Cele mai bune aplicații pentru Android

Cele mai bune aplicații pentru Android. Oricât de bine echipat din punct de vedere hardware și de frumos ar fi, un telefon nu face mare lucru dacă nu are aplicațiile potrivite. De aceea, în acest articol despre, cele mai bune aplicații pentru Android, vă voi prezenta o listă cu cele mai bune aplicații utile pentru Android care nu trebuie să lipsească din telefon sau tabletă.

Cele mai bune aplicații pentru Android

Mai jos, în lista cu cele mai bune aplicații pentru telefon Android veți găsi aplicații pentru internet, comunicare, multimedia și productivitate. Majoritatea dintre aplicații sunt gratuite, dar există și câteva contra cost care cred că merită luate în considerare. Unele aplicații, cum ar fi aplicațiile pentru backup și de întreținere a sistemului, pot necesita root. Aceasta este o procedură în general simplă prin intermediul căreia se obțin privilegii de administrator pe Android și se poate modifica sistemul de operare mai în profunzime.

Internet

Să începem cu cele mai bune aplicații pentru Android pentru navigarea online, și comunicarea prin e-mail.

 • Google Chrome – la fel ca și pe PC, Chrome pentru Android a câștigat rapid încrederea utilizatorilor și este un browser indispensabil. Este ușor, rapid și funcțional. De asemenea, acceptă sincronizarea tuturor datelor de navigare cu calculatoarele, tabletele și telefoanele. Acest browser este gratuit.
 • Mozilla Firefox – versiunea mobilă a celebrului browser Mozilla. Acesta sincronizează datele cu computerul și suportă, de asemenea, extensii.
 • Puffin Browser – singurul browser pentru Android care acceptă Flash Player 100%. Se bazează pe cloud, așa că redarea jocurilor și a videoclipurilor nu este întotdeauna ok, dar merită cu siguranță o încercare. Aplicația este gratuită.
 • Feedly – după închiderea Google Reader, Feedly a devenit rapid cel mai bun cititor de feed-uri ales de milioane de utilizatori. Aceasta este aplicația sa oficială, care face ca citirea știrilor să fie foarte comodă chiar și pe telefoane și tablete. Aplicația este gratuită.
 • Pocket – acesta este unul dintre cele mai bune servicii de tip read later, care vă permite să puneți deoparte articolele pe care le găsiți online și să le citiți mai târziu, chiar și offline. Aplicația este gratuită.
 • Microsoft Outlook – acesta un client de poștă electronică care oferă suport pentru toate serviciile de e-mail importante și sincronizează datele cu servicii de stocare în cloud precum Dropbox și Google Drive. Este 100% gratuit și nu necesită un abonament la Office 365.
 • Inbox – o alternativă excelentă la clienții de poștă electronică tradiționali. Acesta grupează automat mesajele în diverse categorii și vă permite să gestionați e-mailurile ca pe o listă de sarcini, amânând mesajele pentru a răspunde în alte momente și arhivându-le rapid pe cele care au fost citite. Funcționează prin intermediul unor gesturi și este complet gratuit. Din păcate, funcționează numai cu conturile Gmail.
 • Dropbox, Google Drive și OneDrive – acestea sunt aplicațiile oficiale ale celor mai populare servicii de stocare în cloud.
 • Infinit – aceasta este o aplicație gratuită care permite partajarea fișierelor între telefoane, tablete și calculatoare prin intermediul rețelei Wi-Fi. Este foarte ușor de utilizat și este compatibil cu toate sistemele de operare pentru calculator și mobil.

Apeluri și mesaje

Acum să trecem la lista cu cele mai bune aplicații pentru Android dedicate comunicării, cele pentru a efectua apeluri telefonice gratuite pe internet, a trimite mesaje text și a ține legătura cu prietenii de pe rețelele sociale.

