Utilizare Chromecast fără WiFi sau router

Utilizare Chromecast fără WiFi sau router. Dacă nu știți cum puteți utiliza Chromecast fără WiFi sau router, trebuie să știți că ați ajuns în locul potrivit.

Utilizare Chromecast fără WiFi sau router

Deci, dacă vă întrebați cum să utilizați Chromecast fără WiFi sau router, vă sfătuiesc să citiți în continuare acest articol. În acest articol vă voi explica cum să configurați și să utilizați dispozitivul Google chiar și în absența rețelei Wi-Fi de acasă, totul într-un mod foarte simplu și fără să fiți nevoiți să cheltuiți bani.

Informații despre Chromecast fără WiFi

Înainte să vă explic care este modul de utilizare Chromecast fără WiFi sau router, vreau să vă ofer câteva informații utile despre ce se poate întâmpla, și care sunt limitările.

Pentru început, trebuie să știți că instalarea și configurația Chromecast sunt strict legate de prezența unei conexiuni active, exclusiv Wi-Fi în cazul Chromecast sau chiar Ethernet în cazul Chromecast Ultra. Pentru ca totul să funcționeze corect, dispozitivul Google și smartphone-ul (sau tableta) de pe care configurați trebuie să fie conectate în mod necesar la aceeași rețea și aceeași condiție se aplică și transmiterii de conținut.

Cu toate acestea, dacă nu aveți o conexiune la internet sau un router Wi-Fi, puteți utiliza Chromecast în continuare prin planul vostru de date de pe SIM: în acest caz, va trebui să conectați dispozitivul Google la rețeaua Wi-Fi generată de smartphone-ul (sau tableta), care va acționa ca un router.

În plus, cel puțin pentru configurația inițială, va fi necesar și un al doilea smartphone sau tabletă: acesta din urmă trebuie conectat la hotspot-ul Wi-Fi al telefonului mobil și folosit, împreună cu aplicația Google Home, pentru a conecta Chromecast la Internet.

Rețineți că, cu acest mod, conținutul va fi transmis utilizând doar conexiunea la internet a smartphone-ului. Deci, asigurați-vă că aveți destui GB, pentru a evita să rămâneți fără Internet, mai ales că streaming-ul video consumă foarte mulți GB.

Utilizare Chromecast fără WiFi sau router

Acum o să vă explic care este modul de utilizare Chromecast fără WiFi. Așa cum am menționat deja la începutul acestui articol, cel puțin pentru faza inițială de configurare, veți avea nevoie de două dispozitive compatibile: smartphone-ul (sau tableta), care trebuie conectat la rețeaua de date și trebuie să creați un hotspot Wi-Fi, pe care îl vom numi dispozitivul A, și un smartphone (sau tabletă), cu care va trebui să configurați Chromecast, pe care îl vom numi dispozitivul B.

Deci, conectați Chromecast la unul dintre porturile HDMI de la televizor, apoi la sursa de alimentare, folosind un port USB sau o priză (dacă aveți Chromecast Ultra).

După ce faceți acest lucru, luați dispozitivul A și creați un hotspot Wi-Fi pentru a vă conecta la Chromecast, odată configurat. Dacă nu știți cum să activați hotspot-ul pe un dispozitiv Android sau iOS, urmați pașii de mai jos.

  • Android – accesați meniul Setări, apăsând pe pictograma roată dințată situată în sertarul dispozitivului, accesați Rețea și Internet> Hotspot >Hotspot Wi-Fi, specificați numele de hotspot și parola care vor fi utilizate pentru conexiune, apoi mutați comutatorul la ON în partea de sus a ecranului și așteptați activarea.
  • iOS/iPadOS – accesați meniul Configurări>Date mobile> Hotspot personal și mutați comutatorul la ON pentru a permite accesul la alte dispozitive. Pentru a schimba parola de rețea, atingeți elementul Parolă Wi-Fi și introduceți noua parolă în câmpul corespunzător. După ce modificarea este completă, salvați modificările (butonul din partea de sus).

După ce ați configurat hotspot-ul Wi-Fi, luați dispozitivul B și conectați-l la rețeaua wireless creată mai devreme. După ce faceți acest lucru, dacă nu o aveți încă, descărcați aplicația Google Home disponibilă pentru Android și iOS, apoi deschideți aplicația și, dacă este necesar, selectați sau configurați contul Google pentru a fi utilizat și pentru a accesa serviciul.

După ce vă conectați, atingeți butonul Înainte pentru a trece la pasul următor și, dacă nu ați făcut-o deja anterior, creați o casă nouă.

Apoi, atingeți butonul (+), și configurați dispozitivul, selectați numele casei pe care ați creat-o cu puțin timp în urmă și așteptați ca dispozitivul să localizeze noul Chromecast. Când se întâmplă acest lucru, atingeți butonul Înainte, verificați dacă codul afișat pe ecran este același pe ecranul TV și, dacă este, atingeți butonul Da.

Acum, alegeți dacă partajați date cu Google despre utilizarea Chromecast, indicați camera în care este amplasat dispozitivul Chromecast și așteptați câteva momente pentru a afișa lista rețelelor Wi-Fi disponibile pe dispozitiv.

Apoi, atingeți numele hotspot-ului creat anterior, introduceți parola în câmpul de text corespunzător și atingeți butonul de conectare: acum Chromecast ar trebui să fie conectat la rețeaua wireless aleasă și configurată cu contul Google.

De acum încolo nu mai aveți nevoie de dispozitivul B, deoarece Chromecast se va conecta automat la hotspot-ul activ de pe dispozitivul A, adică smartphone-ul sau tableta principală.

Când configurația este completă, și doriți să utilizați dispozitivul Google, trebuie doar să activați hotspot-ul Wi-Fi și să așteptați ca Chromecast să se conecteze la acesta. Pentru a reda conținut pe ecranul televizorului, porniți-l, atingeți pictograma de difuzare (cea cu forma unui ecran cu unde) și alegeți numele Chromecast din lista propusă.