Aplicații pentru eBook gratis

Aplicații pentru eBook gratis. Dacă doriți să citiți o carte digitală pe telefonul sau tableta voastră, atunci trebuie să instalați o aplicație specială pentru acest lucru. În acest fel, vă puteți citi cărțile preferate fără a avea neapărat un cititor special, folosind telefonul mobil sau tableta. În plus, sunt multe aplicații disponibile pentru toate sistemele de operare și toate sunt foarte ușor de utilizat. În acest articol despre, aplicații pentru eBook gratis, veți găsi o listă cu cele mai bune aplicații pentru eBook.

Aplicații pentru eBook gratis

Dacă cautați aplicații pentru eBook gratis, care să vă permită să vă citiți cărțile digitale preferate pe Android și iOS fără a cheltui vreun ban, puteți încerca aplicațiile din lista de mai jos. Aplicațiile le puteți descărca din Magazin Play pentru Android, sau din App Store pentru iOS.

Kindle (Android/iOS)

Kindle Android iPhone

Prima aplicație pentru eBook pe care ar trebui să o luați în considerare este Kindle de la Amazon. Aceasta este aplicația de citire a cărților digitale pusă oficial la dispoziție de gigantul comerțului electronic, care vă permite să reproduceți pe dispozitivele mobile experiența de lectură oferită de Kindle eBook Reader. Aceasta vă permite să descărcați cărți din Kindle Store, inclusiv cele puse la dispoziție gratuit, și să le citiți.

Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că descărcarea directă a cărților din aplicație este permisă doar pentru cei care au ales să activeze Kindle Unlimited, un serviciu care oferă acces la un catalog de peste 20.000 de cărți digitale prin plata unei taxe (dar poate fi încercat gratuit de noii abonați timp de o lună), și pentru abonații Amazon Prime care printre numeroasele avantaje oferite, permite și accesul gratuit la o selecție de cărți digitale. Pentru toți ceilalți, descărcarea cărților electronice disponibile în Kindle Store, inclusiv a celor gratuite, trebuie să se facă de pe site-ul Amazon.

Acestea fiind spuse, pentru a descărca aplicația Kindle pe telefonul sau tableta voastră, dacă folosiți Android, accesați secțiunea aplicației din Magazin Play și apăsați butonul Instalează (dacă aveți un telefon fără Magazin Play, puteți descărca aplicația dintr-un magazin alternativ). Dacă folosiți iOS, accesați secțiunea aplicației din App Store, apăsați pe butonul Obțineți și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi deschideți aplicația atingând pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, conectați-vă la contul vostru Amazon completând câmpurile corespunzătoare de pe ecran sau creeați un cont, apoi atingeți pe butonul Discover și, dacă ai decis să activați perioada de probă Kindle Unlimited sau Amazon Prime, accesați categoriile de cărți, căutând cărțile care vă interesează. În partea de jos veți găsi diverse genuri disponibile, în timp ce în partea de sus există câmpul pentru o căutare prin cuvinte cheie.

Când găsiți o carte pe care doriți să o descărcați, apăsați pe coperta acesteia și, în ecranul care apare, atingeți pe butonul Read Now.

După ce ați făcut acest lucru, va începe descărcarea cărții și, după ce se va termina, veți găsi cartea electronică în secțiunea Library, accesibilă prin selectarea elementului corespunzător din partea de jos a ecranului. Ulterior, puteți răsfoi paginile cărții electronice prin glisarea pe ecran.

În ceea ce privește descărcarea cărților gratuite disponibile în Kindle Store, tot ce trebuie să faceți este să accesați secțiunea corespunzătoare a site-ului Amazon de pe PC sau laptop sau de pe un telefon mobil, să selectați cartea care vă interesează și să apăsați butonul de descărcare. După aceea, cartea electronică va fi descărcată în aplicație și o puteți citi așa cum am explicat mai sus.

