Programe de făcut desene animate

Programe de făcut desene animate. Dacă doriți să creați desene animate din videoclipuri și nu numai, programele de animație 2D și 3D vă pot fi utile. Cu ajutorul programelor de animație puteți crea desene animate pornind de la zero. Chiar dacă sunteți la început cu animația 2D sau 3D, dar doriți să creați desene animate chiar și profesionale, atunci cu siguranță acest articol vă va fi de ajutor. În acest articol despre, programe de făcut desene animate, vă voi prezenta câteva programe din această categorie.

Programe de făcut desene animate

Trebuie să știți că există programe și aplicații care trebuiesc instalate pe computer sau telefon, dar și servicii online care nu necesită nicio instalare pentru utilizare, și vă permit să creați desene animate folosind personaje, scene și animații gata de folosit. În plus, există și programe care vă permit să editați propriul desen animat.

Programe de făcut desene animate simple

Dacă căutați programe de făcut desene animate, cu siguranță doriți să utilizați programele pe PC, astfel încât să aveți mai mult spațiu de lucru pe un ecran mai mare. Mai jos veți găsi câteva programe destul de bune care pot fi utilizate pe sistemul operativ Windows și macOS.

Cartoon Animator 4

Cartoon Animator 4

Printre cele mai bune programe de făcut desene animate 2D se numără cu siguranță Cartoon Animator 4, care este adesea considerat și unul dintre cele mai simple programe pentru crearea de desene animate, având în vedere ușurința sa de utilizare.

Acest program poate fi utilizat pe Windows și macOS și permite atât crearea de desene animate folosind personaje și scene animate gata de utilizare, cât și importarea propriilor desene de pe PC. În plus, pentru fiecare personaj individual, vă permite să setați mișcări, să modificați expresiile faciale și să aplicați animații, cum ar fi mersul sau mișcarea gurii. Programul este contra cost, dar îi puteți testa funcțiile gratuit timp de 30 de zile.

Pentru a descărca versiunea Free, accesați site-ul programului și dați click pe butonul „Free Trial” din centrul paginii și apoi dați click pe butonul Free Download de lângă sistemul de operare pe care îl utilizați (Windows sau macOS). Apoi deschideți fișierul de instalare și urmați instrucțiunile care apar pe ecran, pentru a finaliza procedura. De exemplu, dacă rulați Windows 10, Windows 7 sau o altă versiune, după ce ați deschis fișierul Cartoon_Animator_Trial_Hub.exe, dați click pe butonul Da și Next.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți programul Reallusion Hub și bifați caseta „I accept the terms in the license agreement” și dați click pe butonul Next pentru a instala programul, apoi dați click pe butonul Try și conectați-vă cu contul vostru (vă puteți înregistra sau vă puteți autentifica cu contul vostru Google sau Facebook).

Apoi alegeți calea pentru a instala programul și să dați click pe butonul Next pentru a începe descărcarea și instalarea programului (vă recomand să acceptați orice solicitare de instalare a pachetului de instalare). După instalare, dați click pe butonul Open pentru a porni programul și veți fi gata să creați primul vostru desen animat.

Mai întâi, alegeți fundalul pe care să îl utilizați dând click pe fila „Scene” din bara laterală din dreapta și selectați unul dintre fundalurile gata de utilizat din folderele Scene, Background și Image layer. Dacă doriți să încărcați un fundal de pe computer, trageți o imagine în centrul scenei și selectați una dintre opțiunile disponibile dintre Prop, Image layer și Background.

Apoi puteți să inserați personajele desenului animat alegându-le din catalogul programului. Apoi selectați opțiunea Actor, aflată în dreapta, dați click pe butonul Character și alegeți personajul pe care îl preferați. După ce ați adăugat personajul dați dublu click pe imaginea de previzualizare pentru a adăuga elementul în scenă.

Pentru a configura mișcarea personajului, trageți cursorul prezent în bara de timp din partea de jos până în punctul exact în care doriți să opriți mișcarea și trageți personajul care vă interesează în zona de lucru, acționând asupra punctelor și liniilor care sunt generate. În plus, puteți aplica animații (cum ar fi efectul de mers sau gura în mișcare) selectând opțiunea „Animation” din dreapta și alegeți una dintre animațiile disponibile în funcție de personajul care vă interesează. Apoi dați click pe butonul Play situat în partea de jos pentru a vizualiza o previzualizare a desenului animat creat.

Pentru a exporta rezultatul final, dați click pe butonul Render din meniul de sus, selectați formatul de export (puteți alege între imagine și video) și după ce ați terminat dați click pe butonul Export.

Synfig Animation Studio

Programe de făcut desene animate

Dacă căutați programe de făcut desene animate gratis folosind fotografii, puteți utiliza programul Synfig Animation Studio. Acesta este un program disponibil pentru Windows, macOS și Linux și vă permite să creați desene animate folosind desenele create anterior (sau puteți importa și fotografii dacă doriți), cu posibilitatea de a aplica animații și de a crea povești pentru a fi exportate ulterior pe computerul vostru.

Puteți afla mai multe despre acest program pe site-ul oficial Synfig. Cu siguranță este un program gratuit și destul de interesant, chiar dacă este puțin mai greu de utilizat în comparație cu programul Cartoon Animator 4.

