Cel mai bun serviciu de cloud

Cel mai bun serviciu de cloud. Dacă sunteți un iubitor de fotografie, veți fi de acord cu mine că memoria internă a telefonului nu este niciodată suficientă, mai ales dacă instalați multe aplicații și creați documente. Deci, pentru a rezolva problema de memorie insuficientă pe telefon sau tabletă, puteți utiliza un serviciu de stocare în cloud pentru a stoca datele online.

Cel mai bun serviciu de cloud

În acest articol despre, cel mai bun serviciu de cloud, vom vorbi despre care sunt cele mai utilizate servicii de stocare în cloud și care sunt caracteristicile principale.

Cel mai bun serviciu de stocare în cloud

O să încep această listă cu cele mai cunoscute servicii de stocare în cloud, servicii cum ar fi Google Drive, Dropbox, OneDrive și iCloud. Dacă doriți să aflați mai multe informații despre aceste servicii de stocare în cloud, citiți în continuare acest articol.

Google Drive

Google Drive

Primul serviciu de stocare în cloud despre care vom vorbi este Google Drive, unul dintre cele mai cunoscute dintre toate, deoarece este oferit de Google, același care a dat viață motorului de căutare. În primul rând, trebuie să știți că Google Drive oferă mai multe spații de stocare, cel mai cunoscut este complet gratuit și oferă posibilitatea de a obține 15 GB spațiu de stocare în cloud.

Alternativ, există posibilitatea achiziționării unui abonament Google One. Prețurile acestuia încep de la minimum 100 GB spațiu de stocare online, la un cost de 1,99 euro pe lună, și este posibilitatea de a obține 2 TB spațiu de stocare în cloud, la un cost de 9,99 euro pe lună.

Trebuie să știți că stocarea Google Drive este utilizată de Google Foto și Gmail. Prin urmare, achiziționând un abonament Google One, veți extinde același spațiu care este utilizat pentru toate serviciile Google. Având în vedere acest lucru, Google Drive poate fi considerat cel mai bun serviciu de stocare în cloud pentru fotografii și videoclipuri sau, în orice caz, este unul dintre cele mai complete servicii, datorită instrumentelor oficiale de backup și sincronizare disponibile pentru descărcare pe PC, telefon sau tabletă.

Un alt punct forte al Google Drive este prezența a numeroase instrumente suplimentare pentru crearea și partajarea documentelor online și posibilitatea de a descărca Google Drive, pentru a avea întotdeauna backup la toate fișierele disponibile pe PC.

Dacă aveți un telefon sau o tabletă, trebuie să știți că Google Drive este disponibil și ca aplicație care poate fi descărcată gratuit pe Android și iOS, permițându-vă astfel să accesați fișierele oriunde ați fi. Pe scurt, Google Drive este cel mai bun serviciu de cloud pentru Android.

Dropbox

Dropbox

Un alt serviciu pentru stocarea fișierelor online este Dropbox, acest serviciu de stocare în cloud este destul de bun, deși trebuie să ținem cont de faptul că oferă doar 2 GB de spațiu gratuit.

Abonamentele sunt concepute pentru a satisface diferite nevoi: pentru utilizatorii care au nevoie de mai mult spațiu de stocare, există un abonament la versiunea Plus care oferă 2 TB de spațiu. Prețul este 11,99 euro pe lună. Cu toate acestea, Dropbox oferă și alte abonamente.

  • Dropbox Professional: oferă posibilitatea de a obține 3 TB de spațiu în cloud la un cost de 19,99 euro pe lună sau 199 euro pe an. Cu toate acestea, prețurile indicate se referă la posibilitatea utilizării abonamentului doar de un singur utilizator.
  • Dropbox Standard: cu acest abonament spațiul de stocare crește la 5 TB de spațiu de stocare în cloud la un cost de 12 euro pe lună pentru un singur utilizator sau 120 euro pe an pentru trei utilizatori.
  • Dropbox Advanced: cu acest abonament spațiul de stocare este nelimitat la un cost de 18 euro pe lună pentru un singur utilizator sau 180 euro pe an. Abonamentul poate fi achiziționat pentru minimum 3 utilizatori.
  • Drobox Enterprise: companiile care intenționează să utilizeze Dropbox într-un mod complet nelimitat trebuie să contacteze asistența pentru clienți pentru informații detaliate de preț pentru acest abonament comercial.

Pentru a accesa fișierele voastre, folosind un telefon sau tabletă sau pentru a sincroniza datele de pe PC, Dropbox este disponibil ca aplicație gratuită pentru dispozitive mobile Android și iOS dar și pentru Windows, Mac, și Linux.

OneDrive

OneDrive

OneDrive este serviciul de stocare în cloud oferit de Microsoft. Prin înregistrarea unui cont gratuit, veți obține doar 5 GB de spațiu de stocare, dar, desigur, aveți posibilitatea să faceți un abonament contra cost.