Kobo (Android/iOS)

Aplicații pentru eBook gratis

Kobo este o altă aplicație pentru eBook pe care ar trebui să o luați în considerare. Aceasta este aplicația unuia dintre cele mai renumite magazine de cărți digitale de pe internet. Aplicația vă permite să accesați o mulțime de conținut în magazinul său, care poate fi accesat de obicei prin intermediul cititorului Rakuten Kobo, multe cărți sunt contra cost, dar multe altele sunt gratuite. Aplicația o puteți descărca gratuit.

Pentru a descărca aplicația pe telefon sau tabletă, dacă utilizați Android, accesați secțiunea aplicației din Magazin Play și apăsați pe butonul Instalează (dacă aveți un telefon fără Magazin Play, o puteți descărca dintr-un magazin alternativ). Dacă utilizați iOS, accesați secțiunea aplicației din App Store, apăsați pe butonul Obțineți și autorizați descărcarea prin Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. După ce ați făcut acest lucru, deschideți aplicația atingând pe pictograma sa adăugată pe ecranul de pornire.

După ce ați accesat ecranul principal al aplicației, conectați-vă cu contul vostru Kobo sau cu contul Google sau Facebook, atingând pe butoanele corespunzătoare de pe ecran, alternativ, creați un cont. După ce v-ați conectat, puteți vizualiza conținutul gratuit apăsând pe elementul Cărți gratuite din meniul aplicației, pe care îl puteți accesa apăsând butonul cu trei linii orizontale pe Android sau în partea de jos pe iOS.

Alternativ, puteți efectua o căutare prin cuvinte cheie atingând pe butonul cu lupa din colțul din dreapta sus și introducând cuvântul cheie care vă interesează în câmpul furnizat.

După ce găsiți o carte care credeți că v-ar putea interesa, atingeți pe coperta acesteia și apăsați butonul Adaugă la Cărțile mele/gratuite. Puteți găsi apoi cărțile descărcate în secțiunea Cărțile mele, accesibilă prin selectarea elementului din meniul aplicației, și le puteți citi atingând pe coperta lor.

FBReader (Android/iOS)

FBReader eBook pe Android și iPhone

Într-un articol dedicat celor mai bune aplicații pentru eBook, nu are cum să nu vorbim despre FBReader. Aceasta este o aplicație gratuită pentru Android și iOS, care acționează ca un cititor pentru fișiere ePub și pentru toate celelalte formate obișnuite de cărți digitale. De asemenea, este disponibilă și într-o versiune la plată, care vă permite să beneficiați de mai multe funcții suplimentare, cum ar fi traducerea textelor.

Rețineți că aplicația nu include un magazin propriu-zis din care să descărcați cărți electronice, ci vă permite să citiți conținutul pe care îl dețineți deja. De asemenea, doar pe Android aplicația include o secțiune cu câteva cărți gratuite.

Acestea fiind spuse, pentru a descărca aplicația pe telefonul sau tableta voastră, dacă utilizați Android, accesați secțiunea aplicației din Magazin Play și apăsați pe butonul Instalează (dacă aveți un telefon fără Magazin Play, o puteți descărca dintr-un magazin alternativ). Dacă folosiți iOS, accesați secțiunea aplicației din App Store, apăsați pe butonul Obțineți și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, deschideți aplicația atingând pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, dacă folosiți Android, atingeți oriunde pe ecran pentru a afișa barele de instrumente, atingeți butonul cu trei linii orizontale din colțul din stânga sus și atingeți opțiunea Alege fișierul din meniul care se deschide pentru a deschide cartea electronică care vă interesează dintre cele salvate pe dispozitiv sau opțiunea Bibliotecă în rețea pentru a vizualiza conținutul disponibil pe site-urile de descărcare gratuită de cărți electronice. În schimb, dacă utilizați iOS, apăsați pe pictograma folder din stânga jos și selectați cărțile electronice de pe dispozitiv sau de pe iCloud Drive.

