Cel mai bun VPN gratuit

Cel mai bun VPN gratuit. Doriți să accesați un site care nu este vizibil din România? Doriți să navigați pe Internet în mod anonim fără adresa IP reală și, prin urmare, fără ca identitatea voastră reală să fie aflată? Ei bine, pentru acest lucru aveți nevoie de un VPN. VPN-urile (Virtual Private Networks) sunt instrumente extrem de utile, datorită cărora vă puteți ascunde conexiunea și puteți ocoli restricțiile regionale aplicate de site-urile de internet (deoarece acestea fac conexiunea să pară că provine din alte țări). În acest articol despre, cel mai bun VPN gratuit, veți găsi o listă cu cele mai bune VPN-uri gratuite dar și contra cost.

Ce este un VPN gratuit

Dacă sunteți gata să intrați în universul VPN-urilor, și vă întrebați ce este un VPN gratuit sau contra cost, mai jos vă voi explica în detaliu ce înseamnă cuvântul VPN. Cuvântul VPN (Virtual Private Network) îl putem traduce în română ca rețea privată virtuală, și este o tehnică specială concepută pentru a face ca informațiile despre ceea ce se întâmplă pe internet să fie invizibile pentru alții (infractori cibernetici, agenții de supraveghere etc).

În detaliu, acest lucru se realizează printr-un anumit tip de conexiune criptată (sau tunel) care se creează între dispozitivul care se conectează la internet și serverul care oferă serviciul VPN. Mai exact, atunci când vorbim de navigarea pe internet, se cere serverului VPN să navigheze în numele său, iar datele referitoare la navigare sunt schimbate între server și dispozitivul de pe care se navighează, într-un mod protejat și criptat, astfel încât să nu poată fi accesate de nimeni din exterior.

În termeni foarte simpli, acest lucru înseamnă că un site de internet pe care îl accesați va vedea de fapt adresa IP a serverului VPN, și nu pe cea a utilizatorului care îl vizitează, ignorând astfel adevărata locație din care îl vizitați. Multe aplicații VPN, în special cele care nu sunt legate de browser, permit aplicarea acestui lucru nu numai pentru navigarea pe internet, ci și pentru a ascunde datele ale oricărei aplicații care utilizează internetul, crescând și mai mult nivelul de protecție.

Ca să spunem lucrurilor pe nume, nici măcar furnizorul vostru de internet (Digi, Vodafone etc) nu este capabil să urmărească traficul generat prin VPN. Acest lucru înseamnă că furnizorul vostru poate ști că v-ați conectat la un VPN, dar nu poate ști nimic despre modul în care l-ați utilizat sau despre datele pe care le-ați schimbat prin intermediul acestuia.

VPN-urile pot fi utilizate și în sectoarele profesionale, mai ales dacă o companie își autorizează angajații să lucreze în afara sediului, dacă firma oferă acces VPN, angajatul se va putea conecta la rețeaua locală internă chiar și de acasă sau din orice altă locație, introducându-și credențialele de acces și utilizând tunelul virtual stabilit de VPN. Astfel, datorită VPN-urilor, puteți lucra de acasă la fișierele și documentele interne ale companiei voastre, cu certitudinea absolută că nu sunteți spionați din exterior și că puteți comunica cu locul de muncă printr-o conexiune criptată și protejată.

Utilizarea unui VPN

După ce ați înțeles ceea ce v-am explicat până acum, vă veți gândi, fără îndoială, că modul de utilizare a unui VPN ar putea fi dificil. Ei bine, trebuie să știți că vă înșelați, deoarece dacă citiți instrucțiunile pe care urmează să vi le dau, totul va deveni foarte simplu. În doar câteva minute veți putea configura și utiliza un VPN.

Așa cum am menționat și mai sus, prin intermediul unui VPN, traficul dintre voi și internet este protejat, criptat și ascuns și totul se desfășoară printr-un tunel virtual între voi și VPN. Programele sau aplicațiile specifice în acest scop, puse la dispoziție de serviciile VPN, se ocupă de crearea acestui tunel, prin urmare trebuie mai întâi să alegeți VPN-ul potrivit pentru nevoile voastre apoi să vă înregistrați la serviciu (acest lucru nu este întotdeauna necesar), să descărcați programul sau aplicația pusă la dispoziție și, în cele din urmă, să o configurați cu ajutorul credențialelor voastre de acces. După ce ați făcut acest lucru, programul se va ocupa de crearea tunelului între utilizator și server, precum și de criptarea și blocarea comunicațiilor.

