Aplicații de citit (scanat) coduri QR Android sau iPhone

Aplicații de citit (scanat) coduri QR sau coduri de bare pentru Android sau iPhone. Vom vorbi despre cele mai bune aplicații de scanat coduri QR cu un telefon Android sau iPhone.

Aplicații de citit coduri QR sau coduri de bare

În acest articol vom vorbi despre aplicațiile populare de citit codurile QR. Nu vă faceți griji, aplicațiile sun foarte simple de utilizat, și le puteți descărca din Magazinul Google Play pentru Android sau din App Store pentru iOS.

Aplicație pentru scanare coduri iPhone

Aplicație de scanare coduri iPhone

Odată cu noua versiune de iOS 11 pentru dispozitive iPhone și iPad, a fost introdusă posibilitatea de a citi codurile QR direct cu camera încorporată a dispozitivului.

Pentru a verifica dacă această funcție este activă pe dispozitivul vostru cu iOS 11, deschideți setările Configurări. Derulați în jos până când găsiți cuvântul Cameră și apăsați pe ea.

În ecranul care se deschide, verificați dacă elementul Scanați coduri QR este activat. Deci, comutați de la OFF la ON pentru a activa caracteristica.

Deschideți acum aplicația Cameră de pe dispozitivul vostru și scanați un cod QR: în partea de sus va apărea o notificare care va fi deschisă prin intermediul browserului pe care îl utilizați pe dispozitiv. Apoi atingeți notificarea pentru a deschide linkul pentru codul QR.

Dacă nu vedeți opțiunea scanați coduri QR, este posibil că dispozitivul vostru nu este actualizat la cea mai recentă versiune de iOS 11. Deschideți aplicația Configurări apoi atingeți pe General iar în ecranul următor atingeți pe Informații.

Deci, verificați că aveți versiunea 11, dacă nu aveți această versiune, reveniți la opțiunea General și atingeți pe Actualizare software.

QR Code Reader by Scan (Android/iOS)

Aplicații de citit coduri QR sau coduri de bare QR Code Reader by Scan

Printre aplicațiile pentru scanarea codurilor QR pe care ar trebui să le încercați, există aplicația QR Code Reader by Scan. Aplicația este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS, este o aplicație complet gratuită și fără bannere publicitare. Pe scurt, ar trebui să încercați această aplicație.

QR Reader (iOS)

Aplicații de citit coduri QR sau coduri de bare QR Reader

O altă aplicație bună pentru dispozitivele mobile Apple este QR Reader, aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS. Aceasta apare inițial în limba engleză, însă puteți schimba limba în română. Aplicația este disponibilă și pentru iPad.

QR Code Reader (Android)

O altă aplicație pentru citirea codurilor QR cu telefonul Android este QR Code Reader, aplicația este disponibilă gratuit doar pentru dispozitive mobile Android. Tot ce trebuie să faceți pentru a obține această aplicație este să o descărcați din PlayStore, iar după instalare va trebui să o deschideți. Vi se va cere să permiteți accesul la cameră, deci, va trebui să confirmați accesul.

Acum încadrați codul QR pe care doriți să îl citiți, aveți grijă să îl încadrați în centrul ecranului. După ce codul este citit veți primi detalii și chiar link-uri cu mai multe informații despre acel cod QR.

Alte aplicații de citit coduri QR pe Android sau iPhone

Dacă căutați alternative la aplicațiile de citit coduri de bare, puteți încerca altele din lista de mai jos.

  • Scanner App & Fax – Scanbot (Android / iOS): o excelentă aplicație gratuită pentru iOS și Android care vă permite să citiți codurile QR. Aplicația are și o versiune la plată care este mai avansată, iar costul variază în funcție de achizițiile în aplicație pe care doriți să le efectuați.
  • Qrafter (iOS): aceasta este o aplicație doar pentru iPhone, pe lângă faptul că vă permite să citiți coduri QR, vă permite să le creați. Aplicația este gratuită, dar are bannere publicitare.
  • Avira QR Scanner (Android / iOS):  această aplicație este dezvoltată de binecunoscuta companie antivirus, vă permite să citiți codurile QR, dar înainte de a le deschide, le verifică, blocând orice conținut periculos. Puteți să descărcați această aplicație gratuit pentru Android și iOS.
  • Barcode Scanner (Android): această aplicație, disponibilă numai pe Android, este gratuită și citește codurile QR foarte rapid. Pe scurt, este o aplicație absolut recomandată.

Dacă căutați aplicații de făcut bani online, avem un articol care vă poate fi de folos. Aplicații de făcut bani online pe Android sau iPhone.