 • Facebook Messenger – aceasta este aplicația pentru mesagerie gratuită cu prietenii de pe Facebook. De asemenea, vă permite să efectuați apeluri telefonice gratuite pe internet. Pur și simplu un must-have pentru toți utilizatorii rețelei de socializare, împreună cu aplicația oficială Facebook.
 • WhatsApp – mai are nevoie de o prezentare? Aceasta este pur și simplu una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie gratuită pe internet cu toți ceilalți abonați la acest serviciu.
 • Telegram – un alt serviciu de mesagerie popular. Mulți preferă  WhatsApp, deși, în ceea ce privește confidențialitatea, este mai puțin sigur.
 • Skype – în ciuda numeroaselor alternative disponibile, Skype rămâne cel mai utilizat client VoIP din lume și cel care oferă cele mai ieftine tarife pentru convorbiri telefonice în străinătate. Acesta acceptă apeluri gratuite, conversații și apeluri video cu toți abonații serviciului.
 • Google Duo – o alternativă excelentă la Skype dezvoltată de Google.
 • IM+ – această aplicație vă permite să faceți conversații din aceeași aplicație pe mai multe rețele de mesagerie, cum ar fi Facebook, Google Talk, ICQ, AIM, Yahoo! Messenger, Jabber și Steam. Aplicația este gratuită.
 • Fenix – acesta este unul dintre cei mai buni clienți Twitter pentru Android prin intermediul căruia puteți urmări cronologia voastră prin vizionarea de videoclipuri, fotografii și pagini web fără a deschide alte aplicații.
 • Hangouts – acesta este succesorul legendarului Google Talk. Acesta permite chat, videoconferințe și schimbul de fișiere. Aplicația este gratuită.
 • Ookla SpeedTest – cu această aplicație puteți verifica viteza la internet.

Navigatoare GPS

Acum să trecem la navigatoare GPS, cele mai bune aplicații Android pe care le puteți folosi ca navigator pentru a găsi locurile în care trebuie să mergeți.

 • Waze – acesta este un navigator gratuit care vă permite să obțineți (și să trimiteți) informații în timp real despre trafic, prețul benzinei, radare și multe altele. Singurul său defect este că nu acceptă încă descărcarea offline a hărților.
 • TomTom Go – acesta este unul dintre cele mai bune navigatoare din Magazin Play. Se bazează pe hărțile TomTom foarte fiabile și vă permite să navigați pe rute chiar și în modul offline. Aplicația este gratuită pentru o perioadă de până la 75 km de navigație pe lună, pentru a elimina această limită, trebuie să faceți un abonament.
 • Sygic – unul dintre cele mai bune navigatoare GPS pentru Android. Acesta se bazează pe hărțile TomTom, oferă acces offline și include un număr mare de funcții. Îl puteți utiliza gratuit timp de 7 zile, apoi trebuie să cumpărați unul dintre pachetele de hărți disponibile.
 • Google Maps – vechiul serviciu de hărți de la Google vă permite să găsiți drumul către orice loc. De asemenea, include o funcție excelentă care oferă instrucțiuni vocale cu privire la rutele care trebuie urmate.
 • HERR WeGo – un excelent serviciu gratuit de hărți. Acesta oferă, de asemenea, informații detaliate despre car sharing și rutele de ciclism. De asemenea, acceptă navigația offline.

Muzică, video și poze

Cine nu-și folosește telefonul mobil pentru a asculta muzică, a viziona videoclipuri sau a face poze? Iată care sunt cele mai bune aplicații Android pentru muzică, video și poze.

