Instalare imprimantă HP Deskjet 3630

În acest articol despre, instalare imprimantă HP Deskjet 3630, o să vă ofer toate instrucțiunile necesare pentru a instala imprimanta voastră pe diferite sisteme de operare. Procedurile de instalare sun valabile și pentru alte modele de imprimante, nu doar pentru HP Deskjet 3630. De asemenea, vă voi explica cum să utilizați imprimanta folosind un telefon sau tabletă pentru a crește și mai mult productivitatea. Pentru mai multe detalii, citiți în continuare acest articol.

Instalare imprimantă HP wireless

Dacă imprimanta voastră este compatibilă cu conectivitatea Wi-Fi și aveți o rețea generată printr-un router, puteți instala cu ușurință imprimanta HP fără CD, prin simpla conectare la Internet și configurarea acesteia pe dispozitivele pe care le utilizați pentru a începe lucrările de imprimare. Pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, este esențial ca toate dispozitivele implicate (de exemplu, imprimanta, PC-ul, telefonul, tableta etc) să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

Informații despre instalare imprimantă HP

Instalare imprimantă HP Deskjet 3630

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru instalare imprimantă HP wireless pe PC, telefon sau tabletă este să conectați imprimanta la internet. Dacă imprimanta are un ecran încorporat, apăsați unul dintre butoanele fizice pentru pornire sau glisați în jos dacă ecranul este de tip touch-screen.

Apoi, atingeți pe elementul Settings care apare pe micul ecran, accesați secțiunile Wireless Settings și Wireless Setup Wizard și urmați instrucțiunile oferite pentru a stabili conexiunea la internet. Practic, tot ce trebuie să faceți este să selectați numele rețelei Wi-Fi la care doriți să conectați imprimanta și apoi să introduceți parola. În cele din urmă, acceptați termenii de utilizare a sistemului de operare și finalizați orice actualizare, dacă este disponibilă.

După ce conexiunea a fost stabilită, imprimați o pagină care să conțină starea rețelei, astfel încât să aveți la dispoziție adresa IP a imprimantei, pentru a fi utilizată în cazul unei erori de detectare automată. Pentru a face acest lucru, accesați meniul Wirelsss> Settings> Printer Report și selectați elementul Wireless Test Report.

Dacă imprimanta HP nu are un ecran fizic, o puteți conecta la internet cu ajutorul aplicației HP Smart, disponibilă în Microsoft Store pentru Windows 10 și versiunile ulterioare, în App Store, în Magazin Play și în magazine alternative pentru Android și iOS.

Pentru a instala aplicația HP Smart, după ce ați ajuns în secțiunea specifică a magazinului de pe dispozitivul vostru (trebuie doar să accesați link-urile de mai sus), apăsați butonul Instalează, Descărcare sau Obțineți și, dacă vi se solicită, confirmați dorința de a continua prin autentificarea prin recunoaștere facială, amprentă digitală sau parola contului.

Aplicația, cu excepția poziției butoanelor și a meniurilor, funcționează mai mult sau mai puțin în același mod pe toate dispozitivele. După ce o deschideți, apăsați butonul Continue, alegeți dacă doriți sau nu să partajați datele de utilizare a aplicației cu HP și apăsați butonul (+) pentru a începe configurarea unui nou dispozitiv.

Apoi, așteptați ca numele imprimantei (urmat de cuvântul Configuration) să apară pe ecran, atingeți pe caseta corespunzătoare și urmați instrucțiunile furnizate pentru a finaliza conexiunea. În general, trebuie să apăsați butoanele Continue și Yes pentru a conecta imprimanta la aceeași rețea ca și dispozitivul de pe care lucrați.

După ce ați făcut acest lucru, vi se va cere să indicați locul și locația de utilizare a imprimantei și să continuați cu următorul pas, care este instalarea programului de imprimare. În cele din urmă, alegeți dacă doriți sau nu să imprimați o pagină de test, atingând pe butonul corespunzător.

După stabilirea conexiunii la internet, vă recomand să imprimați o pagină care să afișeze starea rețelei, pentru a avea la dispoziție adresa IP. Pentru a face acest lucru, apăsați simultan butoanele (i) și Wi-Fi (cel cu antene) și țineți-le apăsate câteva momente.