Odată intrat în tunelul VPN, traficul de date nu mai poate fi văzut sau interceptat din exterior, la fel cum se întâmplă atunci când un satelit pierde din vedere o mașină care intră într-un tunel. În plus, așa cum am menționat deja, serviciile de internet nu cunosc locația reală și nici adresa IP a celor care le folosesc, ci pe cele ale VPN-ului. Acest lucru înseamnă că furnizorul vostru de internet nu poate ști ce se întâmplă în interiorul tunelului. Dacă totul este clar, haideți să vedem care este cel mai bun VPN gratuit (cele mai bune servicii).

Cel mai bun serviciu VPN gratuit

Înainte de a vă oferi lista cu cel mai bun VPN gratuit, vreau să vă avertizez cu privire la câteva lucruri. În primul rând, utilizarea VPN-urilor dubioase poate fi riscantă, deoarece serverul însuși ar putea să vă înregistreze traficul (este capabil să facă acest lucru, deoarece tunelul este configurat în interiorul acestuia) pentru activități de publicitate sau de analiză a datelor. VPN-urile pe care le veți găsi în această listă nu efectuează activitățile menționate mai sus, dar citiți întotdeauna cu atenție termenii serviciului în timpul înregistrării.

De asemenea, trebuie să știți că, faptul de a vă ascunde în spatele unui VPN nu vă puteți ascunde de lege, deoarece nu există o modalitate de a nu lăsa nicio urmă a ceea ce faceți pe internet. Trebuie să știți acest lucru deoarece se crede adesea că, prin utilizarea VPN-urilor se pot face lucruri ilegale. Deci, aveți grijă, deoarece o infracțiune rămâne o infracțiune chiar și din interiorul unui tunel VPN, iar autoritățile judiciare ar putea oricând cu mandate și cu o procedură legală specială să depisteze adresa IP care utilizează un VPN.

Acestea fiind spuse, citiți în continuare acest articol și veți afla care sunt cele mai bune servicii VPN de care puteți profita și gratuit.

NordVPN

Deși nu este un serviciu gratuit, nu am cum să nu adaug în listă NordVPN, deoarece acesta este unul dintre cele mai populare și mai utilizate servicii VPN din lume. Care sunt motivele acestui succes? Ei bine, aș spune gradul ridicat de securitate, flexibilitate, și ușurință în utilizare.

NordVPN este compatibil cu toate dispozitivele și sistemele de operare populare (Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Smart TV, Raspberry Pi, NAS, routere etc) și oferă o gamă foarte largă de servere VPN răspândite în întreaga lume. Acest lucru face posibilă protejarea navigării, chiar și în rețele Wi-Fi publice, prin ascunderea tuturor datelor de atacatorii rău intenționați și de furnizorii de internet (nici măcar operatorii NordVPN nu pot accesa datele, deoarece nu se înregistrează nimic din activitățile utilizatorilor) pentru a ocoli restricțiile regionale și pentru a accesa serviciile străine de streaming.

Există numeroase servere disponibile, toate destul de rapide, unele dintre ele sunt chiar optimizate pentru sarcini specifice, cum ar fi schimbul de fișiere pe rețele P2P (de exemplu, BitTorrent), navigarea prin protocolul Onion (cel folosit de rețeaua anonimă Tor) sau navigarea cu un IP dedicat.

Așa cum am menționat anterior, serviciul nu este gratuit, ci are mai multe planuri, toate cu o garanție de 30 de zile de returnare a banilor. Cel mai ieftin plan este cel pe 2 sau 3 ani, în funcție de promoția curentă, oferit la mai puțin de 3 euro pe lună. Alternativ, există planul pe 2 ani la 2,97 euro pe lună, planul pe 1 an la 3,93 euro pe lună și planul pe 1 lună la 9,56 euro. În timpul perioadelor promoționale, în preț pot fi incluse și suplimente (cum ar fi managerul de parole NordPass). Serviciul poate fi utilizat pe până la șase dispozitive în același timp.

Pentru a începe să utilizați NordVPN, accesați site-ul oficial al serviciului, alegeți planul care vă interesează și creați-vă un cont. După aceea, trebuie să instalați clientul oficial NordVPN pe dispozitivele voastre. Dacă utilizați Windows, deschideți fișierul .exe pe care l-ați descărcat, dați click pe butonul Da, așteptați până când toate fișierele necesare sunt descărcate de pe internet și finalizați configurarea făcând click pe Next și apoi pe Install și Finish. Cu toate acestea, dacă utilizați un Mac, puteți descărca NordVPN direct din App Store.