 • Spotify – acesta este clientul oficial al unuia dintre cele mai populare servicii de streaming de muzică din lume. Vă permite să ascultați muzică în modul shuffle gratuit. Dacă vă abonați la planul Premium al serviciului, puteți asculta orice melodie și puteți activa suportul offline pentru muzica voastră preferată.
 • Poweramp – de multe ori, ar putea fi cel mai bun player audio pentru Android. Acesta este compatibil cu toate formatele de fișiere audio (mp3, mp4/m4a, ogg, wma, flac, wav, ape, wv, tta, mpc și aiff), include un egalizator cu 10 benzi, permite creșterea volumului fără distorsiuni audio excesive și oferă multe alte opțiuni avansate.
 • TuneIn Radio – aceasta este o aplicație cu cele mai bune posturi de radio online din întreaga lume, care pot fi ascultate în streaming live gratuit.
 • Podcast Addict – aplicație gratuită excelentă pentru a asculta podcasturi. Suportă streaming, căutare directă și oferă multe funcții avansate, greu de găsit chiar și în aplicațiile contra cost.
 • VLC – acesta este playerul media universal pentru clipuri video,  este disponibil și pentru Android și poate fi utilizat chiar și pe terminale nu foarte populare. Acceptă toate formatele de fișiere video.
 • BSPlayer – un alt player video destul de bun. Suportă toate formatele de fișiere media și poate reda, de asemenea, fișiere din rețeaua locală. Este gratuit, dar cu publicitate. Pentru a elimina publicitatea, trebuie să achiziționați versiunea completă a playerului.
 • Veezie.st – permite redarea videoclipurilor găzduite pe servicii de streaming și de găzduire de fișiere (acceptă și Chromecast). Aplicația este gratuită.
 • LocalCast – permite trimiterea de videoclipuri din rețeaua locală către Chromecast. Aplicația este gratuită.
 • Camera Zoom FX – una dintre cele mai bune aplicații alternative la camera foto nativă de pe Android. Suportă o gamă largă de efecte și funcții avansate care îmbunătățesc calitatea fotografiilor. Aplicația este contra cost dar există Camera360 ultimate, care oferă aproape aceleași funcții și poate fi descărcată gratuit.
 • VSCOCam – una dintre cele mai bune aplicații gratuite pentru editarea fotografiilor pe telefon sau tabletă. Acesta include o mulțime de filtre avansate, efecte și vă permite să ajustați manual parametrii, cum ar fi umbre, lumini și culori. Pentru a debloca efecte și filtre suplimentare, trebuie să faceți achiziții în aplicație.
 • SnapSeed – o altă aplicație excelentă de retușare a fotografiilor. Acesta oferă toate instrumentele necesare pentru a corecta defectele cele mai des întâlnite în fotografii.
 • Prisma – aplicație gratuită pentru aplicarea de efecte artistice pe fotografii. Capacitatea sa de a recunoaște trăsăturile faciale și precizia cu care aplică filtrele sunt uimitoare.
 • Image Combiner – permite ca două sau mai multe imagini să fie așezate una lângă alta și partajate cu alte aplicații instalate pe telefon sau tabletă.
 • Instagram – aceasta este aplicația de la rețeaua de socializare foto unde oricine poate face fotografii, se pot face artistice cu efecte și pot fi partajate cu utilizatori din întreaga lume.
 • Google Foto – aceasta este aplicația implicită de gestionare a fotografiilor de la Google. Vă permite să stocați fotografiile online în mod complet gratuit și fără limite de spațiu.
 • Netflix – nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Acesta este cel mai popular serviciu video din lume. Oferă filme, seriale TV, documentare și desene animate de vizionat la o calitate foarte bună. Aplicația este gratuită, dar trebuie să faceți un abonament contra cost. De asemenea, este compatibil cu Chromecast.
 • Kodi – acesta este un serviciu online foarte popular care, prin intermediul unor addon-uri speciale, vă permite să vizionați filme, seriale, anime într-un mod foarte simplu.
 • ADV Screen Recorder – aplicație gratuită care vă permite să  filmați ecranul Android fără a utiliza calculatorul. Pe Android 5.0 și versiunile ulterioare funcționează și fără root.

Productivitate

Mai jos veți găsi cele mai bune aplicații pentru Android pentru productivitate, adică să lucrați folosind telefonul sau tableta voastră Android.

 • Microsoft Office – faimoasa suită Microsoft este disponibilă sub formă de aplicații individuale. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote și OneDrive sunt toate gratuite, cu funcții suplimentare pentru abonații la serviciul Office 365. Alternativ, există și vechea aplicație Office Mobile, care vă permite să lucrați cu documente Word, Excel și PowerPoint, dar are funcții mai limitate decât aplicațiile individuale ale suitei.
 • WPS Office – una dintre cele mai bune alternative la suita de birou disponibilă pentru Android. Vă permite să creați, să vizualizați și să editați toate fișierele Word, Excel și PowerPoint. De asemenea, acceptă PDF-uri și interacționează cu serviciile de stocare în cloud.
 • Xodo PDF – aplicația perfectă pentru cei care au nevoie nu numai să citească fișiere PDF, ci și să le editeze cu adnotări, evidențieri și multe altele. Aplicația este gratuită.
 • Scanbot – o aplicație excelentă care vă permite să transformați camera telefonului într-un scaner și să salvați documentele scanate ca fișiere PDF. Este compatibilă cu toate serviciile de stocare în cloud. Aplicația este disponibilă într-o versiune de bază gratuită și într-o versiune contra cost care este mai avansată și include recunoașterea textului OCR.
 • Wunderlist – aplicație simplă și esențială pentru gestionarea listelor de sarcini. Acesta se sincronizează cu toate dispozitivele și sistemele de operare, dar și cu o versiune online a serviciului, accesibilă din orice browser.
 • Google Keep – serviciul de adnotare de la Google. Acesta vă permite să adnotați orice tip de informații cu viteză maximă și sincronizează notițele pe toate dispozitivele.
 • Nimbus Clipper – vă permite să personalizați capturile de ecran cu adnotări, săgeți, neclarități etc. De asemenea, include instrumente pentru capturarea paginilor web, adăugarea de adnotări în PDF-uri și multe altele.
 • Pushbullet – o aplicație gratuită care, odată instalată pe telefon, permite utilizatorilor să primească notificări și să răspundă la mesaje direct de pe PC (prin intermediul unei extensii speciale care trebuie instalată în Chrome).
 • AirDroid – o altă aplicație excelentă care vă permite să interacționați cu telefonul de pe calculator (în acest caz, printr-o aplicație și nu printr-o extensie de browser). De asemenea, vă permite să trimiteți și să primiți fișiere de pe telefon și să controlați Android de la distanță (această funcție necesită root).
 • ES File Explorer – cel mai bun manager de fișiere disponibil pentru Android. Este complet gratuit, iar pe dispozitivele cu root permite, de asemenea, accesul la folderele de sistem.
 • Texpand – vă permite să setați abrevieri pentru fraze și cuvinte pentru a le extinde în timp ce tastați. Este gratuit în versiunea de bază (dar suportă un număr limitat de abrevieri).
 • Mobizen – o aplicație gratuită care, combinată cu un client pentru PC, vă permite să vizualizați ecranul Android pe computer și să îl înregistrați.
 • 1Password – unul dintre cele mai bune servicii de gestionare a parolelor. Vă permite să stocați toate parolele, notițele și documentele într-o arhivă criptată, sincronizată prin internet între mai multe dispozitive. Nu este gratuit, îl puteți cumpăra ca versiune standard sau ca versiune de abonament. Ca o alternativă gratuită, vă recomand LastPass.

