Activare hotspot (Wi-Fi) pe telefon Android

Activare hotspot (Wi-Fi) pe telefon Android. Puteți utiliza cartela SIM de pe telefonul vostru Android pentru a menține dispozitivele din apropiere online, atunci când sunteți afară, inclusiv laptopul și tableta. În acest articol vom vorbi despre cum puteți partaja conexiunea unui telefon Android.

Activare hotspot (Wi-Fi) pe telefon Android

În zilele noastre, hotspot-urile publice devin tot mai des întâlnite, dar din când în când cu toții ne simțim nevoiți să ne conectăm online atunci când suntem în afara unei rețele Wi-Fi. Din fericire, este foarte ușor să folosim conexiunea de  pe smartphone-ul nostru Android și să o partajam cu alte dispozitive.

De exemplu, poate doriți să partajați datele telefonului cu laptopul sau tableta sau poate vă simțiți generoși și doriți să ajutați un prieten să intre online.

Atunci când partajați conexiunea la internet a telefonului vostru (care este cunoscută și sub denumirea de Hotspot și tethering), ar trebui să acordați o atenție suplimentară la cât de multe date utilizați. Cu mai multe dispozitive conectate la un telefon, datele mobile se vor consuma rapid.

Puteți vedea datele consumate în meniul Setări al telefonului. Apăsați pe Rețea și internet, apoi pe Utilizarea datelor mobile pentru a vedea câte date ați folosit într-o anumită perioadă. De asemenea, puteți seta un avertisment de utilizare a datelor, sau puteți vedea ce aplicații (hotspot) consumă datele mobile.

cum activezi hotspot pe telefon

Activare hotspot (Wi-Fi) pe telefon Android

Activare hotspot

  • Deschideți meniul Setări și atingeți pe Rețea și internet.
  • Alegeți Hotspot și tethering.
  • Va trebui să configurați Hotspot Wi-Fi pentru prima utilizare, deci selectați această opțiune.
  • În mod implicit, telefonul vostru va avea un nume de hotspot Wi-Fi, cu securitatea activată și o parolă implicită. Puteți să le utilizați așa cum sunt sau să le schimbați în ceva pe care este mai simplu să vă amintiți, pur și simplu apăsând pe fiecare câmp, introducând un nume sau parolă nouă, apoi atingeți Salvați.
  • Glisați comutatorul din partea de sus a paginii pentru a activa punctul de pornire Wi-Fi și dați parola oricui doriți să permiteți accesul la acesta. Alte persoane se pot conecta apoi la hotspot Wi-Fi, așa cum ar face cu orice altă rețea wireless.
  • Folosirea telefonului ca punct de rețea hotspot Wi-Fi nu mărește doar utilizarea datelor, ci consumă și bateria telefonului. Pentru a îmbunătăți eficiența energetică, puteți opri automat hotspot-ul Wi-Fi atunci când nimeni nu îl folosește, la setări de bază atingeți pe opțiunea Menținere hotspot Wi-Fi activat și apoi activați Dezactivare când este inactiv.

Pentru iPhone avem un articol separat. Activare hotspot WiFi pe iPhone.