Instalare aplicații pe HUAWEI

Instalare aplicații pe HUAWEI. Dacă sunteți pe cale să cumpărați un telefon Huawei, dar înainte de a face acest lucru doriți mai multe informații despre instalarea aplicațiilor, acest articol vă va fi de ajutor. Cu siguranță ați aflat că unele modele de telefoane HUAWEI nu au Magazin Google Play, ci un magazin numit AppGallery.

Instalare aplicații pe HUAWEI

În acest articol despre, instalare aplicații pe HUAWEI, vă voi explica cum să instalați aplicații pe un telefon Huawei, și care sunt soluțiile pe care le aveți la dispoziție. În primul rând, vă voi explica cum să faceți acest lucru pe cele mai noi telefoane Huawei cu AppGallery (fără Magazin Google Play), și de asemenea vom vorbi despre soluții pentru a obține aplicațiile pe care nu le găsiți în magazinul AppGallery.

HUAWEI AppGallery

HUAWEI AppGallery

Dacă vă întrebați cum să instalați aplicații pe Huawei, cel mai probabil este pentru că ați achiziționat sau sunteți pe cale să achiziționați un telefon Huawei mai nou (de exemplu, Mate 30 Pro, P40 lite, Mate Xs, P40, P40 Pro sau P40 Lite) și voi știți că Magazin Google Play nu este prezent pe aceste modele.

Ei bine, nu vă faceți griji, cele mai recente telefoane Huawei nu includ serviciile Google și Magazin Google Play dar reușesc totuși să ofere o experiență de utilizator completă, satisfăcătoare și sigură. Acest lucru datorită ecosistemului de servicii Huawei Mobile Services (HMS) care garantează salvarea și sincronizarea datelor în cloud, accesul la servicii dedicate pentru utilizarea conținutului multimedia (muzică, video etc), dar noi vom vorbi despre un magazin alternativ la Google Play, numele său este HUAWEI AppGallery și oferă o mulțime de posibilități interesante.

Cele mai populare aplicații și jocuri sunt disponibile în magazinul AppGallery, cum ar fi TikTok, Telegram, Amazon, Microsoft Office etc. De asemenea, sunt disponibile link-uri rapide pentru a descărca alte aplicații populare cum ar fi Facebook, WhatsApp etc, direct de pe site-urile lor oficiale și Aplicații rapide, adică aplicații care funcționează fără a fi nevoie mai întâi să le descărcați și să le instalați pe telefon, cum ar fi Twitter, Wikipedia etc.

Pe scurt, veți găsi aproape toate aplicațiile și jocurile de care aveți nevoie. De asemenea, în magazinul AppGallery există diverse promoții și cadouri exclusiv pentru utilizatorii platformei (de exemplu, posibilitatea de a participa la extragerea unui telefon Huawei prin descărcarea anumitor aplicații sau posibilitatea de a obține abonamente Premium gratuite pentru aplicații și jocuri).

În ceea ce privește securitatea, trebuie să știți că aplicațiile adăugate în AppGallery, înainte de a fi aprobate, sunt supuse la patru niveluri de control, prin urmare magazinul virtual conține doar conținut verificat și sigur pentru utilizatori. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum să descărcați aplicații din magazinul virtual AppGallery.

În primul rând, chiar dacă nu este o operațiune obligatorie, vă sfătuiesc să deschideți Setările telefonului și, dacă nu ați făcut-o încă, asociați un ID HUAWEI telefonului vostru, datorită căruia puteți sincroniza datele în cloud și puteți profita la maximum de toate serviciile HMS, inclusiv de HUAWEI AppGallery.

Deci, deschideți aplicația AppGallery (atingând pictograma de pe ecranul de pornire) și, dacă este prima dată când deschideți magazinul, acordați-i toate permisiunile necesare pentru a funcționa corect. După ce ați făcut acest lucru, puteți căuta aplicațiile și jocurile care vă interesează.

