Descărcare Google Earth în română

Descărcare Google Earth în română. Google Earth este un program gratuit care vă permite să călătoriți virtual în jurul lumii datorită imaginilor aeriene și fotografiilor realizate cu ajutorul sateliților. Acesta include, de asemenea, sistemul Street View de la Google Maps, care permite vizualizarea străzilor din oraș datorită fotografiilor vizibile la 360 de grade și reconstrucțiilor 3D ale diferitelor locații din întreaga lume. Este disponibil pentru toate sistemele de operare și pentru dispozitivele mobile, este foarte ușor de utilizat și oferă multe funcții interesante. În acest articol despre, descărcare Google Earth în română gratis, vă voi explica cum să descărcați Google Earth pe Android, iOS, Windows și macOS.

Informații despre Google Earth

Informații despre Google Earth

Înainte de a vă explica care este modul de descărcare Google Earth în română gratis, vreau să vă ofer câteva informații preliminare în această privință. Așa cum am menționat mai sus, Google Earth este disponibil atât pentru PC, cât și pentru telefon sau tabletă. În ceea ce privește programul pentru PC, trebuie să știți că există o versiune care poate fi utilizată direct din browserul Google Chrome. În acest caz, nu este nevoie să îl descărcați, deoarece este suficient să accesați pagina web pentru a utiliza Google Earth.

Cu toate acestea, există și o versiune Pro, care este 100% gratuită și care diferă de versiunea standard printr-o serie de funcții utile pentru profesioniști, cum ar fi cea care permite imprimări de înaltă rezoluție, disponibilă pentru descărcare pentru Windows, macOS și Linux. Pe de altă parte, pe mobil, Google Earth este disponibil ca aplicație pentru Android și iOS.

În funcție de sistemul de operare utilizat, există cerințe minime care trebuie îndeplinite pentru a instala Google Earth. Acestea sunt următoarele:

Windows

 • Sistem de operare: Windows 7 sau versiuni mai noi
 • CPU: 1 GHz sau mai mare
 • Memorie RAM: 2 GB
 • Hard disk: 2 GB spațiu disponibil (recomandat 4 GB)
 • conexiune la internet de mare viteză
 • Procesor grafic: DirectX 9 sau OpenGL 1.4 compatibil (recomandat DirectX 11 sau OpenGL 2.0)

macOS

 • Sistem de operare: macOS 10.8 sau superior
 • CPU: Intel pe 64 de biți (recomandat dual-core)
 • Memorie RAM: 2 GB (recomandat 4 GB)
 • Hard disk: 2 GB spațiu disponibil
 • conexiune la internet de mare viteză
 • Procesor grafic: compatibil OpenGL 1.4

Linux

 • Sistem de operare: Ubuntu 14/Fedora 23 sau versiuni ulterioare
 • Procesor: AMD64, 1 GHz /2 GHz
 • Memorie RAM: 2 GB
 • Hard disk: 2 GB spațiu disponibil
 • conexiune la internet de mare viteză
 • Subsistem grafic 3D: compatibil OpenGL 1.4 (sau OpenGL 2.0)

Pentru a descărca aplicația Google Earth pentru dispozitive mobile, aveți nevoie de un telefon sau de o tabletă echipată cu Android 4.1 sau o versiune ulterioară, sau de un iPhone sau iPad actualizat la iOS 14.0 sau o versiune ulterioară.

Descărcare și instalare Google Earth pe Windows

Descărcare și instalare Google Earth pe Windows

Pentru descărcare Google Earth în română pe PC-ul sau laptopul vostru cu Windows, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să accesați site-ul web al programului și să dați click pe butonul „Descărcați Google Earth Pro pe computer” din partea de jos.

Pe pagina care se deschide, debifați căsuța de lângă „Ajutați la îmbunătățirea Google Earth și trimiteți automat la Google statistici de utilizare anonime și rapoarte despre blocări”, dacă nu doriți să ajutați la diagnosticarea oricăror probleme cu programul, și dați click pe butonul „Acceptaţi şi descărcaţi” situat mai jos.

Dacă totul a decurs bine, descărcarea fișierului de instalare Google Earth Pro ar trebui să înceapă automat, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, dați click pe link-ul „Dacă descărcarea nu începe, dați click aici” pentru a încerca din nou să remediați această problemă, procedând manual.

După ce descărcarea este finalizată, deschideți fișierul GoogleEarthProSetup.exe obținut și, în fereastra care apare pe desktop, dați click pe butonul Da. Apoi, așteptați ca procesul de descărcare și instalare a programului să înceapă și să se încheie, apoi dați click pe butonul Închidere. După ce ați făcut acest lucru, porniți programul făcând click pe butonul Start (cel cu steagul Microsoft) de pe bara de activități, tastați google earth în câmpul de căutare și din meniu deschideți programul.

