Unde găsesc codul televizorului Samsung

Unde găsesc codul televizorului Samsung. Vom vorbi despre cum puteți găsi codul PIN, modelul şi seria la un televizor Samsung.

În acest articol despre unde găsesc codul televizorului Samsung, vă voi explica pas cu pas cum să găsiți codul la un TV Samsung. De asemenea, vom vorbi și despre alte tipuri de coduri, codul PIN al setărilor și codul de programare la telecomanda universală.

Unde găsesc codul televizorului Samsung

Ați întâmpinat o problemă cu televizorul vostru Samsung și, pentru asistență sau pentru a profita de garanție, aveți nevoie de codul sau numărul de serie al televizorului? În acest caz, puteți găsi aceste informații în cel puțin două moduri, așa cum o să vă explic mai jos.

De pe etichetă

Unde găsesc codul televizorului Samsung

Cel mai simplu mod de a găsi codul televizorului Samsung este să vă uitați pe eticheta din spatele televizorului.

Deci, uitați-vă pe partea din spate a televizorului și căutați eticheta cu Samsung scris pe ea, de obicei pe o parte, care ar trebui să conțină toate informațiile pe care le căutați.

  • Model – modelul televizorului.
  • Model code – codul asociat televizorului, adică codul pe care îl căutați.
  • S/N – numărul de serie al televizorului.

Pe lângă aceste date, eticheta ar trebui să conțină și informații valoroase despre tensiune și frecvența electrică necesară, precum și o serie de avertismente utile.

Din meniul TV

Dacă nu puteți accesa eticheta lipită pe spatele televizorului deoarece nu mai este, sau pentru că televizorul este fixat pe un perete sau pe altă suprafață netransparentă, puteți găsi aceleași informații folosind meniul televizorului.

Va întrebați cum? O să vă explic imediat. Mai întâi, apăsați butonul Home sau Smart Hub de pe telecomandă, selectați pictograma setărilor (în formă de roată sau cheie) și apăsați butonul OK/Enter pe telecomandă. Tasta Enter are o pictogramă dreptunghiulară cu o săgeată în interior.

Apoi, selectați pictograma Support, apăsați butonul OK/Enter sau săgeata direcțională din dreapta de pe telecomandă și selectați opțiunea About this TV. După ce ați făcut acest lucru, ar trebui să vedeți undeva codul, numărul de serie și alte date utile despre televizor.

Dacă trebuie să salvați informațiile rapid pe telefon sau tabletă, selectați butonul QR Code afișat mai jos și, utilizând camera telefonului vostru (și eventual o aplicație pentru scanarea codurilor QR), încadrați codul care este afișat pe ecran, în dreapta sus.

Numele opțiunilor din meniu pot varia, în funcție de modelul TV pe care îl aveți. Pe unele dispozitive, poate fi necesar să accesați secțiunea Settings> Support> Contact Samsung.

Resetare cod PIN TV Samsung

Resetare cod PIN TV Samsung

Ați încercat să resetați televizorul la setările din fabrică sau să efectuați alte operațiuni, dar nu ați reușit pentru că vi s-a cerut un cod PIN dar nu vi-l mai amintiți sau, nu l-ați setat niciodată? În acest caz, citiți mai jos ce trebuie să faceți.

Înainte de a continua, trebuie să stiti că, dacă încercați să săriți peste codul PIN al unui televizor (sau, în general, al oricărui alt dispozitiv) de care nu dețineți dreptul de proprietate, precum și faptul că este o practică incorectă, ar putea reprezenta o faptă de încălcare a legii.

Prin urmare, utilizați informațiile de mai jos numai și exclusiv dacă sunteți proprietarul televizorului și dacă aveți autorizațiile necesare pentru a interveni asupra acestuia.

Acestea fiind spuse, dacă vi se solicită un cod PIN pe care nu l-ați setat sau schimbat niciodată, încercați să utilizați „1111” (valabil pentru modelele cumpărate din Franța) sau „0000”: funcționează pe majoritatea modelelor.

În cazul în care procedura eșuează sau dacă ați uitat codul PIN setat cu mult timp în urmă, puteți încerca să resetați codul la valoarea inițială, efectuând una dintre metodele de mai jos (metodele pot varia, în funcție de modelul televizorului pe care îl aveți).

  • Când porniți televizorul, apăsați aceste taste în ordine: Mute, (Volume +), Return, (Volume-), Return, (Volume +) și Return.
  • În timp ce televizorul este în standby, apăsați aceste taste în ordine: Mute, 8, 2, 4 și Power (On).

Dacă totul a mers bine, codul PIN din fabrică ar trebui să fie resetat la următoarea pornire a televizorului. Pentru schimbarea codului PIN, apăsați butonul Home de pe telecomandă, selectați pictograma Settings și accesați secțiunile General> System Management> Advanced Settings> Change PIN.

Prin urmare, introduceți codul PIN implicit al televizorului, apăsați butonul Return/OK de pe telecomandă și introduceți, în același mod, noul cod PIN de utilizat.

Unde găsesc codul la telecomandă universală

Unde găsesc codul la telecomandă universală

Dacă ați rupt sau nu mai funcționează telecomanda originală a televizorului vostru Samsung și ați cumpărat o telecomandă universală, probabil o să aveți nevoie de un cod, va trebui să introduceți codul pe telecomanda universală astfel încât să funcționeze cu televizorul.

Din păcate, codul pentru telecomandă nu este disponibil direct pe televizor, dar îl găsiți în manualul de utilizare al telecomenzii universale. Dacă nu aveți manualul, îl puteți căuta pe Internet, căutați pe Google user manual [marca și modelul la telecomandă].

Cu toate acestea, trebuie să stiti că, multe telecomenzi universale au o funcție automată de conectare. Prin apăsarea unor butoane, vă permit să analizați mai multe coduri în ordine, până când îl găsiți pe cel care funcționează.

Dacă nu știți cum să activați functia Bluetooth pe un televizor Samsung, vă sfătuiesc să citiți un articol în care am explicat pas cu pas cum să faceți acest lucru. Activare Bluetooth pe TV Samsung.