Conectare DVD player la televizor

Conectare DVD player la televizor. Aveți DVD-uri cu filme și seriale TV interesante și chiar dacă folosiți de obicei servicii de streaming pentru a vedea filme online, doriți să conectați un DVD player pentru a putea viziona filmele de pe DVD-uri, dar nu știți cum să faceți acest lucru? Ei bine, în acest articol despre, conectare DVD player la televizor, vă voi explica cum să conectați un DVD player la TV (Smart TV) în toate modurile posibile.

Conectare DVD player la televizor (Smart TV)

Port HDMI la televizor

DVD playerele au diferite tipuri de porturi și cabluri care vă permit să le conectați la televizor. Cele principale sunt HDMI (High Definition Multimedia Interface) și SCART. Prin urmare, trebuie să verificați dacă televizorul vostru, care are cu siguranță porturi HDMI (sunt prezente pe toate televizoarele moderne), este echipat și cu un port SCART și dacă DVD playerul acceptă doar vechea conexiune SCART sau conexiune HDMI care permite evident o vizualizare de calitate mai bună.

Procedurile pe care urmează să vi le prezint sunt valabile pentru toate mărcile de televizoare, așa că dacă vă întrebați care este modul de conectare DVD player la televizor LG, cum să conectați un DVD player la un Smart TV Samsung sau cum să conectați un DVD player la televizor Sony Bravia, trebuie să știți că nu există diferențe mari între toate modelele și mărcile.

Dacă DVD playerul vostru are suport pentru interfața HDMI, ar trebui să găsiți un port (adică un loc pentru a introduce cablul) în partea din spate numit mai exact HDMI. Același lucru este valabil și pentru televizor, deci verificați dacă există un port unde scrie HDMI pe spate sau pe partea dreaptă/stânga a televizorului vostru, sigur ar trebui să aveți aceste porturi, trebuie doar să vedeți dacă sunt libere. Dacă nu aveți porturi libere, vă sfătuiesc să cumpărați un Switch HDMI, astfel încât să puteți avea porturi HDMI suplimentare folosind un singur port de la televizor.

Dacă ambele dispozitive, adică DVD playerul și televizorul, au suport pentru tehnologia HDMI, tot ce aveți nevoie este un cablu special, adică un cablu HDMI pentru a le conecta. Acest cablu este de obicei furnizat împreună cu DVD playerul și are deja cele mai bune caracteristici pentru acest dispozitiv (este un HDMI obișnuit masculin/masculin). Dar dacă, din orice motiv, nu mai aveți cablul original, nu trebuie să vă faceți griji. În acest caz, cumpărați unul nou și continuați cu conectarea.

Diferențele dintre diferitele cabluri HDMI vizează în principal lungimea, 1, 2 sau 3 metri sau pot ajunge până la 20 de metri și versiunea care modifică viteza de transfer. Cel mai folosit este 2.0 care permite suportarea rezoluției 4K la 60 de cadre pe secundă (FPS).

Cea mai recentă versiune lansată este 2.1 care acceptă și rezoluția 8K pe lângă cele anterioare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă scopul vostru este doar să conectați DVD playerul la televizor, deoarece videoul standard nu acceptă mai mult de rezoluția HD (720p), nu veți avea nevoie de cabluri mai moderne (și mai scumpe), puteți folosi cablurile din generația anterioară, care sunt mai ieftine.

Situația este diferită dacă aveți un player Blu-ray (care vă permite deci să citiți și DVD-uri) și prin urmare aveți și posibilitatea de a viziona filme 4K prin Blu-ray și platforme de streaming. Cu dispozitive de acest fel un cablu HDMI mai modern poate fi cu siguranță util.

După ce ați făcut rost de cablu, conectați un conector al cablului HDMI la portul de pe DVD player și cealaltă parte la portul HDMI de la televizor.

Apoi, porniți televizorul, căutați butonul Input de pe telecomandă și selectați HDMI [număr port] din lista care apare. După ce ați făcut acest lucru, porniți DVD playerul, introduceți un disc pentru redare și ar trebui să vedeți conținutul DVD-ului pe ecranul TV.

Conectare DVD player la televizor prin SCART

Conectare DVD player la televizor prin SCART

Vă întrebați care este modul de conectare DVD player la televizor în cazul în care nu are un port HDMI ci o intrare SCART? Ei bine, chiar și în acest caz sunt operații extrem de simple și nu prea diferite de cele menționate mai sus.

Trebuie să știți că conectorul SCART (Syndicat des Constructeurs d’Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs), numit simplu intrare SCART, este un standard european care foloseşte un conector electric, creat pentru a transmite semnal audio/video analogic, prin urmare este considerat un standard vechi.

În acest caz, situația legată de DVD playerul vostru poate fi variabilă: dacă DVD playerul are portul pentru mufa SCART și, de asemenea, televizorul, tot ce trebuie să faceți este să introduceți cablul SCART în cele două dispozitive pentru a realiza conexiunea.

Dacă, în schimb, DVD playerul are intrare pentru mufa SCART, dar televizorul nu, atunci aveți nevoie de un adaptor. Pe scurt, folosind un cablu cu conector SCART pentru al conecta la portul de la DVD player, un adaptor și un alt cablu cu un conector de tehnologie diferită compatibil cu televizorul vostru (cum ar fi HDMI sau RCA) puteți conecta totul și converti semnalul. Deci, va trebui să cumpărați un adaptor compatibil cu standardele televizorului vostru.

Dacă pasul pe care trebuie să-l faceți este de la SCART la HDMI, tot ce trebuie să faceți este să conectați mufa SCART la DVD player și la adaptorul compatibil, apoi continuați prin conectarea cablului HDMI la adaptor și la televizor.

Adaptor HDMI pentru conectare DVD player la televizor

Dacă pasul pe care trebuie să-l faceți este de la SCART la RCA, trebuie să conectați mufa SCART (care face ea însăși parte de adaptor) la DVD player, mutați butonul în poziția Input, apoi continuați cu conectarea cablurilor colorate. Cablurile (galben, alb și rosu) ale cablului RCA (care transmite semnalul audio/video) atât la adaptor cat și la televizor. În acest fel semnalul va fi transmis de la Input, adică DVD playerul, către dispozitivul de recepție, adică televizorul.

Adaptor SCART RCA SVIDEO

De asemenea, trebuie să știți că, în unele cazuri cablul RCA nu este vândut împreună cu adaptorul. Poate fi necesar să cumpărați unul nou pentru ca totul să funcționeze corect.