Pe telefon sau tabletă, deschideți magazinul dispozitivului vostru (de exemplu, Magazin Play pe Android sau App Store pe iPhone/iPad), căutați NordVPN în magazin și apăsați pe pictograma aplicației și apoi pe butonul Instalați. Pe iPhone/iPad, este posibil să vi se ceară să vă verificați identitatea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID.

După ce instalarea este finalizată, tot ce trebuie să faceți este să lansați clientul NordVPN, să vă conectați la contul vostru și să selectați serverul VPN la care să vă conectați, fie alegând una dintre naționalitățile disponibile, fie unul dintre serverele din secțiunea Speciality servers (cele optimizate pentru P2P, navigare prin protocolul Onion sau IP dedicat), fie căutând pentru a găsi serverul VPN cel mai potrivit pentru voi.

După ce ați terminat de navigat, deschideți din nou NordVPN și dați click pe butonul Disconnect pentru a vă deconecta de la VPN.

Surfshark

Un alt serviciu VPN pe care ar trebui să îl luați în considerare cu siguranță este Surfshark, acesta vă permite să navigați în siguranță prin criptare avansată (ceea ce face imposibilă interceptarea comunicațiilor de către atacatori, furnizori de internet și chiar de către operatorii de servicii) și utilizarea a peste 1040 de servere răspândite în peste 61 de țări din întreaga lume.

Surfshark poate fi folosit pentru a ocoli restricțiile geografice, cenzura și pentru a accesa serviciile străine de streaming. În plus, există funcții avansate care permit o personalizare maximă a funcționării serviciului și o protecție completă a conexiunii. De exemplu, funcția Whitelister pentru a crea o listă de excepție a programelor care nu ar trebui să utilizeze VPN-ul, funcția CleanWeb pentru a proteja împotriva programelor malware și a altor conținuturi online dăunătoare, și funcția Kill Switch pentru a dezactiva automat conexiunea la internet în cazul unei deconectări de la VPN.

Aplicația Surfshark este disponibilă pentru Windows, macOS și Linux pe computere (este disponibilă și printr-o extensie pentru browserele Chrome și Firefox), pentru Android și iOS/iPadOS pentru smartphone-uri și tablete (dar și pentru Amazon Fire TV Stick, Smart TV, Apple TV, PlayStation, Xbox) și, de asemenea, pe alte dispozitive care nu acceptă direct instalarea de VPN-uri, prin intermediul sistemului DNS inteligent al Surfshark. Utilizarea este permisă de pe mai multe dispozitive în același timp, fără limite.

În ceea ce privește prețurile, cel mai ieftin plan de la Surfshark este cel pe 24 de luni la 2.09 euro pe lună, alternativ, există planul pe 12 luni la 3.49 euro pe lună, toate cu o garanție de 30 de zile de returnare a banilor.

Pentru a instala Surfshark pe PC, accesați site-ul oficial al serviciului, dați click pe butonul Get Surfshark, alegeți planul la care doriți să vă abonați și efectuați plata. Apoi descărcați programul pentru Windows sau macOS și instalați-l.

Pentru a instala Surfshark pe telefon sau tabletă, căutați aplicația în magazinul dispozitivului vostru și apăsați butonul Instalați/Obțineți. După ce ați instalat aplicația pe dispozitivul vostru, tot ce trebuie să faceți este să o deschideți, să alegeți dacă doriți să creați un cont sau să vă conectați la un cont existent și să apăsați butonul Connect pentru a vă conecta la cel mai rapid server VPN.

Alternativ, mergeți la secțiunea Locations și alegeți serverul la care să vă conectați manual. La sfârșitul sesiunii de navigare, dați click pe butonul Disconnect pentru a vă deconecta de la VPN.

PrivadoVPN

PrivadoVPN este cel mai bun VPN gratuit. Acest serviciu oferă 10 GB de trafic gratuit pe lună, fără publicitate sau limite de viteză și asigură o protecție maximă a vieții private. Datele de navigare nu sunt înregistrate în niciun fel și se aplică cele mai bune legi de protecție a datelor din lume.