Programe de făcut desene animate online gratis

Dacă nu doriți să descărcați și să instalați programe pe computer, ci să profitați de un serviciu online gratuit care vă permite să creați desene animate online, mai jos veți găsi câteva servicii online care vă permit să faceți acest lucru direct din browser. Încercați-le și veți vedea că nu veți regreta

Scratch

Program de creat desene animate

Scratch este un serviciu online care vă permite să creați desene animate foarte simplu. Este serviciul ideal pentru cei care doresc să realizeze desene animate simple, dar nu au experiență cu programele de grafică sau lumea animației. Acest serviciu poate fi folosit direct din browser, desigur cu condiția să aveți conexiune la Internet.

Pentru utilizarea acestui serviciu, trebuie doar să accesați site-ul Scratch și să dați click pe butonul „Start Creating” din centrul paginii. Apoi, creativitatea voastră intră în joc, deoarece vă aflați deja în editor (vă puteți ajuta și de videoclipurile tutorial care apar pe ecran). Dacă nu înțelegeți limba engleză, dați click pe pictograma globului din stânga sus și selectați limba română.

Acest serviciu online este împărțit în trei secțiuni principale: Cod, Costume și Sunete. Din prima secțiune puteți modifica mișcarea, aspectul și multe altele, din a doua secțiune puteți modifica desenele. A treia secțiune vă permite să gestionați audio. În rest este ușor să învățați elementele de bază, deoarece trebuie doar să dați click pe tutorialele care apar pe ecran (sau pe fila Tutoriale situată în partea de sus).

Animatron

Animatron

Dacă sunteți în căutarea unor programe pentru a crea videoclipuri din desene animate, atunci puteți încerca Animatron. Acesta este un serviciu online gratuit care vă permite să accesați un catalog mare de personaje, sau să le importați pe ale voastre direct de pe computer. Versiunea gratuită a serviciului aplică un filigran pe videoclipuri și permite exportul acestora la calitate scăzută. Pentru a elimina aceste limitări și a avea acces la toate caracteristicile serviciului, trebui să vă abonați la unul dintre planurile de abonament contra cost.

În orice caz, pentru a afla mai multe despre acest serviciu, trebuie să vă conectați la site-ul oficial Animatron și să dați click pe butonul „Try free” sub titlul „Create HTML5 and video animation”. Apoi, pe pagina care se deschide, dați click pe butonul Start creating din dreapta sus pentru a accesa editorul serviciului online. Vi se va solicita să vă conectați cu contul vostru (sau puteți crea unul) de asemenea vă puteți conecta și cu contul vostru Google, Facebook sau Twitter. După ce ați făcut acest lucru, serviciul vă va arăta un tutorial inițial rapid care vă va învăța cum să creați un desen animat.

Alte programe de făcut desene animate

Blender

Programele menționate mai sus sunt doar câteva dintre programele care vă permit să creați desene animate. După cum poate ați observat, v-am prezentat programe simple care sunt capabile să satisfacă pe toată lumea și să creeze desene animate fără prea multe cunoștințe. Desigur, există și programe mai profesionale folosite chiar și de către profesioniști.

Realizarea unui desen animat profesional este un proces complex și necesită cunoștințe și timp la dispoziție. Desenele animate profesionale sunt făcute de profesioniști care lucrează foarte mult la acest lucru. Pe scurt, mai jos veți găsi alte programe de făcut desene animate cât de cât mai profesional.

  • Blender: acesta este un program gratuit foarte apreciat pentru crearea desenelor 2D și 3D. De asemenea, este folosit și în alte domenii, de exemplu pentru modele legate de lumea jocurilor video. Programul este disponibil pentru Windows, macOS și Linux.
  • Adobe Character Animator: acesta este un program care face parte din planul Adobe Creative Cloud care este contra cost, dar poate fi încercat  gratuit timp de 7 zile. Acest program a câștigat premiul Emmy pentru tehnologie în anul 2019. Are câteva caracteristici interesante, una dintre ele este capacitatea de a anima personaje prin expresii și gesturi, folosind o cameră web și un microfon. Programul este disponibil pentru Windows și macOS.
  • OpenToonz: cu acest program puteți crea animații 2D. Programul este disponibil pentru Windows și macOS.

Aplicații de făcut desene animate

Aplicații de făcut desene animate

Dacă căutați aplicații de făcut desene animate pe telefon sau tabletă, mai jos veți găsi o listă cu câteva aplicații care vă permit să creați desene animate pe dispozitivul vostru mobil Android sau iOS.

  • Toontastic 3D (Android): această aplicație este lansată de Google și vă permite să creați cu ușurință desene animate folosind personaje și povești gata de folosit.
  • Animation Desk (Android/iOS ): aceasta este o aplicație gratuită care vă permite să creați un desen animat desenând fiecare cadru. Este soluția potrivită pentru cei care au abilități bune de design grafic și doresc să realizeze un desen de la zero.
  • FlipaClip – Cartoon Animation (Android/iOS): o altă aplicație gratuită pentru desenarea desenelor animate. Printre numeroasele sale caracteristici, permite înregistrarea de la microfon pentru a crea dialoguri reale pe care să le folosiți cu personajele desenului animat.