Când deschideți Google Earth pentru prima dată, acesta vă va afișa un ecran de bun venit cu o listă a principalelor funcții ale programului, dacă doriți să învățați cum să utilizați programul fără prea mult efort, consultați-l în toate secțiunile sale. Pentru a vă deplasa pe harta virtuală a lumii, utilizați mouse-ul (cu ajutorul rotiței puteți mări sau micșora imaginea) sau bara de căutare din stânga sus, unde puteți introduce numele unui oraș, al unui loc sau al unei străzi pentru a fi afișat pe hartă.

Cu ajutorul comenzilor care apar atunci când mutați cursorul mouse-ului în partea dreaptă a ecranului, puteți roti harta cu ajutorul săgeților situate lângă pictograma ochi, vă puteți deplasa pe hartă cu ajutorul săgeților situate lângă pictograma mână, puteți ajusta nivelul de zoom cu ajutorul butoanelor (+) și (-) și puteți activa modul Street View apăsând pe pictograma Street View (cea cu omulețul portocaliu), care vă permite să vă „plimbați” prin multe locuri și orașe din lume.

Printre principalele funcții ale programului se numără crearea de rute cu indicații. Pentru a obține direcții corecte către un anumit loc, dați click pe elementul Obține direcții din bara laterală din stânga, introduceți traseul de pornire și destinația în caseta care apare și apăsați Enter pe tastatura PC-ului. De asemenea, puteți să înregistrați un tur virtual sub formă de videoclip, făcând click pe pictograma camerei din bara de instrumente din partea de sus.

Descărcare Google Earth în română pe macOS

Pentru descărcare Google Earth în română pe macOS, trebuie să știți că pașii care trebuie urmați și funcționarea programului nu diferă de ceea pentru Windows (urmați pașii de mai sus, din secțiunea pentru Windows).

Singura diferență constă în procesul de instalare. În acest caz, trebuie să deschideți fișierul GoogleEarthProMac-Intel.dmg descărcat de pe site-ul web al programului și să dați dublu click pe pachetul Install Google Earth Pro conținut în acesta. În fereastra care se deschide, dați click pe butoanele Continue și Install, introduceți parola pentru contul de utilizator macOS, apoi faceți click pe butoanele Install Software și Close pentru a finaliza instalarea.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți programul făcând click pe meniul din stânga sus a ecranului, apoi selectați Aplicații și dați dublu click pe pictograma Google Earth în fereastra care apare pe desktop.

Descărcare Google Earth în română pe Android

Descărcare Google Earth în română pe Android

Dacă folosiți un telefon sau o tabletă Android, pentru descărcare Google Earth în română, tot ce trebuie să faceți este să accesați ecranul de pornire sau sertarul cu aplicații Android, selectați pictograma Magazin Play (cea cu triunghiul colorat) și, în ecranul care se deschide, tastați google earth în câmpul de căutare din partea de sus și atingeți pe primul rezultat din listă.

După ce ați făcut acest lucru, apăsați pe butonul Instalează dedicat aplicației și așteptați ca descărcarea aplicației să se finalizeze, apoi apăsați butonul Deschide care apare pe ecran pentru a deschide aplicația sau atingeți pe pictograma corespunzătoare (cea cu logo-ul Google Earth) care a fost adăugată pe ecranul telefonului.

Dacă doriți să accesați direct pagina din Magazin Play pentru aplicația Google Earth, pentru a nu fi nevoiți să căutați aplicația manual, atingeți pe acest link și apoi instalați aplicația. În ceea ce privește funcționarea, totul este așa cum am explicat deja în secțiunea pentru Windows, singura diferență fiind că în acest caz comenzile sunt optimizate pentru touch.

Descărcare Google Earth în română pe iPhone

Dacă aveți un iPhone sau un iPad, pentru descărcare Google Earth în română trebuie să accesați ecranul principal sau Biblioteca de aplicații a dispozitivului, să apăsați pe pictograma App Store, să accesați secțiunea Căutare a magazinului și tastați google earth în bara de căutare din partea de sus a ecranului și apoi atingeți pe primul rezultat din listă.

După ce ați făcut acest lucru, apăsați butonul Obțineți dedicat aplicației și autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola ID Apple. Așteptați finalizarea procesului și, imediat ce acesta se încheie, apăsați butonul Deschideți care apare pe ecran pentru a deschide aplicația sau selectați pictograma corespunzătoare care a fost adăugată pe ecran.

Dacă doriți să accesați direct secțiunea din App Store a aplicației Google Earth, atingeți pe acest link și instalați aplicația. Din punct de vedere al funcționării, aplicația funcționează practic la fel ca Google Earth pentru calculatoare, așa cum am explicat în secțiunea pentru Windows, singura diferență sunt comenzile care sunt optimizate pentru touch.