Securitate, întreținere și personalizare

Iată câteva aplicații dedicate securității sistemelor Android și personalizării acestora. Folosiți-le și veți obține întotdeauna cele mai bune rezultate de la telefonul sau tableta voastră Android.

 • Nova Launcher – unul dintre cele mai bune lansatoare disponibile în prezent în Magazin Play. Este ușor, rapid și vă permite să personalizați fiecare aspect al ecranului de pornire al telefonului vostru. Acceptă pachete de pictograme externe și vă permite să aveți o bară de andocare glisantă. Aplicația este gratuită, dar există o versiune contra cost care include funcții avansate, cum ar fi posibilitatea de a adăuga foldere în sertar și suport pentru gesturi.
 • Gboard Google – probabil cea mai bună tastatură pentru Android. Este foarte confortabilă, include întotdeauna sugestii precise și, datorită sistemului său de gesturi, vă permite să tastați texte fără să vă luați degetul de pe ecran. Cuvintele sunt formate aproape ca prin magie prin simpla trecere a degetului pe tastatură.
 • Titanium Backup – cea mai bună aplicație pentru backup disponibilă pe Android. Aceasta permite realizarea de copii de rezervă competitive ale aplicațiilor, datelor și setărilor, dar necesită root pentru funcții mai avansate. Este disponibilă în două versiuni, una gratuită și una contra cost care vă permite să criptați copiile de rezervă, să păstrați mai multe versiuni ale aceleiași aplicații și include suport pentru serviciile de stocare în cloud.
 • Avast Mobile Security – un antivirus gratuit excelent pentru Android, care se situează întotdeauna pe primul loc în testele comparative. Pe lângă faptul că vă protejează sistemul împotriva programelor malware, vă permite să urmăriți de la distanță dispozitivele pierdute, să filtrați apelurile și multe altele.
 • SD Maid – aceasta este o aplicație excelentă pentru curățarea sistemului. Aplicația este disponibilă în două versiuni diferite, una gratuită, care șterge doar memoria cache a sistemului și fișierele inutile, și o versiune contra cost, care șterge și memoria cache a aplicațiilor. Alternativ, puteți încerca CCleaner pentru Android, care este complet gratuit și vă permite să ștergeți memoria cache a aplicațiilor, istoricul și toate fișierele inutile.
 • Greenify – aplicație foarte utilă de economisire a energiei care vă permite să hibernați aplicațiile și să le împiedicați să consume energie atunci când ecranul telefonului este oprit. Aplicația este disponibilă în două versiuni, una gratuită și una contra cost, care activează capacitatea de hibernare a aplicațiilor de sistem și alte funcții avansate.
 • DiskDigger – una dintre cele mai bune aplicații pentru recuperarea fișierelor șterse pe Android. Aplicația este disponibilă în două versiuni, una gratuită, care vă permite doar să recuperați fotografii, și o versiune contra cost care acceptă o mulțime de tipuri de fișiere diferite.