Aplicație de făcut cărți de vizită

În acest articol despre, aplicație de făcut cărți de vizită, veți găsi câteva aplicații de creat cărți de vizită gratuit (cel puțin în versiunea lor de bază) și, de asemenea, sunt foarte ușor de utilizat. Pe lângă aplicațiile care vă permit să creați cărți de vizită personalizate, vă voi prezenta și câteva aplicații care sunt utile pentru a salva/scana cărțile de vizită ale altor persoane, dacă trebuie să le salvați. De asemenea, vă voi explica pas cu pas cum funcționează aceste aplicații.

Aplicație de făcut cărți de vizită pe Android sau iPhone

Mai întâi o să vă prezint câteva aplicații de făcut cărți de vizită pe Android și iOS, pe care le puteți descărca din Magazin Play pentru dispozitive Android, sau din App Store pentru dispozitive iOS. Unele dintre aplicații sunt gratuite și ușor de utilizat.

Canva (Android/iPhone)

Prima aplicație de făcut cărți de vizită pe care ar trebui să o încercați se numește Canva. Aceasta este o aplicație pentru Android și iOS, disponibilă și ca serviciu online, care oferă posibilitatea de a realiza lucrări grafice, cum ar fi cărți de vizită și multe altele. Aplicația este gratuită dar unele funcții și șabloane sunt contra cost (există o mulțime de șabloane gratuite).

După ce instalați și deschideți aplicația pe telefon sau tabletă, atingeți pe butonul de înregistrare și completați formularul de pe ecran, introducând adresa de e-mail și parola cu care să vă protejați contul sau, dacă preferați, conectați-vă cu Facebook sau Google, atingând pe butoanele din partea de jos.

După ce v-ați înregistrat, tastați „carte de vizită” în câmpul de căutare din partea de sus a ecranului și apoi apăsați pe primul rezultat. Apoi selectați unul dintre șabloanele pentru cărți de vizită dintre cele disponibile atingând pe previzualizarea lor.

După ce ați făcut acest lucru, atingeți pe un element din șablonul pe care l-ați ales, astfel încât să-l personalizați după bunul plac. De exemplu, atingeți pe un text pentru a afișa editorul care vă permite să faceți modificări textului, personalizând fontul, culoarea, spațierea și multe altele. Pentru a schimba textul din caseta de text prezentă implicit în șablon, atingeți de două ori pe el și introduceți textul care doriți să apară pe cartea de vizită. Dacă atingeți pe o imagine, o puteți muta, aplica filtre sau o puteți înlocui cu o altă imagine.

Dacă doriți să inserați elemente suplimentare care nu sunt prezente în modelul ales, apăsați butonul (+) aflat în dreapta jos și, în meniul care se deschide, alegeți dacă doriți să adăugați text, imagini, ilustrații, forme, sigle etc, apăsând butoanele vizibile pe ecran. La sfârșitul lucrării, apăsați pe pictograma de partajare situată în dreapta sus, pentru a salva cartea de vizită local sau a partaja proiectul cu alți utilizatori.

Business Card Maker & Creator (Android)

O altă aplicație de făcut cărți de vizită este Business Card Maker & Creator. După cum se poate ghici cu ușurință din numele său, această aplicație a fost special concepută pentru a face cărți de vizită, puteți face acest lucru pornind de la șabloane gata de utilizat sau puteți crea propriul proiect de la zero. Aplicația este gratuită (unele funcții sunt contra cost) și este disponibilă doar pentru dispozitivele Android.

După ce instalați și deschideți aplicația pe telefon sau tabletă, atingeți butonul Create, selectați una dintre numeroasele teme disponibile, atingând previzualizarea aflată în partea de jos a ecranului (pentru a le vedea pe toate, trebuie să glisați cu degetul pe bara în care se află modelele), apoi atingeți butonul (≡ +) din stânga jos și alegeți elementul de adăugat la proiect: Line, pentru a adăuga o linie: Text, pentru a adăuga text: Symbol, pentru a adăuga simboluri etc.

