Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized)

Dacă vedeți mesajul de eroare „USB Device Not Recognized”, ceva este în neregula cu calculatorul sau stick-ul USB. Vom explica toate modurile în care puteți rezolva problema. Dar trebuie să vă asigurați că stick-ul USB nu este defect și trebuie înlocuit. Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) ? Urmați pașii de mai jos.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized)

Este îngrijorător dacă vedeți mesajul „USB Device Not Recognized” atunci când conectați o unitate hard disk sau o unitate flash USB cu fișierele voastre prețioase. Dar, în timp ce unitatea nu este defectă, este posibil să rezolvați problema din setările Windows mai profunde.

Diferite probleme pot provoca mesajul de eroare, de la porturile USB defectuoase sau driverele de software la partițiile corupte sau chiar la o unitate USB defectă.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) laptop

Încercați un alt port USB sau PC

O soluție rapidă este să conectați unitatea USB la un alt port USB. De exemplu, încercați un port USB din spatele PC-ului, nu din față. Deoarece porturile din spate sunt de obicei conectate direct la placa de bază.Acest lucru elimină de asemenea orice hub-uri USB din ecuație, deoarece acestea pot cauza probleme.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) unitate usb

Dacă nu funcționează niciuna dintre aceste metode, încercați un PC sau un laptop diferit. Dacă unitatea este recunoscută, există o problemă cu computerul nu cu unitatea. Dar dacă nu merge nici pe celălalt PC, ați înțeles că este o problemă cu unitatea în sine.

Apare în Disk Management?

Dacă bănuiți că este vina la Windows , Disk Management este primul loc unde trebuie să vă uitați.

Cautați Disk Management în meniul Start și faceți clic pe „Create and format hard disk partitions„. Alternativ, apăsați tasta Windows și R împreună și introduceți diskmgmt.msc în casetă, apoi apăsați Enter.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) Disk Management

O listă de unități va apărea ca în imaginea de mai sus. Ar trebui să puteți identifica unitatea USB cu capacitatea sa sau cu faptul că este etichetat ca Removable. Dar unele unități hard disk USB nu pot fi afișate ca Removable.

Dacă puteți vedea unitatea aici, dar nu în Windows Explorer (File Explorer în versiunile ulterioare de Windows), există câteva lucruri pe care le puteți face. Mai întâi, verificați starea partiției. Dacă nu este afișat ca fiind „Healthy„, împreună cu o literă de unitate, de aceea nu puteți vedea fișierele. Treceți la următoarea secțiune dacă este afișată ca fiind Healthy, dar nu există nici o literă de unitate.

Puteți încerca să utilizați un instrument gratuit, cum ar fi TestDisk, pentru a repara tabela de partiții. Dacă nu, încercați PhotoRec care vede datele de pe unitate, chiar dacă partițiile sunt corupte.

Dacă nu funcționează și nu doriți să vă deranjați să recuperați datele de pe unitate, este posibil să faceți clic dreapta pe unitatea din Disk Management și să formatați unitatea astfel încât Windows să poată accesa din nou. Expertul de instalare vă va ghida în proces.

Dacă vedeți că unitatea este spațiu nealocat, înseamnă că partițiile au fost șterse. Va trebui să folosiți un program pentru recuperarea fișierelor să vă ajute să recuperați fișierele șterse.

Cum îi dau o literă de unitate

Dacă unitatea are o partiție primară și este raportată ca fiind „Healthy”, este posibil să lipsească o literă de unitate. Pentru a atribui o literă de unitate, faceți clic dreapta pe partiție și selectați Change Drive Letter, apoi adăugați o literă de unitate. Asigurați-vă că alegeți una care nu este utilizată pentru alte unități.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) litera de unitate

Nu uitați, așa cum am spus mai sus, puteți încerca să conectați unitatea la un alt PC și să căutați să vedeți dacă apare în Disk Management pentru a exclude porturile USB stricate.

