Cursorul nu se mișcă? 3 moduri de a rezolva cursorul pe laptop

Dacă trackpad-ul laptopului nu funcționează și cursorul nu se mișcă, există câteva modalități de remediere a problemei.

Touchpad-urile sunt foarte necesare, înlocuind mouse-ul USB perfect funcțional pentru navigare. Uneori acestea funcționează bine, dar unele touchpad-uri sunt prea sensibile și o mică neatenție, atingând cu palma în timp ce tastați este tot ce este nevoie pentru a face cursorul să se mute într-un loc diferit pe ecran.

Prin urmare, multe laptopuri vă permit să dezactivați touchpad-ul, printr-un buton dedicat, o combinație de taste sau din BIOS.

Este ușor să apăsați accidental butonul și să vă întrebați de ce cursorul este blocat și nu se mișcă. Dacă aveți o pisică în casă, este posibil că va sta exact pe tastele potrivite pentru a opri trackpad-ul.

Când se întâmplă acest lucru, repornirea laptopului nu vă va ajuta. În schimb, va trebui să găsiți combinația de butoane sau funcții care vor reactiva dispozitivul. De asemenea, este posibil ca altcineva să fi dezactivat trackpad-ul din Windows.

Căutați un buton pe tastatură

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați orice buton de pe tastatură care are o pictogramă care arată ca un touchpad cu o linie prin ea. Apăsați și vedeți dacă cursorul începe să se miște din nou.

Dacă nu, verificați rândul de taste funcționale din partea de sus a tastaturii. Astfel încât ar putea fi un trackpad, de obicei F7, dar am văzut și laptopuri care folosesc F5 și F9.

Cursorul nu se mișcă

Este puțin probabil să apăsați numai această tastă, deși pe unele laptopuri va funcționa. În majoritatea cazurilor, va trebui să apăsați și să țineți apăsată tasta Fn și apoi să apăsați tasta funcțională corespunzătoare pentru a readuce cursorul la viață.

Nu mai apare cursorul la laptop

Pentru a verifica dacă trackpadul a fost dezactivat din Windows, faceți click pe butonul Start, tastați mouse în câmpul de căutare și apoi selectați Mouse (sau Mouse settings) din rezultatele căutării. În Windows 10, tastați direct în caseta de căutare din bara de activități.

În fila Device Settings din ecranul Mouse Properties, selectați touchpad-ul din listă. Dacă nu știți pe care să îl alegeți, faceți click pe fiecare și veți găsi, probabil, că unul este dezactivat.

Pur și simplu faceți click pe butonul Enable pentru a activa TouchPad-ul.

Nu mai apare cursorul la laptop

LED-ul aprins pe touchpad?

Unele laptopuri HP au un LED în colțul din stânga sus. Dacă al vostru este aprins, înseamnă că touchpad-ul este dezactivat. Va trebui să atingeți de două ori (o atingere rapidă dublă) pentru a reactiva touchpad-ul.

Dacă nu știți cum să aflați dacă rulați Windows pe 32 sau 64 de biți, vă sfătuiesc să citiți un articol în care am explicat pas cu pas cum să aflați acest lucru. Unde văd dacă Windows este pe 32 sau 64 de biți.

Comments 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *