplu, Gmail) și conectați-vă la contul vostru. Apoi, pentru a vizualiza aplicația Magazin Play și a căuta aplicații, pur și simplu apăsați pe oricare dintre aplicațiile de pe ecranul GSpace pe care nu le-ați instalat încă pe telefon și apăsați săgeata înapoi.

Instalare Magazin Play pe telefon Huawei

Instalare Magazin Play pe telefon Huawei

Ați cumpărat un telefon Huawei și după ce l-ați configurat ați observat că Magazin Play lipsește și nu îl găsiți în lista aplicațiilor din telefon? Așa cum am menționat mai sus, din 2019, toate telefoanele Huawei nu mai folosesc serviciile Google, acestea au fost înlocuite de AppGallery și HMS. Pentru a rezolva problema urmați pașii din secțiunea instalare Magazin Play pe telefon Android, pentru a instala aplicația Gspace.