Verificați Device Manager

Dacă unitatea nu apare în Disk Management, este posibil să existe o problemă hardware sau software. Deci, următorul loc de verificat este Device Manager. Apăsați tasta Windows și R împreună și introduceți devmgmt.msc în casetă, apoi apăsați Enter. Alternativ, tastați dev man în caseta de căutare din meniul Start și ar trebui să apară în rezultate.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) device

Extindeți secțiunea Disk drives și căutați orice dispozitiv cu un triunghi galben și un semn de exclamare negru pe pictograma sa. Dacă vedeți unul, aveți o problemă cu driverul. Faceți clic dreapta pe dispozitiv și selectați Properties și citiți mesajul de eroare în caseta Device status . Căutați pe internet codurile de eroare pentru a vedea ce înseamnă acestea.

Puteți încerca și să actualizați driverul. Faceți clic pe fila Driver și puteți reveni la un punct recent de restaurare a sistemului sau puteți descărca ultimul driver de pe site-ul Web al producătorului.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) actualizare driver

Puteți încerca, de asemenea, butonul Update Driver … pentru a vedea dacă Windows poate localiza un driver mai bun sau utilizați butonul Roll Back Driver dacă puteți da clic pe el.

În ultimă instanță, încercați butonul Uninstall pentru a dezinstala driverul, apoi faceți clic pe OK și alegeți Scan for hardware changes din meniul Acțiune.

De asemenea, uitați-vă la secțiunea Universal Serial Bus controllers, deoarece ar putea apărea o problemă de driver pentru unul dintre controlerele USB ale calculatorului, ceea ce ar putea cauza un mesaj „unrecognized drive”.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) serial bus usb driver

Poate fi dificil să găsiți driverul corect, dar dacă știți marca și modelul laptopului , este posibil să localizați, să descărcați și să instalați cele mai recente drivere.

Un ultim lucru de a încerca este de a schimba setarea de scriere în memoria cache. Faceți clic dreapta pe unitatea voastră în secțiunea Disk drives din Device Manager și selectați Properties.

Faceți clic pe fila Policies și faceți clic pe butonul Better Performance . Acest lucru permite Windows-ului să scrie fișiere pe unitate mai târziu când este convenabil, dar înseamnă că va trebui să scoateți manual unitatea din Windows, în loc să scoateți unitatea de pe portul USB. Deci, nu lăsați-o setată la Better performance este doar un test pentru a încerca să recuperați unitatea de lucru.

Calculatorul nu vede stick-ul USB (device not recognized) performanta

Faceți clic pe OK și Device Manager ar trebui să actualizeze lista. Este posibil ca unitatea să apară acum în Windows Explorer, dar puteți încerca să o scoateți și să o conectați din nou.

Tot nu funcționează!

Dacă stick-ul USB nu este recunoscut după ce ați făcut toate cele de mai sus, este posibil că stick-ul USB este defect/stricat, din păcate, va trebui să fie înlocuit.

Dacă doriți să recuperați datele șterse pe Android , iPhone sau Windows avem un articol aici. Recuperează datele șterse pe Android, Iphone, Windows .

Comments 2

  • Salut.
    Eu banuiesc ca actuala editie Windows 10 Pro version1809 OS build 17763.134 are probleme si strica sick-urile cand le formatez (parerea mea).
    Am instalat Windows 10 Pro version1809 OS build 17763.134 de la Microsoft,
    Merge totul OK doar ca am vrut sa pun WiFislax64 v1.1 pe un stick si am avut surpriza cand am bootat de pe el sa-mi zica ca nu am niciun sistem de operare pe acesta. Mai facusem asta de nenumarate ori cu versiunea veche de Windows 10 Pro si n-am avut niciodata probleme. Am banuit ca s-a bulit stickul si am cautat un tutorial cu repararea stick-urilor care nu booteaza, am pus Ubuntu in VMware workstation, am pus gparted in el, am formatat stickul si as dori daca se poate sa-mi spuneti cum se poate pune un linux pe stick in masina virtuala sau sa faceti un tutorial despre aceasta problema.
    Multumesc