Conectare iPad la TV

Conectare iPad la TV. Doriți să conectați iPad-ul la televizor, dar nu știți ce cabluri și adaptoare sunt necesare pentru această conexiune? Ei bine, dacă raspunsul este da, trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. În acest articol despre, conectare iPad la TV, vă voi explica cum să conectați un iPad la televizor oferindu-vă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a reuși. Pe lângă prezentarea procedurii de conectare a unui iPad la televizor cu ajutorul unui cablu HDMI, veți găsi și soluții pentru transmiterea fără fir a oricărui conținut de pe iPad pe televizor.

Conectare iPad la TV prin cablu

Prima soluție pentru conectare iPad la TV este utilizarea unui cablu special, care permite conectarea directă între cele două dispozitive. Înainte de a continua, însă, aș dori să menționez faptul că transmiterea de conținut de pe iPad pe televizor nu este întotdeauna posibilă. În plus, unele servicii de streaming video (de exemplu, Netflix) nu permit transmiterea dacă iPad-ul a fost modificat prin jailbreak.

Conectare iPad la TV prin cablu USB

Cablu HDMI USB-C

Dacă aveți un iPad echipat cu un port USB-C și doriți să îl conectați la televizor prin intermediul unui cablu USB fără a utiliza un adaptor, singura soluție pe care o puteți lua în considerare este un cablu HDMI cu conector USB-C care vă permite să conectați direct cele două dispozitive.

Rețineți, totuși, că Apple nu produce un astfel de cablu și va trebui să vă bazați neapărat pe un produs terț fără certificare Apple pentru a garanta compatibilitatea deplină. Din acest motiv, vă sfătuiesc să folosiți un cablu HDMI normal și să îl conectați la iPad printr-un adaptor special.

În orice caz, există cabluri HDMI cu conector USB-C care diferă în principal prin viteza de transfer, lungimea cablului și calitatea materialului. De asemenea, există cabluri HDMI cu conector Lightning care vă permit să conectați un iPad cu port Lightning direct la televizor.

Indiferent de cablul pe care îl aveți, conectați un capăt la portul USB-C/Lightning de la iPad, iar celălalt capăt (cel cu conector HDMI) la un port HDMI de la televizor.

Înainte de orice achiziție, verificați comentariile sau recenziile online pentru a vă asigura că produsul pe care urmează să îl cumpărați este într-adevăr compatibil cu modelul de iPad pe care îl dețineți.

Conectare iPad la TV prin cablu HDMI

Conectare iPad la TV prin cablu HDMI

Dacă intenția voastră este de conectare iPad la TV prin cablu HDMI (cel clasic, cu doi conectori HDMI), va trebui neapărat să obțineți un adaptor care să vă permită să conectați cablul în cauză la iPad.

În acest caz, puteți folosi adaptorul Apple multiport, care vă permite să conectați iPad-ul la televizor prin intermediul unui cablu HDMI și, datorită portului USB-C suplimentar, să încărcați tableta chiar și atunci când aceasta este conectată la televizor. În plus, are și un port USB standard pentru posibila conectare a unui stick USB. Același adaptor (fără port USB suplimentar) este disponibil și pentru iPad-urile echipate cu un port Lightning.

Alternativ, puteți utiliza un adaptor USB-C la HDMI sau, dacă aveți nevoie să conectați și alte periferice în același timp, un hub USB-C care are cel puțin un port HDMI.

După ce ați obținut și cablul HDMI, tot ce trebuie să faceți pentru a realiza conexiunea este să conectați adaptorul pe care îl dețineți la iPad și apoi să conectați un capăt al cablului la portul HDMI al adaptorului și celălalt capăt la portul HDMI al televizorului.

În cele din urmă, vreau să vă informez că există adaptoare pentru iPad care permit conectarea la televizoare și monitoare prin cablu VGA.

