Activare NFC pe Huawei

Activare NFC pe Huawei. Dacă ați descărcat și instalat aplicații pe un telefon sau smartwatch Huawei care vă permit să efectuați plăți prin POS sau să transferați fișiere folosind tehnologia NFC, dar nu știți cum să activați funcția NFC, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit. În acest articol despre, activare NFC pe Huawei, vă voi explica cum să activați funcția NFC indiferent dacă aveți un telefon sau un smartwatch Huawei. Dar mai întâi vă voi explica mai detaliat ce este tehnologia NFC și cum funcționează.

Ce este NFC la Huawei

Ce este NFC la Huawei

Înainte să vă explic care este modul de activare NFC pe Huawei (telefon sau smartwatch) vreau să vă ofer mai multe informații despre ce este tehnologia NFC și cum este utilizată în general. Dacă nu știți, tehnologia NFC (Near Field Communication) a fost creată pentru a ne permite să transferăm date între două dispozitive aflate la distanță foarte mică unul de celălalt (maximum 4 centimetri), fără a utiliza cabluri de conectare.

Pe telefoanele sau smartwatch-urile Huawei, precum și pe multe alte modele de telefoane și smartwatch-uri, este integrat un cip NFC care permite acestor dispozitive să comunice cu altele care au și ele aceeași tehnologie. Prin NFC este posibil să transferați fișiere, precum fotografii, videoclipuri sau documente, sau să trimiteți informații, precum cele pentru efectuarea unei plăți.

De exemplu, prin Google Pay puteți configura un card de credit (dintre cele acceptate de acest serviciu) pentru contul vostru Google, pentru a utiliza tehnologia NFC pe un telefon sau smartwatch și, prin urmare, puteți efectua plăți prin POS. Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cum să utilizați Google Pay pentru a plăti în orice magazin folosind tehnologia NFC a telefonului sau a ceasului inteligent, vă sfătuiesc să citiți articolul ce este NFC la telefon.

Activare NFC pe telefon Huawei

Activare NFC pe telefon Huawei

Pentru activare NFC pe telefon Huawei, procedura pe care trebuie să o urmați durează doar câteva minute. Mai întâi, atingeți pictograma în forma de roată dințată (Setări) pentru a accesa panoul de setări Android de pe telefonul vostru. Apoi, derulați în jos pe ecran și selectați elementul Conectare dispozitive.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe opțiunea NFC și, în noua secțiune care se deschide pe ecran, glisați comutatorul de lângă NFC în poziția Pornit și astfel veți activa această funcție pe care o puteți utiliza cu unele aplicații, cum ar fi Google Pay.

Ca alternativă la procedura de mai sus, puteți activa tehnologia NFC direct din Centrul de notificări Android. Pentru a face acest lucru, glisați de sus în jos lângă marginea de sus a ecranului. Apoi efectuați o altă glisare de sus în jos, pentru a extinde meniul cu funcțiile telefonului și atingeți pe pictograma NFC, pentru a activa această tehnologie. Puteți înțelege dacă funcția NFC este activă pe telefon, dacă vedeți pictograma N în marginea de sus a ecranului, chiar lângă indicatorul bateriei.

Dacă doriți să dezactivați tehnologia NFC pe telefonul vostru Huawei, urmați aceiași procedură în sens invers. Adică glisați comutatorul de lângă NFC în poziția Oprit (în setările Android) sau atingeți din nou pe pictograma NFC din Centrul de notificări Android, pentru a dezactiva funcția.

Activare NFC pe smartwatch Huawei

Unele smartwatch-uri Huawei sunt echipate cu cipuri NFC care permit conectarea cu alte dispozitive care au aceeași tehnologie, pentru a putea transfera date. Această tehnologie este foarte convenabilă, de exemplu, dacă este utilizată în combinație cu Google Pay, astfel încât să efectuați plăți prin POS, fără a fi nevoie să scoateți smartphone-ul din buzunar sau din geantă.

Pentru a activa tehnologia NFC pe un smartwatch Huawei, glisați de sus în jos lângă marginea de sus a ecranului: în acest fel, vi se va afișa meniul de pornire rapidă a funcțiilor WearOS. Pe ecranul care se deschide, atingeți pictograma roată (Setări) pentru a accesa setările dispozitivului.

După ce ați făcut acest lucru, căutați secțiunea Conexiuni. Apoi, apăsați pe ea și selectați elementul NFC. În secțiunea dedicată configurării acestei funcții, glisați comutatorul de lângă cuvântul NFC în poziția Pornit, apoi va fi activată funcția NFC pe smartwatch-ul vostru Huawei.

Dacă doriți să dezactivați temporar tehnologia NFC, va trebui să vă întoarceți la secțiunea Conexiuni din setările WearOS, urmând aceeași procedură dar în sens invers, adică să glisați comutatorul de lângă cuvântul NFC în poziția Oprit, pentru a dezactiva această funcție. Dacă aveți un telefon Samsung și nu știți cum să activați funcția NFC, vă sfătuiesc să citiți articolul activare NFC pe telefon Samsung în care am vorbit despre plăți și transferul fișierelor prin NFC.