Notă: dacă aveți o ediție de Windows anterioară la Windows 10 și nu puteți utiliza HP Smart, trebuie să descărcați programul de configurare de pe site-ul imprimantei, având grijă să selectați opțiunea Wireless ca mod de conectare atunci când vi se solicită.

Instalare imprimantă HP Deskjet 3630 pe Windows

Instalare imprimantă HP Deskjet 3630 pe Windows

După ce ați finalizat configurarea inițială a imprimantei, sunteți gata să o instalați pe sistemul de operare. Dacă folosiți un calculator cu Windows și ați conectat imprimanta la internet prin intermediul aplicației HP Smart, nu trebuie să faceți nimic altceva, deoarece dispozitivul poate fi utilizat de orice program care îl solicită.

Dacă ați stabilit conexiunea dintre imprimantă și internet prin intermediul panoului integrat, trebuie să instalați manual imprimanta. Pentru acest lucru, dați click dreapta pe butonul Start din Windows (pictograma cu steagul situată în partea stângă pe bara de activități), selectați opțiunea Setări din meniul care apare pe ecran și, după ce ați ajuns în noua fereastră, dați click pe pictograma Dispozitive Bluetooth/imprimante/mouse.

Dacă aveți o versiune de Windows anterioară la Windows 10, deschideți Panoul de control aflat în meniul Start sau în ecranul de Start și dați click pe rubrica Hardware și sunet, aflată în interiorul acestuia (dacă nu o vedeți, setați meniul Vizualizare după în colțul din dreapta sus, la opțiunea Categorie).

Apoi dați click pe rubrica Imprimante și scanere, apoi pe butonul Adăugați o imprimantă sau un scanner și așteptați ca numele dispozitivului de imprimare să apară în lista celor detectate. În cele din urmă, dați click pe el și apoi pe butonul Adăugare dispozitiv pentru a proceda la instalarea automată a driverelor. La sfârșitul procedurii, alegeți dacă doriți sau nu să imprimați o pagină de test făcând click pe butonul dedicat.

Dacă numele imprimantei nu apare, dați click pe butonul Imprimanta pe care o doresc nu se află în listă, bifați caseta de lângă Adăugați o imprimantă utilizând o adresă IP sau un nume de gazdă și, după ce dați click pe butonul Următorul, setați Tip dispozitiv din meniul derulant pe Detectare automată și introduceți adresa IP a imprimantei în câmpul corespunzător.

Instalare imprimantă HP Deskjet 3630

După ce ați făcut acest lucru, bifați căsuța de lângă Interogați imprimanta și selectați automat driverul de utilizat, dați click pe butonul Următorul și, atunci când vi se solicită, specificați numele cu care să recunoașteți imprimanta. În cele din urmă, dați click pe butonul Următorul și treceți la imprimarea unei pagini de test făcând click pe butonul dedicat.

Instalare imprimantă HP Deskjet 3630 pe macOS

Dacă aveți un Mac și ați conectat imprimanta la internet prin intermediul aplicației HP Smart, nu este necesară nicio configurație suplimentară, deoarece dispozitivul poate fi utilizat de orice alt program sau aplicație care acceptă imprimarea.

Dacă ați conectat imprimanta la internet prin intermediul ecranului integrat, puteți să o instalați pe macOS în felul următor. Dați click pe roata dințată situată pe bara Dock, pentru a deschide Preferințe de sistem, dați click pe pictograma Imprimante și scanere și apoi pe butonul [+] situat în partea de jos, pentru a începe să adăugați o nouă imprimantă.

Apoi, mergeți la fila Implicit situată în partea stângă sus (pictograma imprimantei), așteptați ca numele dispozitivului să apară pe ecran, iar când apare, dați click pe el și așteptați ca macOS să finalizeze recunoașterea și instalarea driverelor pentru imprimantă. În cele din urmă, dați click pe butonul Adăugați și ați terminat.

În cazul în care imprimanta nu este recunoscută imediat, deschideți fila IP (cea care reprezintă un glob), introduceți adresa IP a dispozitivului de imprimare în caseta de text furnizată și specificați protocolul de imprimare care urmează să fie utilizat, dacă este necesar.

Apoi, introduceți un nume care să fie atribuit imprimantei, selectați în meniul derulant Utilizare driverul de imprimantă corect (dacă nu este deja selectat) și, după ce ați terminat, dați click pe butoanele OK și Adaugați pentru a instala imprimanta și a o face imediat disponibilă.