În partea de sus a ecranului există o bară de căutare care vă permite să căutați aplicații și jocuri. Dedesubt există o zonă în care este conținutul evidențiat, în timp ce derulați pagina puteți găsi diverse aplicații și jocuri împărțite după diferite categorii. În partea de jos, există meniul de navigare pentru a accesa secțiunea Recomandări (ecranul principal al magazinului), Categorii (pentru a căuta aplicații și jocuri în funcție de categorii), Manager (pentru a gestiona aplicațiile) și secțiunea Eu (pentru a gestiona profilul de utilizator).

După ce ați găsit aplicația sau jocul pe care doriți să îl descărcați, tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe pictograma acestuia, pentru a vedea pagina cu informații, capturi de ecran, comentarii etc, și apoi pe butonul Instalare (în partea de jos a ecranului), pentru a începe descărcarea și instalarea. În partea de jos a ecranului veți găsi și pictogramele pentru a partaja aplicația (în stânga) și pentru a adăuga un comentariu (în dreapta).

Majoritatea conținutului disponibil în magazinul AppGallery este gratuit, dar există și conținut contra cost sau conține achiziții în aplicație/joc. Pentru plată, puteți folosi un card de credit/debit sau puncte Huawei, adică credite digitale care pot fi câștigate prin participarea la diferite activități propuse de Huawei.

În ceea ce privește Aplicațiile rapide, adică aplicațiile care pot fi utilizate fără a fi instalate mai întâi pe telefon, le puteți găsi cu ușurință derulând pagina principală a magazinului și apăsând pe butonul Mai multe în secțiunea Aplicație rapidă.

Apoi se va deschide pagina cu toate aplicațiile rapide (în mod alternativ le puteți căuta folosind bara de căutare din partea de sus). După ce ați găsit aplicația pe care o căutați, mai întâi atingeți pe pictograma ei și apoi pe butonul Deschidere.

Aplicația rapidă se va deschide imediat și de asemenea puteți adăuga pictograma acesteia pe ecranul de pornire, la fel ca la aplicațiile instalate. Apoi puteți gestiona aplicațiile rapide accesând meniul Manager> Manager aplicație rapidă (în meniul AppGallery din partea de jos).

Magazin Google Play

Magazin Google Play

Dacă aveți un telefon Huawei pe care sunt prezente serviciile Google, în acest caz aveți Magazin Google Play, cu siguranță citiți acest articol pentru că nu știți cum să instalați aplicații pe Android.

Pentru început, dacă nu ați făcut deja acest lucru, deschideți Setările telefonului vostru (pictograma roată situată pe ecranul de pornire) și adaugați un cont Google, atingând pe Cont> Adăugați un cont.

Apoi tot ce trebuie să faceți este să deschideți Magazin Google Play (pictograma Play de pe ecranul de pornire) și să căutați aplicația sau jocul care vă interesează folosind caseta de căutare din partea de sus a ecranului. După ce ați găsit aplicația care vă interesează, atingeți pe pictograma ei apoi pe butonul Instalați. Dacă vi se solicită să adăugați o metodă de plată puteți adăuga un card de credit/debit sau refuzați acest lucru apăsând butonul Ignorare.

Alte soluții pentru instalare aplicații pe HUAWEI

Flexibilitatea sistemului de operare Android vă permite să descărcați aplicații și jocuri din orice sursă, folosind pachete apk pe care le puteți descărca și instala destul de simplu.

Totuși, acest lucru poate aduce potențiale riscuri de securitate. Există magazine și site-uri necertificate care pun la dispoziție pentru download aplicații rău intenționate concepute cu scopul de a sustrage datele utilizatorilor care le instalează și de a produce alte daune (de exemplu, afișarea reclamelor publicitare).

Acestea fiind spuse, sfatul meu este să instalați aplicații numai din magazine cunoscute, cum ar fi HUAWEI AppGallery, Magazin Google Play și Amazon Appstore, sau de pe site-urile oficiale ale aplicațiilor (de exemplu, site-uri precum Facebook, WhatsApp etc).