Prețurile pentru abonamentul ‌Microsoft 365 pentru persoane fizice încep de la 7 euro pe lună sau 69 euro pe an și vă permit să obțineți 1 TB de spațiu de stocare. Dacă spațiul nu este suficient, la prețul de 10 euro pe lună sau 99 euro pe an, este posibil să aveți până la 6 TB spațiu online pentru stocarea fișierelor.

Deși prețurile nu sunt probabil atât de ieftine pentru persoane fizice, există posibilitatea de a le accesa și printr-un abonament lunar. De asemenea, ambele abonamente OneDrive includ versiunea completă a suitei Microsoft Office, deci veți obține toate instrumentele de productivitate (Word, Excel, PowerPoint și Outlook).

Pentru persoane fizice, este recomandat abonamentul OneDrive de 100 GB, deoarece prețul este mult mai convenabil, 2 euro pe lună pentru a avea un spațiu de stocare în cloud. Cu toate acestea, suita de produse Microsoft Office nu este inclusă în acest abonament.

Datorită integrării cu instrumentele de productivitate, OneDrive este cel mai bun serviciu de stocare în cloud pentru business. De asemenea, OneDrive este printre cele mai bune servicii cloud când vine vorba de securitate, datorită instrumentelor de autentificare cu doi factori pentru acces, și este posibilă setarea unei parole pentru link-urile partajate sau a unei date de expirare. OneDrive este disponibil și ca aplicație gratuită pentru dispozitive mobile Android și iOS.

iCloud

iCloud

iCloud este serviciul implicit de stocare în cloud pentru utilizatorii Apple. Spațiul iCloud este utilizat pentru stocarea fotografiilor și documentelor pe iCloud Drive, există de asemenea multe aplicații iOS și MacOS care interacționează cu iCloud. Pe scurt, cred că este cel mai bun cloud pentru iPhone și restul dispozitivelor Apple.

Acestea fiind spuse, între aplicații, documente și fotografii care se sincronizează online, puteți înțelege de ce 5 GB nu sunt suficienți. Cei care utilizează în mod excesiv dispozitivul lor Apple vor fi forțați să aleagă dacă vor achiziționa unul dintre abonamente sau dacă vor continua să folosească iCloud gratuit, eliberând mereu memoria făcând backup-uri externe.

Din fericire pentru cei care doresc să utilizeze acest serviciu de stocare în cloud, este posibil să se extindă pe măsură ce spațiul de stocare este ocupat, cu prețuri destul de competitive.

Există diferite tipuri de abonamente iCloud: primul vă permite să obțineți 50 GB la prețul de 0,99 euro pe lună. Alternativ, puteți avea 200 GB la prețul de 2,99 euro pe lună și, dacă spațiul încă nu este suficient, există planul care oferă 2 TB la prețul de 9,99 euro pe lună. Este disponibil și planul Apple One, care costă 14,95 euro pe lună și include 50 GB de spațiu de stocare în iCloud Drive, Apple Music, și Apple TV.

Deși conceput în principal pentru utilizatorii Apple, iCloud este disponibil nu numai pentru iOS, iPadOS și macOS, ci și pentru computerele Windows, dar nu este disponibil ca aplicație pentru Android.

Alte servicii de stocare în cloud

Serviciile prezentate mai sus sunt cele mai cunoscute și utilizate servicii de stocare în cloud. Dar trebuie să știți că există și alte servicii de acest tip, chiar dacă sunt mai puțin cunoscute.

Amazon Drive

Amazon Drive

Un alt serviciu de stocare în cloud pe care îl puteți utiliza pentru a stoca datele online este Amazon Drive. Acesta este spațiul de stocare cloud Amazon, care oferă 5 GB de spațiu de stocare. Pentru clienții Prime, fotografiile sunt stocate gratuit și nelimitat, dar limita de 5 GB rămâne pentru toate celelalte tipuri de fișiere (videoclipuri, documente etc).

În cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare, vă puteți abona la un abonament începând de la 1,99 euro pe lună sau 19,99 euro pe an pentru 100 GB (puteți achiziționa până la 2 TB de spațiu cu plata lunară).

Amazon Drive poate fi accesat din browser, dar și folosind programul pentru PC sau aplicația pentru Android și iOS. Aplicația Amazon Photos este utilă pentru backupul fotografiilor și videoclipurilor de pe telefon sau tabletă, și este disponibilă pentru Android și iOS.

MEGA

Cel mai bun serviciu de cloud

Potrivit multora, cel mai bun serviciu de cloud gratuit este MEGA. Acesta este un serviciu de stocare în cloud fondat de Kim Dotcom, creatorul celebrului serviciu de partajare Megaupload (închis în 2012), care oferă 20 GB de spațiu gratuit.

Cei care doresc mai mult spațiu de stocare se pot abona la serviciu, prețurile încep de la 4,99 euro pe lună pentru 400 GB până la 29,99 euro pe lună pentru 16 TB. Dacă doriți să încărcați datele voastre pe MEGA, puteți profita de instrumentele de backup și sincronizare: Desktop MEGA pentru Windows, macOS și Linux și aplicația MEGA pentru Android și iOS.