Descarcă gratis Magazin Play pentru Android

Descarcă gratis Magazin Play pentru Android. Ce este Magazin Google Play? Magazin Play este o aplicație care se găsește în mod normal preinstalată pe dispozitive Android. Acesta este un magazin de aplicații multimedia unde putem găsi jocuri și aplicații gratuite, dar și la plată.

Descarcă gratis Magazin Play pentru Android

Datorită Magazinului Google Play, putem descărca cu ușurință aplicații și jocuri pe telefon sau tabletă. După cum bine știți, nu toate telefoanele și tabletele Android au aplicația Google Play preinstalată, în acest articol despre descarcă gratis Magazin Play pentru Android, vă voi explica cum puteți descărca și instala manual magazinul virtual.

Descarcă gratuit Magazin Play

Informații despre Magazin Play

Înainte să vă explic cum puteți descărca gratuit Magazin Play, vreau să vă dau câteva sfaturi pentru a vă asigura că nu întâmpinați probleme.

  • Faceți backup la date – în cazul că în timpul procedurii de instalare a Magazinului Play apar probleme sau trebuie să deblocați bootloader-ul dispozitivului vostru, puteți pierde toate datele. Dacă faceți backup la toate datele de pe telefon sau tabletă, puteți restabili contactele, fotografiile, videoclipurile etc. Pentru a face acest lucru, puteți folosi aplicații special dezvoltate pentru acest lucru, sau programe pentru PC.
  • Faceți root la telefon – pentru a putea instala Magazin Google Play pe dispozitivul vostru, trebuie să faceți root (cum faci root la Android). Dacă nu știți despre ce vorbesc, să știți că aceasta este o procedură care, odată pusă în practică, vă permite să ocoliți toate restricțiile care împiedică în general accesul la secțiunile sistemului. Nu este ilegal, atenție, dar, în funcție de ceea ce este stabilit de producători, puteți pierde garanția dispozitivului pe care este rulat și, în cazul deblocării bootloader-ului, veți pierde toate datele de pe dispozitiv.
  • Activați instalarea aplicațiilor din surse externe – un alt lucru pe care trebuie să îl faceți înainte pentru a putea instala Magazin Play este să activați suportul pentru surse externe pe dispozitiv, astfel încât să puteți instala pachetele APK. Cum puteți face acest lucru v-am explicat într-un articol despre instalare APK pe PC sau Android.

Descarcă gratis Magazin Play pentru Android

Instalare magazin Play pe Android

Acum o să vă explic cum să descărcați gratuit Magazin Play pe dispozitivul vostru Android. Deci, pentru început, instalați aplicația Link2SD care vă permite să forțați mutarea aplicațiilor de pe cardul SD și să convertiți aplicațiile standard în aplicații de sistem (ceea ce vă permite să evitați să vă confruntați cu erori/blocări după instalarea forțată a aplicațiilor Google).

Pentru a face acest lucru, luați telefonul (sau tableta), deblocați-l, accesați ecranul Android în care sunt grupate pictogramele tuturor aplicațiilor, deschideți browserul pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe Internet (de exemplu, Google Chrome) și accesați această pagină de pe site-ul APKMirror.

Căutați cea mai recentă versiune a aplicației Link2SD, apoi atingeți pictograma cu săgeata în jos. După ce ați făcut acest lucru, atingeți butonul Download APK. Dacă este necesar, confirmați descărcarea făcând click pe OK. De asemenea, dacă vi se solicită ce aplicație intenționați să utilizați pentru a descărca fișierul APK, selectați browserul pe care îl utilizați.

Când descărcarea este finalizată, atingeți pe butonul Deschideți ca răspuns la avertismentul care a apărut în partea de jos a ecranului pentru a deschide pachetul APK Link2SD și apăsați pe butonul Instalați.

Apoi, dacă aveți deja un manager de fișiere instalat pe telefonul vostru, citiți mai jos, altfel trebuie să descărcați și să instalați un manager de fișiere. În acest caz, vă recomand aplicația Files by Google, pe care o puteți găsi pe această pagină pe site-ul APKMirror.

După ce ați făcut acest lucru, puteți descărca și instala Magazin Play. Deci, urmați pașii de mai jos.

  • Google Play Services – descărcați de pe această pagină a site-ului APKMirror, alegând cea mai recentă versiune a aplicației și versiunea care se potrivește cel mai bine dispozitivului vostru. Pentru a afla care este versiunea corectă a serviciilor Google Play, uitați-vă la Architecture (arhitectura procesorului), Minimum Version (versiunea de Android acceptată) și Screen DPI. După ce ați selectat versiunea corectă a serviciilor Google Play, apăsați butonul Download APK.
  • Google Services Framework – descărcați de pe această pagină a site-ului APKMirror, procedând în același mod în care v-am explicat mai sus pentru Google Play Services.
  • Magazin Google Play – descărcați Google Play de pe această pagină pe site-ul APKMirror.

După ce ați descărcat toate pachetele APK, porniți aplicația Fișiere sau, în orice caz, managerul de fișiere instalat pe telefonul vostru, accesați folderul Descărcări și selectați pachetul APK Google Play Services. Ulterior, apăsați butonul Instalați și finalizați întreaga procedură atingând butoanele Următorul și Instalați.

