Aplicații de făcut felicitări pe iPhone sau Android

În acest articol despre, aplicații de făcut felicitări pe iPhone sau Android, vă voi prezenta aplicațiile care, în opinia mea, sunt cele mai bune aplicații de făcut felicitări și invitații pe un telefon iPhone sau Android. Aplicațiile le puteți descărca direct din Magazin Play dacă aveți un telefon sau tabletă care rulează sistemul de operare Android sau din App Store dacă aveți un dispozitiv cu sistemul de operare iOS.

Aplicații de făcut felicitări digitale

Să începem cu aplicațiile de făcut felicitări și invitații digitale, cele pe care le puteți folosi pentru a crea felicitări care să fie salvate sub formă de PDF-uri sau imagini care pot fi distribuite pe internet, de exemplu prin e-mail sau prin serviciile de mesagerie pe care le folosiți de obicei.

Canva (Android/iOS)

Prima aplicație de făcut felicitări și invitații pe iPhone sau Android este Canva. În cazul în care nu ați auzit niciodată de ea, aceasta este o aplicație disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, care oferă posibilitatea de a crea proiecte grafice, invitații la petreceri, ceremonii, felicitări etc. Aplicația este gratuită, dar unele funcții și șabloane sunt contra cost.

Pentru a descărca aplicația pe telefonul sau tableta voastră, dacă utilizați Android, atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din Magazin Play și apoi atingeți pe butonul Instalați. Dacă aveți un dispozitiv care rulează sistemul de operare iOS (de exemplu, iPhone) atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din App Store. Apoi atingeți pe butonul Obțineți și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. După ce ați făcut acest lucru, deschideți aplicația atingând pe butonul Deschideți care a apărut pe ecran sau atingeți pe pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, creați-vă un cont pentru a putea utiliza aplicația, sau dacă doriți vă puteți conecta cu datele contului vostru Google sau Facebook sau folosind adresa voastră de e-mail.

Apoi accesați ecranul cu proiectele grafice care vi se propun, căutați secțiunea Invitații, și selectați șablonul care vă interesează dintre cele disponibile. Dacă doriți, puteți crea o felicitare/invitație de la zero, atingând pe butonul din partea de jos.

Continuați apoi cu modificarea modelului ales, folosind editorul din aplicație. Mai exact, ceea ce trebuie să faceți este să selectați elementele asupra cărora să interveniți și să profitați de comenzile, funcțiile și instrumentele prezente în meniul care apare pentru a face modificările dorite. De exemplu, apăsând pe un text, veți vedea editorul care vă permite să faceți modificări textului, personalizând fontul, culoarea etc.

Dacă intenționați să introduceți elemente suplimentare care nu sunt prezente în modelul ales, apăsați butonul (+) aflat în dreapta jos și, în meniul care se deschide, alegeți dacă adăugați text, imagini, ilustrații, forme, sigle etc. Când ați terminat, atingeți butonul de partajare (cel cu un dreptunghi și săgeata) situat în dreapta sus și alegeți dacă salvați invitația creată ca imagine pe dispozitiv sau dacă o partajați folosind una dintre aplicațiile acceptate.

Adobe Creative Cloud Express (Android/iOS)

O altă aplicație de făcut felicitări pe un telefon iPhone sau Android este Adobe Creative Cloud Express. Aceasta este o aplicație dezvoltată de Adobe, cunoscuta companie care a creat programul Photoshop, datorită căreia este posibil să se creeze diverse tipuri de proiecte grafice, într-un mod asemănător cu Canva. Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS și este gratuită, deși accesul la unele funcții suplimentare necesită să vă înscrieți la un abonament contra cost. De asemenea, trebuie să știți că trebuie să aveți un cont Adobe pentru a utiliza aplicația.

Pentru a descărca aplicația, dacă utilizați un telefon sau tabletă Android, atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din Magazin Play și apoi atingeți pe butonul Instalați. Dacă aveți un dispozitiv care rulează sistemul de operare iOS (de exemplu, un iPhone) atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din App Store, apoi atingeți pe butonul Obțineți și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. După descărcarea și instalarea aplicației, deschideți aplicația atingând butonul Deschideți care a apărut pe ecran sau atingeți pe pictograma care a fost adăugată pe ecranul de pornire.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, înregistrați-vă folosind contul vostru Google, contul Facebook, sistemul de autentificare oferit de Apple (dacă utilizați un iPhone sau un iPad) sau folosind adresa de e-mail.

Apoi, atingeți pe pictograma cu lupa aflată în dreapta sus, tastați cuvântul invitation în câmpul de căutare, pentru a vizualiza doar șabloanele invitațiilor și selectați șablonul care vă interesează dintre cele disponibile, apoi atingeți butonul Remix this model. Alternativ, puteți crea o invitație sau felicitare pornind de la zero, atingând pictograma (+) situată în partea de jos și apoi selectați sursa din care să începeți crearea proiectului.

Din editorul aplicației, atingeți elementele de pe model pentru a face toate modificările necesare folosind instrumentele, funcțiile și meniurile pe care le vedeți în partea de jos a ecranului. De exemplu, atingând o imagine, puteți vizualiza instrumentele care vă permit să o înlocuiți, să o ștergeți, sau să o duplicați.

