Ascunde aplicații pe Huawei

Ascunde aplicații pe Huawei. Odată cu creșterea tehnologiei, este posibil să desfășurați diverse activități pe telefon, inclusiv cele pentru servicii bancare, bilete de călătorie, investiții, activități comerciale și multe altele, folosind aplicațiile de pe telefonul vostru mobil. Dar, de multe ori se poate întâmpla că trebuie să ascundeți aplicațiile din telefon deoarece nu doriți ca prietenii să vadă aplicațiile instalate.

Ascunde aplicații pe Huawei

În acest articol despre, ascunde aplicații pe Huawei, vă voi explica pas cu pas cum puteți ascunde aplicațiile pe un telefon Huawei (indiferent de modelul telefonului). Deci, pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol și veți vedea cât de simplu este să ascundeți aplicațiile din telefon.

Ascunde aplicații pe Huawei

Mai jos vă voi prezenta câteva aplicații care vă permit să ascundeți aplicațiile pe un telefon sau tabletă Huawei. Unele dintre aplicațiile despre care vom vorbi sunt gratuite iar altele contra cost, sunt simplu de utilizat și le puteți descărca din Magazin Google Play sau din alte magazine virtuale.

Nova Launcher

Nova Launcher

Una dintre primele aplicații pentru a ascunde aplicații pe Huawei pe care vă recomand să o încercați este Nova Launcher, acesta este un lansator care vă permite să personalizați ecranul de pornire Android și să profitați de multe funcții interesante, inclusiv de posibilitatea de a crea foldere în sertarul de aplicații (ecranul cu lista aplicațiilor instalate pe telefon sau tabletă) și pentru a ascunde pictogramele aplicațiilor pe care doriți ca nimeni să nu le vadă.

Aplicația Nova Launcher poate fi descărcată și utilizată gratuit. Dar, din păcate, unele funcții, inclusiv cea pentru ascunderea aplicațiilor pe telefon Huawei, necesită achiziționarea unei licențe care costă 3,99 euro.

Deci, mai întâi, instalați aplicația Nova Launcher pe telefon, la fel cum instalați orice altă aplicație disponibilă în Magazin Google Play. Apoi, căutați și aplicația Nova Launcher Prime (licența pentru a debloca funcțiile contra cost) și continuați cu achiziția din Magazin Google Play.

După ce ați făcut acest lucru, trebuie să setați aplicația Nova Launcher ca lansator implicit pe telefon sau tabletă. Pentru a face acest lucru, accesați meniul Setări (pictograma de pe ecranul de pornire), apoi accesați Aplicații, apăsați pe Aplicații implicite și atingeți pe secțiunea Lansator. Pe ecranul care se deschide atingeți pe Lansator Nova și apoi atingeți pe butonul Modificați.

Nova Launcher

Acum puteți ascunde aplicațiile din telefon. Pentru a face acest lucru, faceți o apăsare lungă pe o porțiune goală de pe ecranul de pornire (o porțiune goală de pe ecran în care nu există pictograme), selectați elementul Setări din meniul care apare mai jos și atingeți pe Aplicații. După ce ați făcut acest lucru, în partea de jos a meniului care apare pe ecran, atingeți pe Ascundeți aplicații și bifați casetele de lângă aplicațiile pe care doriți să le ascundeți. Apoi apăsați săgeata înapoi și ați terminat, aplicațiile pe care le-ați selectat nu vor mai fi vizibile în lista de aplicații instalate pe telefon sau tabletă.

Dacă vă răzgândiți și doriți să afișați aplicațiile în sertarul cu aplicații sau pe ecranul de pornire, reveniți la meniul Setări> Aplicații> Ascundeți aplicații și debifați caseta de lângă aplicația pe care doriți să o faceți vizibilă din nou.

Pictograma pe care doriți să o ascundeți nu este în sertarul cu aplicații, ci pe ecranul de pornire al telefonului? În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să o ștergeți. Pentru a face acest lucru, apăsați lung pe pictograma aplicației care urmează să fie eliminată și atingeți pe Eliminare din meniul care apare pe ecran.

Hide App

Ascunde aplicații pe Huawei

Dacă nu doriți să renunțați la lansatorul implicit al telefonului vostru Huawei, puteți ascunde aplicațiile făcând root la telefon și instalând aplicația gratuită Hide App, care vă permite să ascundeți pictogramele aplicațiilor atât de pe ecranul de pornire, cât și din sertarul cu aplicații Android.