După ce ați urmat pașii de mai sus, puteți începe să răsfoiți paginile cărții prin glisarea pe ecran. Dacă doriți să răsfoiți rapid paginile, puteți folosi cronologia din partea de jos, vizibilă după ce ați deschis barele de instrumente ale aplicației. Tot prin intermediul barelor de instrumente, cu ajutorul butoanelor de pe acestea, puteți schimba modul de afișare, mărirea sau micșorarea imaginii, orientarea etc.

Pentru a vizualiza întreaga bibliotecă a aplicației, dacă folosiți Android, apăsați pe butonul cu cele trei linii orizontale din colțul din stânga sus și selectați opțiunea Bibliotecă din meniul care se deschide, dacă folosiți iOS biblioteca vă va fi afișată direct la pornirea aplicației și o puteți accesa în timp ce citiți atingând pe pictograma cu cărți din bara de instrumente (în partea de sus).

Alte aplicații pentru eBook gratis

Alte aplicații pentru eBook gratis

Căutați alte aplicații pentru eBook deoarece niciuna dintre aplicațiile prezentate mai sus nu v-a convins în mod special și căutați alternative? Ei bine, dacă raspunsul este da, mai jos veți găsi alte aplicații din această categorie pe care le puteți descărca pe telefon sau tabletă Android/iOS.

  • Wattpad (Android/iOS) – aceasta este aplicația pentru scriitori în devenire, prin intermediul căreia se publică povestiri scurte sau romane în toată regula, și datorită căreia se pot citi cărți electronice care nu sunt încă celebre, dar nu sunt neinteresante. Aplicația este gratuită, dar oferă achiziții în aplicație pentru a elimina publicitatea și a debloca alte funcții suplimentare.
  • Cărți Google Play (Android/iOS) – după cum se poate ghici cu ușurință din numele său, aceasta este o aplicație gratuită dezvoltată de Google și dedicată pasionaților de lectură. Aceasta acționează ca un cititor de cărți electronice și include, de asemenea, un magazin prin intermediul căruia se pot descărca cărți digitale, fie gratuit, fie contra cost.
  • Apple Books (iOS) – este aplicația inclusă în mod implicit pe iPhone și iPad pentru citirea cărților electronice și deschiderea fișierelor PDF. Datorită acesteia, este posibilă vizualizarea cărților digitale deja descărcate și achiziționarea de cărți noi, prin intermediul magazinului integrat, fie gratuit, fie contra cost.

Aplicații pentru eBook gratis pe PC sau laptop

Aplicații pentru eBook gratis pe PC sau laptop

Având în vedere că și cărțile electronice pot fi citite de pe un PC sau laptop, mai jos vă voi prezenta câteva dintre cele mai bune aplicații pentru eBook gratis pe PC sau laptop. Indiferent dacă aveți un PC care rulează sistemul de operare Windows, macOS sau Linux, veți găsi cu siguranță aplicația potrivită pentru voi.

  • Calibre (Windows/macOS/Linux) – acesta este un program gratuit pentru citirea cărților digitale, în orice format, de pe un calculator. Este universal recunoscut ca fiind cel mai bun în acest domeniu și include, de asemenea, numeroase instrumente pentru crearea și gestionarea rapidă și ușoară a propriei biblioteci de cărți electronice.
  • FBReader (Windows/macOS/Linux) – după cum sugerează și numele, aceasta este versiunea pentru calculator al aplicației de citire a cărților electronice despre care am vorbit mai sus în secțiunea pentru telefoane mobile. Este gratuită și vă permite să vizualizați cărți electronice pe computer într-un mod simplu și direct.
  • Freda epub ebook reader (Windows) – aplicație gratuită, special pentru Windows 10, care vă permite să deschideți fișiere ePub, FB2, HTML și TXT. Oferă controale personalizate și permite, de asemenea, adnotări și marcaje.
  • Apple Books (macOS) – este cititorul implicit de cărți electronice din macOS. Aceasta vă permite atât să citiți cărți electronice, cât și să accesați magazinul prin intermediul căruia puteți descărca cărți noi, atât gratuite, cât și contra cost.