Activare Hotspot iPhone WiFi chiar și pe iPad

Activare Hotspot iPhone WiFi chiar și pe iPad. Vom vorbi despre cel mai simplu mod de activare Hotspot (Wi-Fi) pe iPhone 7, 8, 6s, X, 4s, 5, 4.

Activare Hotspot iPhone WiFi chiar și pe iPad

Puteți conecta tableta sau laptopul la iPhone pentru a obține acces la internet. Citiți cu atenție acest articol și veți învăța cum să configurați un hotspot Wi-Fi și să partajați conexiunea internet de pe iPhone.

Majoritatea tabletelor nu au un slot pentru cartelă SIM și se bazează pe Wi-Fi pentru conexiunea lor la internet. Dacă aveți nevoie de o conexiune atunci când sunteți afară și nu găsiți o rețea Wi-Fi fără parolă, puteți utiliza iPhone-ul ca un hotspot Wi-Fi, și pur și simplu conectați tableta, laptopul sau alt telefon la iPhone.

Aceasta se numește tethering sau partajare internet, iar majoritatea furnizorilor de telefonie mobilă permit acest lucru acum. Crearea unui hotspot Wi-Fi este asemănător unui telefon mobil Wi-Fi router, dar fără hardware suplimentar necesar.

După ce ați activat Personal Hotspot, orice dispozitiv cu Wi-Fi se poate conecta la internet prin conexiunea de date a iPhone-ului. Rețineți că celălalt dispozitiv se va comporta ca și cum ar fi conectat la o conexiune de bandă largă și poate descărca actualizări pentru aplicații, poate efectua copii de rezervă și alte lucruri care ar putea să consume rapid datele mobile, deci aveți grijă când partajați conexiunea.

Activare Hotspot iPhone

Pe iPhone, deschideți aplicația setări (Settings) și căutați Personal Hotspot. Aici va trebui să îl activați dacă nu este activat deja.

Activare Hotspot iPhone

S-ar putea să vi se solicite să activați Bluetooth și Wi-Fi dacă sunt dezactivate, însă versiunile mai noi de iOS nu va cere acest lucru. De fapt, în iOS 12, activarea la rețeaua Wi-Fi va dezactiva hotspotul și va deconecta toate dispozitivele care foloseau rețeaua.

Atingeți pe Wi-Fi Password și introduceți o parolă. Aceasta va fi parola pe care o introduceți după ce ați apăsat pe numele hotspot din lista de rețele Wi-Fi de pe celălalt dispozitiv.

Amintiți-vă parola, astfel încât să o puteți da și la prieteni când doresc să se conecteze la hotspotul vostru (dar dacă uitați parola, mergeți la setările pentru Hotspot, deci mai precis la Personal Hotspot).

Nu merge hotspot pe iPhone

Dacă nu puteți vedea conexiunea hotspot pe celălalt dispozitiv, verificați dacă Personal Hotspot poate fi găsit de către alte dispozitive. Pentru a face acest lucru, deschideți Control Centre prin glisare în partea de sus a ecranului (de sus în jos pe dispozitive mai vechi).

Apăsați în partea din stânga sus pentru a afișa comanda rapidă Personal Hotspot. Probabil că va fi gri și va scrie „Off” sau „Not detectable„. Pur și simplu atingeți-l și așteptați până devine verde și descrierea se schimbă la „Dicoverable„. Acum, hotspotul ar trebui să apară în lista de rețele Wi-Fi pe celelalte dispozitive.

Nu merge hotspot pe iPhone

Dacă nu știți cum să resetați parola (codul de blocare) pe iPhone sau iPad, avem un articol dedicat acestui subiect aici. Resetare parola (codul de blocare) iPhone sau iPad.