Instalare imprimantă HP pe telefon sau tabletă

Instalare imprimantă HP pe telefon sau tabletă

Dacă aveți o imprimantă HP cu conectivitate Wi-Fi și intenționați să o utilizați cu telefonul sau tableta, trebuie mai întâi să conectați imprimanta la Internet, dacă nu ați făcut deja acest lucru, așa cum am indicat în secțiunea de la începutul acestui articol.

După ce ați făcut acest lucru, dacă telefonul sau tableta voastră rulează sistemul de operare Android, descărcați și instalați HP Print Services Plugin, disponibil atât în Magazin Play, cât și în magazine alternative destinate dispozitivelor care nu sunt echipate cu serviciile Google. După ce deschideți magazinul pe dispozitivul vostru, accesați secțiunea de căutare pentru a căuta numele aplicației și, după ce ați găsit-o, apăsați butonul Instalează situat în dreptul acesteia, pentru a începe descărcarea și instalarea.

Apoi, deschideți aplicația, acceptați condițiile de utilizare a acesteia și acordați permisiunile necesare pentru funcționarea acesteia. După ce ați făcut acest lucru, ieșiți din aplicație și deschideți documentul pe care doriți să îl trimiteți la imprimantă, apoi atingeți butonul de partajare și selectați elementul Print/Android Print Service din meniul care apare.

În cele din urmă, apăsați pe meniul Select Printer, apăsați pe numele imprimantei HP care urmează să fie utilizată și, după ajustarea celorlalte setări (opțiuni de culoare, număr de copii, dimensiunea hârtiei etc), apăsați pe simbolul imprimantei pentru a începe procesul de imprimare.

Dacă aveți un iPhone, iar imprimanta HP este compatibilă cu tehnologia AirPrint de la Apple, puteți imprima orice document fără să instalați nimic. După ce deschideți fișierul care vă interesează, atingeți pe pictograma de partajare din iOS, selectați opțiunea Imprimare din meniul care apare ulterior și selectați imprimanta care urmează să fie utilizată, folosind meniul corespunzător.

În cele din urmă, efectuați ajustările necesare la opțiunile de imprimare (număr de copii, culoare etc) și, după ce ați terminat, apăsați butonul Imprimare pentru a imprima imediat documentul pe hârtie.

În cazul în care imprimanta pe care o dețineți nu este compatibilă cu AirPrint, puteți utiliza PrinterShare, o aplicație terță compatibilă cu aproape toate imprimantele HP existente (și nu numai). Aplicația este contra cost, dar puteți testa funcționalitatea acesteia pentru un număr limitat de imprimări.

Instalare imprimantă HP fără WiFi

Instrucțiunile pe care vi le-am oferit până acum nu sunt utile pentru voi, deoarece aveți o imprimantă HP care nu are conexiune la internet și are nevoie de o conexiune USB, sau aveți o imprimantă Wi-Fi dar nu aveți conexiune la internet? Ei bine, în acest caz, iată care sunt procedurile care vă pot ajuta să rezolvați problema.

Conectare prin USB

Dacă aveți o imprimantă compatibilă cu USB, o puteți instala pe PC sau laptop folosind HP Smart, aceeași aplicație pentru Windows și macOS pe care am menționat-o în secțiunea despre imprimantele Wi-Fi.

Deci, mai întâi, asigurați-vă că imprimanta este conectată la rețeaua electrică, porniți-o și, după ce descărcați aplicația HP Smart, conectați imprimanta la unul dintre porturile USB libere de la PC sau laptop. După ce ați făcut acest lucru, deschideți aplicația HP Smart, dați click pe butonul (+) din centrul ecranului (sau dați click mai întâi pe butonul ☰ din colțul din stânga sus și apoi pe Add/Configure a new printer și așteptați câteva momente până când numele imprimantei apare în lista dispozitivelor detectate).

Când se întâmplă acest lucru, dați click pe caseta corespunzătoare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza instalarea driverului.

Dacă aplicația HP Smart nu funcționează sau dacă nu o puteți instala pe PC, puteți obține același rezultat utilizând CD-ul de instalare inclus în cutia imprimantei, care vă permite să instalați cu ușurință imprimanta pe PC-uri cu Windows. Înainte de a continua, deconectați imprimanta de la portul USB al computerului dacă ați încercat deja să conectați cele două dispozitive împreună.