Conectare iPad la TV fără cablu

Doriți ca modul de conectare iPad la TV să fie fără cablu? Dacă răspunsul este da, trebuie să știți că există mai multe soluții care vă permit să transmiteți fără cablu orice conținut de pe iPad pe televizor. Mai jos vă voi explica ce trebuie să faceți pentru acest lucru.

Conectare iPad la TV cu AirPlay

AirPlay este un sistem de transmisie wireless dezvoltat direct de Apple, care nu numai că permite trimiterea videoclipurilor, fotografiilor și a pieselor muzicale către televizor (și către alte dispozitive compatibile cu această tehnologie), dar permite și transmiterea directă a ecranului iPad (adică aplicații, jocuri și ecranul principal).

Deși AirPlay a fost inițial disponibil doar între dispozitivele Apple, tehnologia este acum susținută de televizoarele Smart compatibile (lista completă o găsiți aici), de difuzoarele/receptoarele pe al căror ambalaj este inscripționat Works with Apple AirPlay și de computere (cu programe speciale).

Dacă nu aveți un Smart TV sau dacă cel pe care îl dețineți nu este compatibil cu AirPlay, puteți utiliza această tehnologie cu Apple TV, celebrul centru media produs de Apple, care se conectează la portul HDMI al televizorului și vă permite să vă transformați televizorul într-un Smart TV.

Acesta este disponibil în două versiuni: Apple TV HD, care suportă doar rezoluția Full HD, și Apple TV 4K, care suportă HDR, Dolby Vision chiar și la rate de cadre ridicate (60 fps) și este disponibil și în varianta Wi-Fi.

Acestea fiind spuse, pentru conectare iPad la TV cu Airplay, asigurați-vă mai întâi că televizorul sau Apple TV este conectat la aceeași rețea Wi-Fi ca și iPad-ul vostru. După ce ați făcut acest lucru, dacă doriți să transmiteți ecranul tabletei, glisați din colțul din dreapta sus al ecranului iPad, atingeți pe butonul Duplicate Screen (pictograma cu două dreptunghiuri) și selectați numele televizorului din meniul care se deschide.

Dacă doriți să transmiteți conținut dintr-o anumită aplicație, deschideți aplicația în cauză, apăsați pe pictograma TV și, în noul ecran care apare, apăsați pe numele televizorului sau Apple TV.

Conectare iPad la TV non Smart

Conectare iPad la TV non Smart

Dacă vă întrebați dacă este posibil să conectați iPad-uri la televizoare care nu sunt Smart TV, trebuie să știți că răspunsul este da. În plus față de utilizarea unui cablu HDMI, așa cum am explicat în secțiunile anterioare, puteți utiliza Chromecast.

Dacă este prima dată când auziți de el, acesta este un dispozitiv produs de Google care se conectează la portul HDMI al televizorului și vă permite să trimiteți conținut către acesta prin intermediul tehnologiei Google Cast. Acesta este disponibil în versiuni Full HD și 4K, cu telecomandă și sistem de operare Google TV, care permite și instalarea de aplicații. În plus, există o versiune Full HD mai veche și mai ieftină, fără telecomandă și fără Google TV.

Pentru conectare iPad la TV cu Chromecast, deschideți aplicația care vă interesează dintre cele compatibile cu Google Cast (de exemplu, YouTube, Spotify etc), atingeți pe pictograma de difuzare și selectați Chromecast (sau numele asociat dispozitivului) din meniul care se deschide.

Deși nu este susținută oficial de Apple, este posibil să folosiți tehnologia Chromecast pentru a transmite ecranul principal și orice aplicații redate pe iPad către televizor. Pentru acest lucru trebuie să folosiți aplicații terță, cum ar fi Screen Mirror Cast TV, care utilizează sistemul de înregistrare a ecranului pentru a trimite conținutul afișat pe ecranul iPad și iPhone către orice Chromecast.

De asemenea, trebuie să știți că tehnologia de transmitere fără fir utilizată de Chromecast, Google Cast, este inclusă și în unele televizoare Smart. În acest caz, este posibil să transmiteți conținut de pe iPad pe televizor fără a utiliza neapărat Chromecast.