În schimb, dacă lucrați pe un spațiu de lucru gol sau dacă doriți să adăugați elemente suplimentare la proiectul vostru, atingeți butoanele Add, Colors, Animation, Layout și Resize care se află în bara de instrumente din partea de jos pentru a adăuga text, fotografii și alte elemente. De exemplu, puteți să schimbați culorile, să introduceți o animație, să modificați aspectul, să adăugați un logo sau să redimensionați foaia.

După ce ați finalizat toate modificările, atingeți pictograma de partajare (cea cu un dreptunghi și săgeată) din dreapta sus, alegeți tipul de fundal pe care doriți să îl utilizați și alegeți dacă salvați proiectul în galeria dispozitivului sau dacă îl exportați în alte aplicații sau dacă îl partajați.

Alte aplicații de făcut felicitări digitale pe iPhone sau Android

Dacă niciuna dintre aplicațiile de făcut felicitări digitale pe iPhone sau Android nu va convins pe deplin și căutați alternative, atunci puteți încerca una dintre aplicațiile pe care le găsiți mai jos.

  • Invitation maker & Card design (Android /iOS) – dacă sunteți în căutarea unei aplicații de făcut invitații pentru ziua de naștere, atunci puteți încerca această aplicație. Aplicația este gratuită, ușor de folosit și, după cum sugerează și numele, vă permite să creați invitații și felicitări frumoase pentru zile de naștere, dar și pentru alte diverse ocazii.
  • Invitation Maker (Android /iOS) – aceasta este o altă aplicație din categorie care vă permite să creați felicitări și invitații pentru tot felul de evenimente folosind șabloanele gata de utilizare. Aplicația este gratuită, dar aplică un filigran pe felicitările create, acesta poate fi eliminat prin abonarea la versiunea Pro care permite accesul la toate șabloanele disponibile, deblocarea funcțiilor suplimentare și eliminarea reclamelor.
  • Birthday & Wedding Invitation Maker (Android) – aplicație pentru invitații de nuntă și diverse evenimente, este foarte intuitivă și ușor de utilizat. Aplicația este gratuită, dar dacă vă abonați la versiunea Pro, puteți elimina reclamele, puteți debloca câteva funcții suplimentare și puteți accesa alte șabloane.

Aplicație de făcut invitații la botez

Dacă căutați o aplicație de făcut invitații la botez sau pentru alte aniversări, petreceri etc, atunci puteți folosi Optimalprint. Aceasta este o aplicație disponibilă pentru Android, și iOS, care vă permite să faceți felicitări, calendare, cărți de vizită, invitații și alte produse fotografice de diferite tipuri.

Pentru a descărca aplicația, dacă utilizați un telefon sau tabletă Android, atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din Magazin Play și apoi atingeți pe butonul Instalați. Dacă utilizați un iPhone, atingeți aici pentru a deschide pagina aplicației din App Store, apoi atingeți pe butonul Obțineți și autorizați descărcarea folosind Face ID, Touch ID sau parola Apple ID. Apoi, deschideți aplicația atingând pe butonul Deschideți care a apărut pe ecran sau atingeți pe pictograma aplicației care a fost adăugată pe ecranul de pornire sau în sertarul cu aplicații.

Când vedeți ecranul principal al aplicației, alegeți dacă vă înregistrați sau dacă doriți să continuați fără a crea un cont, apoi accesați secțiunea Start din partea de jos, atingeți pe butonul Tickets, apoi alegeți categoria de invitații care vă interesează și tipul de invitație din meniul care se deschide.

Apoi alegeți un șablon din lista de șabloane disponibile și când îl găsiți pe cel care vă place, atingeți pe el. Dacă doriți, vă puteți ajuta să căutați folosind filtrarea rezultatelor, pentru acest lucru atingeți pe butonul cu cursoarele din dreapta sus și alegeți ce elemente să afișați din meniurile și opțiunile de pe ecran.

Pe ecranul cu previzualizarea invitației, faceți modificări textului atingând pe butonul Customize, selectați formatul pe care îl preferați atingând butonul Format, alegeți dacă folosiți o culoare diferită apăsând butonul Color și faceți alte personalizări suplimentare folosind butoanele disponibile pe ecran. Apoi selectați numărul de invitații folosind meniul derulant situat în stânga jos.

Alte aplicații de făcut felicitări pe telefon Android sau iPhone

Dacă aplicațiile de făcut felicitări pe telefon Android sau iPhone prezentate mai sus nu v-au convins pe deplin, și căutați alternative, atunci puteți încerca alte aplicații din lista de mai jos.

  • PhotoSì (Android /iOS ) – aceasta este o aplicație care vă permite să organizați tipărirea fotografiilor, tablourilor, cărților, cănilor și altor gadget-uri precum și a invitațiilor, personalizând complet rezultatul final.
  • CHEERZ – Photo Printing (Android /iOS) – aceasta este o aplicație care vă permite să imprimați invitații și alte proiecte fotografice de diverse tipuri (fotografii, cărți, decorațiuni de perete etc), toate direct de pe ecranul telefonului, într-un mod simplu și rapid.
  • Piiics (Android / iOS) – aceasta este o altă aplicație care vă permite să comandați printuri foto ce pot fi adaptate la felicitări, invitații, și puteți adăuga text și elemente decorative.