Cu ajutorul serviciului, este posibil să navigați online în siguranță, păstrând în același timp confidențialitatea datelor, chiar și în rețele Wi-Fi publice (navigarea nu poate fi urmărită de atacatori rău intenționați sau de furnizorii de internet), să accesați serviciile internaționale de streaming și să transferați fișiere în siguranță și rapid prin rețele P2P. Toate acestea sunt funcții care sunt foarte greu de găsit în alte servicii VPN care oferă planuri gratuite. În plus, există asistență pentru clienți disponibilă prin chat și e-mail.

PrivadoVPN este disponibil sub formă de aplicație pentru Windows, Android, macOS, iOS/iPadOS, Fire TV Stick și Android TV și nu necesită o configurație complicată. După ce ați ales planul pe care doriți să îl utilizați pe site-ul oficial (gratuit sau contra cost) și ați instalat aplicația (pe PC și Mac, trebuie doar să lansați executabilul și să urmați instrucțiunile rapide de pe ecran, pe smartphone-uri și tablete o puteți găsi direct în magazinele Android și iOS), pur și simplu lansați aplicația, conectați-vă, alegeți serverul la care să vă conectați și apăsați butonul de conectare.

Odată ce conexiunea la VPN este stabilită, IP-ul va fi în țara aleasă și, prin urmare, va fi posibil să navigați online la viteză mare depășind cenzura și restricțiile regionale, să accesați cataloagele străine ale celor mai populare servicii de streaming, să încărcați/descărcați fișiere pe rețelele P2P la viteză mare (utilizatorii planului Premium pot utiliza servere proxy SOCKS5 pentru a accelera și mai mult transferurile), să jucați jocuri online la performanțe ridicate, să descărcați fișiere de orice dimensiune fără încetinire și multe altele. Toate acestea menținând în același timp confidențialitatea maximă în orice rețea utilizată (sunt acceptate cele mai avansate protocoale de criptare, cum ar fi OpenVPN, IKEv2 și WireGuard).

Planurile Premium acceptă 10 conexiuni simultane, ceea ce înseamnă că puteți utiliza serviciul pe 10 dispozitive în același timp, fără restricții. Utilizatorii care folosesc serviciul gratuit au 1 conexiune simultană, dar pot configura serviciul pe oricâte dispozitive au nevoie.

Opera VPN

Opera VPN poate fi un exemplu de cel mai bun VPN gratuit. Acesta este fără pretenții, și este integrat direct în browserul Opera. În realitate, nu este un serviciu foarte structurat, nu sunt garantate viteze optime și nu există posibilitatea de a alege țara din care să se simuleze conexiunea.

Opera VPN este un serviciu de care puteți profita cu ușurință dacă aveți nevoie să vă ascundeți adresa IP în timp ce navigați pe internet, pentru a putea accesa site-uri blocate etc, dar protecția oferită nu merge dincolo de navigarea pe net și se limitează exclusiv la site-urile vizitate prin intermediul browserului.

Acestea fiind spuse, iată cum să activați Opera VPN, dacă folosiți un computer Windows sau macOS, descărcați browserul de pe acest site făcând click pe butonul verde Download Opera, deschideți fișierul pe care l-ați descărcat și, dacă folosiți Windows, dați click pe butonul Accept and Install, apoi dați click pe butonul Yes, iar dacă folosiți macOS, trageți pictograma Opera în folderul Applications de pe Mac.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți Opera din meniul Start din Windows (pictograma cu steagul din stânga jos) sau din folderul Applications din macOS, dați click pe butonul cu O roșu din colțul din dreapta sus, apoi pe opțiunea Settings, pe Confidentiality & Security din bara din stânga și, în final, faceți click pe Enable VPN pentru a bifa caseta.

Apoi activitatea voastră pe internet va fi protejată prin VPN. Pentru a dezactiva serviciul, repetați procedura exact în același mod, debifând caseta Enable VPN pentru a reveni la navigarea normală.

Betternet

Chiar dacă serviciul de detectare a programelor malware al acestui VPN lasă puțin de dorit, am decis totuși să îl includ în lista celor mai bune VPN-uri gratuite, deoarece Betternet este un serviciu foarte bun care poate fi utilizat gratuit timp de 7 zile. La sfârșitul perioadei de probă, este necesar un abonament la un preț de 11,99$ pe lună.

