Unde văd ce versiune de Android am?

Unde văd ce versiune de Android am? Dacă utilizați de puțin timp sistemul de operare Android, este posibil să întâmpinați dificultăți chiar și în efectuarea celor mai simple operațiuni, cum ar fi vizualizarea versiunii Android. Este foarte important să cunoașteți versiunea de Android care este instalată pentru actualizările de sistem.

Unde văd ce versiune de Android am

În acest articol despre, unde văd ce versiune de Android am, vă voi explica cum puteți vedea versiunea sistemului de operare care rulează pe telefon sau tabletă și cum să instalați actualizările disponibile.

Despre versiunea de Android

Este întotdeauna bine să fiți la curent cu versiunea de Android instalată pe dispozitivul vostru, pentru a menține Android actualizat la cea mai recentă versiune disponibilă. De ce sunt importante actualizările Android? Actualizările Android, pe lângă introducerea de noi funcții și îmbunătățirea celor existente, rezolvă foarte des problemele de securitate descoperite de-a lungul timpului de către dezvoltatori.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să verificați periodic versiunea Android și să verificați dacă sunt disponibile actualizări noi pentru dispozitiv.

Actualizările nu sunt aproape niciodată furnizate în același timp pentru toate dispozitivele (nu este la fel ca pentru dispozitivele Apple, cum ar fi iPhone și iPad). De exemplu, Google ar putea lansa o versiune nouă de Android care unii producători o vor face disponibilă după câteva săptămâni, alții după câteva luni și alții din păcate niciodată. Pentru informații despre cea mai recentă versiune de Android acceptată de telefonul sau tableta voastră, puteți căuta pe site-ul producătorului sau pe Google, introducând modelul exact al dispozitivului pe care îl aveți.

Unde văd ce versiune de Android am pe telefon?

Unde văd ce versiune de Android am pe telefon

Acum, că știți importanța actualizărilor Android, vă voi explica cum să vedeți versiunea Android instalată pe telefonul sau tableta voastră.

Deci, dacă dispozitivul vostru este echipat cu o versiune a sistemului de operare Google care nu este foarte personalizată sau complet lipsită de personalizări, accesați setările sistemului de operare, atingând pictograma de pe ecranul de pornire (sau în sertarul cu aplicații), accesați secțiunile Sistem> Despre telefon și uitați-vă la Versiune Android, veți vedea versiunea care rulează pe dispozitiv.

Pentru a verifica actualizările pentru sistemul de operare, accesați secțiunile Setări> Sistem> Actualizare de sistem, atingeți pe Căutați actualizări și așteptați căutarea actualizărilor disponibile.

Pașii menționați mai sus sunt valabili pentru majoritatea dispozitivelor Android. Butoanele și opțiunile din meniu pot diferi în funcție de versiunea sistemului de operare. Mai jos vă voi explica cum să aflați ce versiune de Android aveți pe un telefon Samsung, Huawei și ASUS.

Ce versiune de Android am pe Samsung?

Ce versiune de Android am pe Samsung

Pentru a vedea ce versiune de Android aveți pe un telefon Samsung, procedați după cum urmează: atingeți pictograma Setări (pictograma în formă de roată) aflată în sertarul cu aplicații sau pe ecranul de pornire, accesați Despre dispozitiv și apoi atingeți pe Inf. software.

După ce ați făcut acest lucru, pe ecran ar trebui să vedeți informații despre sistemul instalat pe dispozitiv: versiunea Android, numărul versiuni, versiunea nucleului, versiunea Knox etc. Dacă nu găsiți opțiunea Inf. software, căutați secțiunea Versiune Android și atingeți pe ea, este posibil ca în această secțiune veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

Pentru a descărca și instala actualizările disponibile, accesați Setări> Actualizare sistem> Descărcare actualizări sau Setări> Despre dispozitiv> Descărcare manuală actualizări> (meniul corect variază în funcție de versiunea One UI).

Ce versiune de Android am pe Huawei?

Versiunea sistemului pe Huawei

Ca să aflați versiunea de Android pe un telefon Huawei este foarte simplu. În general, pașii de urmat sunt foarte asemănători cu cei menționați mai sus.

Dacă aveți un telefon care rulează una dintre cele mai recente ediții care rulează EMUI (sistemul de operare personalizat de Huawei), puteți găsi versiunea Android accesând meniul Setări (pe care îl puteți găsi pe ecranul principal al telefonului, în sertarul cu aplicații sau în colțul din dreapta sus în zona de notificări) și atingeți pe Sistem> Despre telefon.

Versiunea utilizată o veți găsi în secțiunea Versiune Android. Tot pe același ecran, puteți vedea versiunea sistemului de operare EMUI (secțiunea Versiune EMUI) și data celui mai recent patch de securitate Android (secțiunea Nivel corecție de securitate). Pentru a verifica actualizările de sistem, reveniți la Sistem> Actualizare software.

Ce versiune de Android am pe ASUS?

Pașii de urmat pentru a afla versiunea Android pe un telefon ASUS sunt destul de simpli. Tot ce trebuie să faceți este să accesați Setările telefonului, atingând pictograma roată pe care o găsiți în sertarul cu aplicații, atingeți pe Sistem> Despre telefon și uitați-vă în secțiunea Versiune Android, acolo veți găsi toate informațiile pe care le căutați.

Alternativ, un mod mai rapid pentru a accesa direct setările sistemului, este să atingeți lung pe un loc gol de pe ecranul de pornire și atingeți pe Setări sistem din meniul care apare pe ecran.

După ce ați făcut acest lucru, puteți vedea mai multe detalii despre sistemul instalat pe dispozitiv (versiunea Android, numărul versiuni etc). Dacă doriți să verificați dacă sunt disponibile actualizări noi, accesați meniul Setări> Actualizare sistem și apăsați pe butonul Căutare actualizări.