Apoi introduceți CD-ul în cititorul de suporturi optice al PC-ului și, după câteva secunde, răspundeți afirmativ la cererea de rulare automată care apare pe ecran. Dacă nu aveți la dispoziție CD-ul de instalare al imprimantei, puteți obține driverele necesare direct de pe site-ul de asistență HP. Pentru acest lucru, accesați această pagină web, tastați numele imprimantei pe care o dețineți în căsuța dedicată și apoi dați click pe butonul Submit.

Pe pagina următoare, selectați opțiunea Windows din meniul derulant Operating System și versiunea exactă a acestuia (de exemplu, Windows 10 (64 bit)) din meniul derulant Version, dați click pe butonul Change și așteptați ca programul cel mai potrivit pentru voi să fie încărcat puțin mai jos. Apoi în secțiunea Software and drivers (lângă numele imprimantei) dați click pe butonul Download. După ce descărcarea este finalizată, lansați fișierul obținut pentru a începe instalarea driverului.

Indiferent dacă utilizați CD-ul imprimantei sau driverele descărcate de pe internet, procedurile sunt aceleași. Dați click pe butonul Continue în fereastra care se deschide pe desktop, apoi pe butonul Next, bifați căsuța pentru acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare și dați din nou click pe butonul Next.

După câteva momente, va începe instalarea driverelor necesare pentru funcționarea corectă a imprimantei. La sfârșitul acestei proceduri, vi se va cere să alegeți tipul de conexiune necesar pentru dispozitivul pe care îl utilizați. Bifați caseta pentru USB, dați click pe butonul Next și urmați cu atenție instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza procedura de configurare. În această fază, este posibil să vi se ceară să porniți imprimanta și să o conectați la computer.

La sfârșitul procedurii, va fi afișat un mesaj privind configurarea cu succes a imprimantei. Dacă doriți, bifați caseta Print test page (pentru a verifica dacă imprimanta funcționează), apoi dați click pe butonul Finish pentru a finaliza configurarea imprimantei.

Wi-Fi Direct

Instalare imprimantă HP prin Wi-Fi direct

Dacă imprimanta voastră este echipată cu conectivitate wireless, dar nu aveți niciun dispozitiv de rețea care să acționeze ca dispozitiv de suport, vă puteți baza pe tehnologia Wi-Fi Direct, care se găsește pe marea majoritate a imprimantelor HP fabricate începând cu 2014. Această tehnologie face posibilă stabilirea unei conexiuni directe între imprimantă și dispozitivul de pe care sunt imprimate documentele pe hârtie, fără a utiliza routere sau alte dispozitive de rețea.

Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să activați Wi-Fi Direct pe imprimantă. Dacă imprimanta are un ecran, selectați sau atingeți simbolul Wi-Fi Direct, selectați elementul Settings și atingeți elementul Wi-Fi Direct, pentru a muta comutatorul Wi-Fi Direct de la OFF la ON. După ce ați făcut acest lucru, căutați elementul Wi-Fi Direct password, selectați-l și notați cheia de rețea deoarece veți avea nevoie de ea.

Dacă imprimanta HP pe care o dețineți nu are un ecran, apăsați butonul fizic Wi-Fi Direct și așteptați ca LED-ul acestuia să se aprindă. Când se aprinde, apăsați butonul fizic (i) pentru a imprima pagina de stare a dispozitivului, care conține parola Wi-Fi Direct care trebuie utilizată pentru a stabili conexiunea.

În urma acestei operațiuni, imprimanta ar trebui să creeze o rețea fără fir la care vă puteți conecta prin intermediul oricărui dispozitiv echipat cu o placă Wi-Fi, introducând cheia de rețea obținută anterior atunci când vi se solicită.

După ce ați făcut acest lucru, pentru a imprima un document, trebuie doar să accesați panoul corespunzător al sistemului de operare, programului sau aplicației utilizate și să selectați numele imprimantei HP Wi-Fi Direct din lista de dispozitive detectate. Rețineți că, în timp ce utilizați o imprimantă Wi-Fi Direct, nu este posibilă conectarea dispozitivului de pe care controlați imprimarea (PC, telefon sau tabletă) la alte rețele fără fir.