Dacă nu ați auzit niciodată de root, aceasta este o procedură care vă permite să obțineți permisiuni de administrator pe Android și să efectuați operațiuni care în mod normal nu ar fi permise de sistemul de operare. Nu este foarte greu de făcut acest lucru, dar veți pierde garanția și toate datele din memoria telefonului.

După ce ați făcut root la telefon sau tabletă, deschideți Magazin Google Play și descărcați aplicația Hide App, la fel ca orice altă aplicație. După descărcarea și instalarea aplicației, deschideți aplicația și acordați-i permisiuni de root apăsând mai întâi butonul Check now, apoi atingeți pe butoanele Permiteți și OK.

Deci, când vedeți ecranul principal al aplicației, apăsați butonul (+) aflat în dreapta jos, selectați aplicațiile pe care doriți să le ascundeți și apoi apăsați butonul Hide (în partea de jos a ecranului) pentru a ascunde aplicațiile. Vi se va cere să creați un cod PIN pentru a proteja aplicația Hide App de modificări neautorizate (pentru a împiedica pe cineva să acceseze aplicația fără permisiune și să facă din nou vizibile aplicațiile ascunse), acceptați acest lucru atingând butonul Set it și introduceți codul PIN pe care doriți să îl utilizați.

După ce ați făcut acest lucru, accesând ecranul de pornire al telefonului, veți observa că aplicațiile pe care le-ați selectat au fost ascunse și nu mai sunt vizibile. Pentru a afișa din nou aplicațiile pe telefon, deschideți aplicația Hide App, introduceți codul PIN pentru deblocare, selectați aplicația care va fi afișată din nou pe ecranul de pornire și apăsați butonul de deblocare care apare în centrul ecranului.

App Hider

App Hider

Nu doriți să faceți root la telefonul sau tableta voastră Huawei pentru a ascunde aplicațiile? În acest caz, puteți utiliza aplicația App Hider, aceasta este o aplicație gratuită care vă permite să ascundeți aplicațiile de pe ecranul de pornire și din sertarul de aplicații Android. Nu este la fel de bună ca aplicația Hide App (deoarece unele aplicații nu mai funcționează bine dacă sunt ascunse), dar ca alternativă la Nova Launcher și aplicațiile care necesită root la telefon, pot spune ca este OK.

Pentru a descărca aplicația App Hider pe telefonul vostru, tot ce trebuie să faceți este să deschideți Magazin Google Play și să descărcați aplicația de acolo. Apoi descărcați și App Hider Lite 64 Support, acesta este un add-on pentru aplicația App Hider care vă permite să rulați unele aplicații care în mod normal s-ar putea bloca când sunt ascunse în folderul aplicației.

După instalare, deschideți aplicația App Hider, apăsați butonul [+] Add App, selectați aplicațiile pe care doriți să le ascundeți din ecranul de pornire și din sertarul de aplicații Android apoi apăsați butonul Import Apps. Așteptați ca aplicațiile să fie importate în folderul aplicației și setați un cod PIN de protecție pentru a împiedica pe cineva să modifice setările aplicației fără permisiune. Pentru a seta un cod PIN de deblocare, apăsați pictograma roată situată în dreapta sus, glisați comutatorul de lângă App Hider protection în poziția Pornit și introduceți codul PIN de deblocare pe care doriți să îl utilizați.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe pictogramele aplicațiilor pe care le-ați inclus în aplicația App Hider și vedeți dacă funcționează corect. Dacă testul are succes, puteți dezinstala aplicațiile. Dacă nu știți cum să dezinstalați o aplicație pe Android, citiți articolul în care v-am explicat cum să dezinstalați aplicații din telefon Android. Deci, aplicațiile pe care le-ați dezinstalat vor fi disponibile doar în aplicația App Hider.

Pentru a elimina o aplicație din folderul aplicației App Hider, trebuie să o selectați, să faceți o apăsare lungă pe pictograma acesteia, și să o trageți până la butonul Delete care apare în dreapta sus și să confirmați eliminarea (atingând pe butonul OK care apare pe ecran).

Blocare aplicații pe Huawei cu Norton App Lock

Dacă în loc să ascundeți aplicațiile din sertar sau de pe ecranul de pornire, doriți să blocați accesul la ele cu un cod PIN, puteți utiliza aplicația Norton App Lock. Aceasta este o aplicație gratuită (dezvoltată de Symantec, compania programului Norton Antivirus) care vă permite să blocați accesul la orice aplicație cu un cod PIN. Aplicația nu necesită root la telefon sau tabletă și este foarte simplu de utilizat.