După ce ați făcut acest lucru, utilizați barele de control pe care le găsiți în partea dreaptă, astfel încât să ajustați anumite elemente specifice ale elementului adăugat la proiect, cum ar fi opacitatea (Opacity), dimensiunea (Size), culoarea (Color) etc. Nu uitați să salvați aceste modificări atingând pe butonul Apply.

Când ați terminat de făcut cartea de vizită, atingeți pe pictograma folderului situat în dreapta sus și, în meniul care se deschide, atingeți pe Save my draft, pentru a salva proiectul, sau atingeți pe Export to Gallery, pentru al salva în telefon.

Alte aplicații de făcut cărți de vizită

Trebuie să știți că sunt și alte alte aplicații de făcut cărți de vizită pe care le puteți descărca și utiliza gratuit (cel puțin în versiunea lor de bază). Mai jos veți găsi alte aplicații din această categorie.

  • Word (Android /iOS) – aceasta este aplicația de la Microsoft (este disponibilă și pentru Windows și macOS) care vă permite să creați cărți de vizită de la zero sau folosind șabloane predefinite pentru a fi modificate după bunul plac. Aplicația poate fi folosită gratuit pe toate dispozitivele care au dimensiuni egale sau mai mici de 10,1 inch. Pentru dispozitivele mai mari este necesar un abonament Office 365, care desigur este contra cost.
  • Pages (iOS) – aceasta este aplicația pentru procesarea textelor inclusă standard pe iPhone și iPad, disponibilă și pentru Mac. La fel ca și Word, vă permite să creați cărți de vizită destul de simplu, pornind de la șabloane gata de utilizare care pot fi personalizate după bunul plac.
  • Digital business card (Android) – aceasta este o aplicație pentru dispozitivele Android care oferă posibilitatea de a crea cărți de vizită digitale, pentru a fi partajate prin e-mail sau prin aplicații de mesagerie instantanee.

Aplicații de scanat cărți de vizită

Dacă doriți să descărcați aplicații de scanat cărți de vizită, mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune aplicații din această categorie. Aplicațiile le puteți descărca din Magazin Play pentru telefoane sau tablete Android sau din App Store pentru dispozitive iOS.

Scanbot (Android/iPhone)

Una dintre cele mai bune aplicații de scanat cărți de vizită este Scanbot. Aplicația o puteți descărca gratuit pe Android sau iOS. Această aplicație vă permite să scanați orice tip de document, inclusiv cărți de vizită, și este ușor de utilizat. Aplicația este gratuită în versiunea ei de bază, dar vă puteți abona la versiunea Pro care garantează scanări de calitate mai bună și acces la funcții suplimentare.

După ce instalați și deschideți aplicația pe telefon sau tabletă, alegeți dacă doriți să continuați să utilizați versiunea gratuită sau dacă treceți la versiunea contra cost și apoi îndreptați cartea de vizită către camera telefonului. Pentru a vă asigura că scanarea a fost efectuată cu succes, urmați instrucțiunile care apar pe ecran.

După ce ați scanat cartea de vizită, ajustați (dacă este necesar) marginile folosind instrumentul de decupare inclus în aplicație, apoi atingeți butonul Save situat în dreapta sus și selectați una dintre opțiunile de salvare/partajare dintre cele disponibile.

Alte aplicații de scanat cărți de vizită gratis

Dacă aplicația Scanbot nu este pe placul vostru, puteți folosi alte aplicații de scanat cărți de vizită, mai jos vei găsi alte aplicații din această categorie.

  • Microsoft Office Lens (Android /iOS) – aceasta este o aplicație gratuită dezvoltată de Microsoft, datorită căreia este posibil să scanați cărți de vizită și, desigur, multe alte tipuri de documente (aplicația poate fi descărcată și utilizată gratuit).
  • Genius Scan (Android / iOS) – aceasta este o altă aplicație care vă permite să scanați diverse tipuri de documente, inclusiv cărțile de vizită. Aplicația este gratuita dar oferă achiziții în aplicație pentru mai multe funcții suplimentare.
  • Quick PDF Scanner (Android) – aplicație disponibilă numai pentru dispozitivele Android care este capabilă să detecteze automat marginile documentelor, realizând scanări precise.