Afișează o mică reclamă înainte de fiecare conexiune și include sugestii în aplicație, dar acesta este un compromis acceptabil pentru utilizarea gratuită a serviciului. De asemenea, pentru că VPN-ul oferit de Betternet nu are limite de date și nici de dispozitive care pot fi utilizate simultan, viteza de conectare este destul de bună și sunt disponibile mai multe locații din care se poate simula o conexiune.

Betternet este disponibil pentru computerele Windows, ca extensie pentru browserele Google Chrome și Firefox, precum și pentru sistemele de operare Android și iOS. Tot ce trebuie să faceți pentru al utiliza este să accesați pagina de descărcare potrivită pentru sistemul vostru de operare, apoi să dați click pe butonul albastru Get The App. Dacă utilizați Windows, așteptați ca fișierul BetternetForWindowsxyz,exe să se descarce, apoi lansați-l cu un dublu click și faceți click pe butoanele Yes, Next, Install și Finish pentru al instala.

Pentru a utiliza acest VPN nu este nevoie să vă înregistrați și, așa cum am menționat deja, tot ce trebuie să faceți pentru al utiliza este să vedeți o reclamă de fiecare dată când vă conectați. Dar, sfatul meu este să nu vizitați site-uri care sunt cunoscute ca fiind pline de malware și să aveți un antivirus bun atunci când navigați, deoarece acest VPN nu oferă un serviciu de detectare a malware-ului atât de eficient.

TunnelBear

TunnelBear este fără îndoială unul dintre cele mai bune servicii VPN, care garantează anonimatul și protecția celor care decid să se bazeze pe el și care poate ascunde fie doar datele de navigare pe internet, profitând de extensiile pentru browserele Google Chrome și Opera, fie întregul trafic de internet între dispozitiv și server, profitând de programele pentru calculatoare Windows sau macOS, precum și de aplicațiile pentru Android și iOS.

Pentru a instala TunnelBear pe Windows sau macOS, accesați pagina de descărcare a programului și așteptați ca fișierul de instalare să fie descărcat pe computerul vostru, apoi dați dublu click pe fișierul pe care tocmai l-ați descărcat și, dacă sunteți pe Windows, dați click pe butonul I Agree, apoi pe butoanele Install și Yes și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a accesa VPN-ul.

În schimb, dacă utilizați macOS, trageți pictograma TunnelBear în folderul Aplicații și deschideți programul din folderul Aplicații. Pentru Google Chrome, accesați pagina Chrome Web Store și dați click pe butonul Add, pentru Android și iOS trebuie să accesați magazinul de aplicații al dispozitivului vostru și să descărcați TunnelBear.

VPN-ul oferit de TunnelBear are un mod de utilizare complet gratuit, prin intermediul căruia vă puteți bucura de 500 MB de trafic VPN pe lună gratuit, cu condiția să efectuați o înregistrare pe această pagină. Introduceți o adresă de e-mail validă și o parolă, dați click pe butonul Create Account și urmați instrucțiunile pe care le veți primi prin e-mail pentru a vă valida înregistrarea.

În plus, în cazul în care limita de date este prea mică pentru voi sau dacă decideți să investiți niște bani în securitatea voastră, vă puteți abona la acest serviciu plătind aproximativ 10$ pe lună sau 60$ pe an.

Avira Phantom VPN

Cu siguranță ați auzit numele Avira atunci când este vorba despre antivirus pentru computere. Avira Phantom VPN este serviciul VPN oferit chiar de compania Avira, acesta are servere extrem de stabile și vă permite să folosiți adrese IP, atât pentru navigare, cât și pentru accesarea serviciilor de internet, în diferite țări ale lumii.

Este disponibil sub forma unui program pentru Windows și macOS și a unei aplicații pentru Android și iOS (toate acestea pot fi descărcate de pe această pagină), acest serviciu protejează nu numai activitățile prin intermediul browserului, ci și întregul trafic de date dintre dispozitiv și internet, putând fi folosit de mai multe dispozitive în același timp. Pentru a instala Avira Phantom VPN pe computerul vostru, accesați pagina de descărcare a programului și dați click pe butonul verde Download Free VPN.

După ce ați deschis programul, dacă sistemul vostru de operare este Windows, dați click pe butonul verde Accept and Install, apoi pe butonul Yes și așteptați ca instalarea tuturor serviciilor să se finalizeze. În caz contrar, dacă folosiți macOS, trageți fișierul descărcat în folderul Applications, apoi dați click pe butonul Accept and Install și așteptați ca instalarea să se finalizeze. Programul se va deschide automat atunci când procedura de instalare este finalizată.