Apoi deschideți aplicația Link2SD, selectați pictograma Google Play Services din lista de aplicații instalate, apăsați butonul cu cele trei puncte verticale din partea dreaptă sus, alegeți opțiunea Convert to system app din meniul care apare și atingeți pe butonul OK pentru a aplica modificările. Apoi reporniți telefonul sau tableta.

După repornirea telefonului, instalați pachetul APK Google Services Framework și pachetul APK Google Play Store. Dacă totul a mers bine, după instalare ar trebui să găsiți pictograma Magazin Google Play pe ecranul de pornire sau în sertarul cu aplicații.

Altă metodă pentru instalarea Magazinului Google Play

Altă metodă pentru instalarea Magazinului Google Play

Dacă nu ați reușit să instalați Magazin Google Play cu metoda de mai sus sau, în orice caz, dacă ați întâmpinat dificultăți, puteți descărca gratuit Magazinul Google Play urmând o altă metodă. Open GApps este o aplicație datorită căreia este posibil să instalați aplicațiile Google automat. În plus, aplicația este capabilă să detecteze arhitectura procesorului, versiunea Android utilizată și versiunea corectă a pachetului Play Store. Pentru utilizarea aplicației, trebuie să faceți root la dispozitiv și trebuie să activați instalarea aplicațiilor din surse externe.

Acestea fiind spuse, pentru download aplicația Open GApps, accesați site-ul oficial al aplicației direct de pe telefon și atingeți pe link-ul Download. Dacă este necesar, confirmați descărcarea aplicației atingând pe butonul OK. Dacă vi se solicită ce aplicație doriți să utilizați pentru a descărca fișierul, selectați browserul pe care îl utilizați.

După ce descărcarea este finalizată, instalați aplicația, atingeți pe pachetul APK pe care tocmai l-ați descărcat, apoi atingeți pe butonul Deschideți ca răspuns la avertismentul care a apărut în partea de jos a ecranului și atingeți pe butonul Instalați. Apoi, porniți aplicația folosind pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire sau în sertarul cu aplicații (ecranul Android unde găsiți pictogramele tuturor aplicațiilor).

Când vedeți ecranul principal al aplicației, urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a putea descărca aplicațiile Google. Ceea ce trebuie să faceți este să apăsați pictograma săgeată situată în partea de jos, să acceptați condițiile de utilizare și să acordați permisiunile necesare.

Apoi, atingeți pe butonul Descarcă pentru a începe descărcarea pachetului Magazin Play. La sfârșitul descărcării, atingeți pe butonul Instalați pe care îl găsiți în secțiunea Instalare APK, aflat în partea de jos, și finalizați procedura apăsând butoanele Următorul și Instalați.

În cele din urmă, reporniți telefonul sau tableta. După repornire, dacă totul a mers bine, ar trebui să găsiți pictograma Magazin Google Play în sertarul cu aplicații Android.

Alternative la Google Play

Alternative la magazinul Google Play

Considerați că instrucțiunile din acest articol pentru a putea descărca gratis Magazin Play pentru Android sunt prea complexe pentru gusturile voastre sau, în ciuda faptului că ați urmat instrucțiunile mele, nu ați reușit să instalați Google Play pe telefon și doriți să știți dacă există alternative la Google Play? Ei bine, răspunsul este da.

Probabil că nu știați acest lucru, dar ar trebui să știți că există și magazine alternative la Magazin Google Play prin care este posibil să descărcați jocuri și aplicații gratuit (pentru acest lucru trebuie să activați instalarea aplicațiilor din surse externe). Mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune alternative la Google Play.

  • Amazon AppStore – este magazinul virtual Amazon. Acesta vă permite să descărcați aplicații și jocuri într-un mod sigur și gratuit.
  • APKMirror – este cea mai bună alternativă la Google Play. Acest magazin virtual oferă numai conținut sigur și verificat.
  • AppBrain – este un alt magazin virtual pentru a descărca aplicații și jocuri pentru Android. De asemenea, vă permite să gestionați aplicațiile descărcate pe telefonul vostru pentru a afla dacă aveți aplicații similare.
  • TorrApk – acesta este un alt magazin virtual de unde puteți descărca aplicații și jocuri pentru Android, este conceput în primul rând pentru dispozitivele mai vechi, deoarece vă permite să descărcați fișierele APK ale aplicațiilor care, conform instrucțiunilor Google, nu îndeplinesc cerințele necesare pentru instalare.

Download Magazin Play pentru calculator

Download Magazin Play pentru calculator

Acum, vom vorbi despre cum să descărcați gratis Magazin Play pentru calculator. Da, puteți face acest lucru, cu condiția să aveți instalat un emulator pe calculator, adică un program capabil să permită pornirea și rularea aplicațiilor pentru o altă platformă, în acest caz Android.

Există mai multe emulatoare pe care le puteți instala și utiliza. Eu personal vă recomand NoxPlayer 6. Este gratuit, ușor de utilizat și este compatibil cu Windows și macOS. Pentru download NoxPlayer pe calculator, accesați site-ul web al programului și dați click pe butonul Download. După finalizarea descărcării, dacă utilizați un calculator care rulează Windows, deschideți fișierul .exe obținut și, în fereastra care apare pe ecran, dați click pe butoanele Da, Install și Start, pentru a finaliza instalarea.

Când vedeți fereastra emulatorului, dați click pe butoanele Skip Tutorial și Yes, pentru a sări peste ghidul introductiv, selectați folderul Google și dați click pe Magazin Play, pentru a accesa magazinul și conținutul acestuia.