Avira Phantom VPN este unul dintre cele mai bune VPN-uri și vă permite să profitați de 500 MB de trafic gratuit pe lună după ce vă înregistrați. Alternativ, puteți beneficia de versiunea PRO gratuit timp de o lună, fără limită de date, și apoi puteți face un abonament contra cost la prețul de 7,95 euro pe lună.

Windscribe

Chiar și Windscribe poate fi numit ca fiind cel mai bun VPN gratuit. Acesta oferă programe și aplicații pentru mai multe platforme: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, BlackBerry, extensii pentru browserele Chrome, Firefox și Opera și pentru programul Kodi, precum și aplicații pentru Amazon FireTV, Nvidia Shield, plugin-uri pentru DD-WRT și generatoare de configurare pentru OpenVPN, IKEv2 și SOCKS5, toate acestea pot fi descărcate de pe această pagină.

Dacă doriți să utilizați Windscribe pe computerul vostru cu Windows 10 sau Windows 11, accesați pagina de descărcare a programului și dați click pe pictograma sistemului de operare pe care îl utilizați (de exemplu, Windows). Așteptați ca fișierul să fie descărcat apoi dați dublu click pe el și, dacă aveți Windows, faceți click pe butoanele Da și OK. Apoi bifați căsuța I accept the terms of the license agreement și terminați instalarea făcând dublu click pe butoanele Next și Finish.

Dacă folosiți macOS, după ce descărcați Windscribe, trageți pur și simplu fișierul descărcat în folderul Aplicații și apoi lansați programul făcând dublu click pe el. În ceea ce privește Android și iOS, tot ceea ce trebuie să faceți este să instalați aplicația prin intermediul magazinului de pe telefonul vostru.

Versiunea gratuită pe care o puteți utiliza după înregistrare, făcând click pe butonul albastru Use For Free, vă permite să utilizați 10 GB de trafic lunar și să vă conectați de pe mai multe dispozitive în același timp, cu o limitare nu numai a datelor, ci și a locațiilor din care le puteți accesa.

Pentru a elimina restricțiile de trafic și de locație, trebuie să faceți un abonament Pro care costă 4,50$ pe lună sau 45$ pe an.

Hide Me

Un alt serviciu VPN gratuit este Hide Me, acesta are servere răspândite în 22 de țări, astfel încât puteți profita de 22 de locații diferite atunci când vă conectați. Viteza de conectare este mai mult decât acceptabilă, traficul este criptat la nivel global (și nu doar pentru browser), prin programe pentru Windows, macOS și Linux, iar aplicațiile sunt disponibile pentru Android și iOS.

Pentru a descărca Hide Me pe computerul vostru, accesați pagina de download, apoi dați click pe butonul albastru Download Now, așteptați ca fișierul să se descarce, porniți-l cu un dublu click și, dacă sunteți pe Windows, dați click pe butoanele Yes, Install și Finish pentru a încheia instalarea. Dacă utilizați macOS trebuie să trageți pictograma Hide Me în folderul Applications de pe Mac (și apoi să porniți programul printr-un simplu dublu click).

Versiunea gratuită oferă 2 GB de trafic lunar după înregistrare și garantează pe lângă anonimat și securitate, că nu stochează datele privind activitatea utilizatorilor. Pentru a debloca limita de date, vă puteți abona la acest serviciu la un preț începând de la 4,99$ pe lună, direct de pe această pagină.

Google One VPN

Poate că nu toată lumea știe acest lucru, dar Google oferă, de asemenea, un serviciu VPN. Dacă sunteți utilizator al serviciului de stocare în cloud Google One și v-ați abonat la un plan cu 2TB de spațiu sau mai mult, puteți profita de VPN-ul Google disponibil pentru smartphone-uri și tablete și astfel vă puteți proteja datele de conectare, păstrându-le în același timp private. Cu toate acestea, nu vă puteți ascunde locația geografică reală. Mai multe informații găsiți aici.

Mozilla VPN

De asemenea, Mozilla, dezvoltatorul browserului Firefox, oferă propriul serviciu VPN. Acesta este un VPN compatibil cu Windows, macOS, Android și iOS. Acest VPN oferă criptare la nivel de dispozitiv și nu impune restricții de trafic. Are peste 400 de servere în 30 de țări la care se poate conecta, cu posibilitatea de a conecta până la 5 dispozitive în același timp. Mai multe informații găsiți aici.