Programe de desenat grafice de funcții matematice pe PC

Programe de desenat grafice de funcții matematice pe PC. Vă confruntați cu temele de matematică și, în ciuda faptului că ați efectuat un exercițiu legat de studiul funcțiilor într-un mod presupus corect, doriți să verificați dacă rezultatul obținut de voi este corect? Ei bine, chiar și în acest caz, tehnologia vă poate ajuta.

Programe de desenat grafice de funcții matematice

Există numeroase programe de desenat grafice de funcții matematice care, cu doar câteva click-uri vă permit să obțineți grafice referitoare la ecuațiile matematice specificate în cadrul acestora. Nu vă faceți griji dacă nu aveți cunoștințe de utilizare a calculatorului, nu este nevoie, programele pe care vi le voi prezenta în acest articol sunt ușor de utilizat.

Program de făcut grafice de funcții

Funcționarea unui program de făcut grafice de funcții matematice este în general foarte simplu, trebuie doar să tastați funcția într-un ecran specific și apoi să începeți crearea grafică dând click pe un buton.

WxMaxima (Windows/macOS)

WxMaxima functiile matematice

Într-o listă de programe pentru desenarea funcțiilor matematice, wxMaxima nu are cum să lipsească, acesta este un program excelent dedicat matematicii și, în special, pentru graficele funcționale. Programul se bazează pe sistemul open source Maxima și este disponibil pentru Windows/macOS și este complet gratuit.

Pentru download programul wxMaxima pe calculatorul vostru, accesați site-ul oficial, și dați click pe butonul Download, apoi pe butonul referitor la sistemul de operare pe care îl utilizați (de exemplu Windows) pentru a începe descărcarea programului. Dacă descărcarea nu începe automat, faceți click pe butonul Download Latest Version.

Odată ce fișierul .exe este obținut, dați dublu click pe el și, dacă utilizați Windows, instalați programul făcând click pe butoanele Next, Accept, Next, Install și Finish. După ce configurarea programului este completă, îl puteți porni dând click pe pictograma care a fost adăugată în meniul Start.

Dacă utilizați un Mac, trageți pictograma wxMaxima în folderul Applications, accesați folderul, faceți click dreapta pe pictograma pe care tocmai ați copiat-o și dați click pe Deschidere pentru evitarea restricțiilor impuse de Apple (acest pas trebuie făcut numai la prima pornire).

Alte programe de desenat grafice de funcții matematice

Alte programe de desenat grafice

Dacă căutați alternative la programul menționat mai sus, trebuie să știți că există și alte programe de acest tip care vă pot oferi rezultate la fel de bune.

  • Octave/Matlab (Windows/macOS/Linux) – Matlab este un program dedicat calculului matematic combinat pe funcții, matrice și elemente vectoriale. Puteți planifica elementele specificate folosind comanda plot (x, y). Programul poate fi utilizat la achiziționarea unei licențe comerciale, cu toate acestea este posibil să încercați potențialul limbajului de programare folosind Octave, acesta este disponibil complet gratuit pentru Windows, MacOS și Linux. Mai multe informații găsiți aici.
  • Graph (Windows) – un alt program care trebuie luat în considerare în ceea ce privește studiul și realizarea grafică a funcțiilor matematice. Graph permite, printre altele, exportul desenelor realizate în toate formele de fișiere principale ale imaginilor (BMP, PNG, JPG, etc). Programul este gratuit.
  • GraphSketch (online) – nu este într-adevăr un program, ci un serviciu Web care vă permite să creați grafice de funcții într-un mod incredibil de simplu, cu posibilitatea de a se suprapune simultan până la 6 ecuații. Desenele create pot fi apoi descărcate local, sub forma unui fișier imagine. GraphSketch poate fi utilizat din orice browser și sistem de operare, este complet gratuit și nu trebuie să vă înregistrați pe site.

Aplicații de desenat grafice de funcții matematice

aplicatii pentru functii matematice

Credeți că programele menționate mai sus sunt cu adevărat interesante, dar nu puteți profita de ele pentru că nu aveți un calculator? În acest caz, puteți lua în considerare utilizarea unei aplicații de desenat funcții, mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune.

  • GeoGebra Graphing Calculator (Android/ iOS/ iPadOS) – reprezintă una dintre cele mai complete aplicații pentru gestionarea unui număr mare de operații matematice, rezolvarea și desenarea funcțiilor, calcularea ecuațiilor și multe altele. Aplicația este gratuită.
  • Grapher (Android) – este un fel de calculator grafic care poate fi folosit pentru funcții și ecuații din orice categorie. În ciuda interfeței de utilizator nu atât de intuitivă, această aplicație își face treaba foarte bine. Aplicația este gratuită.
  • Quick Graph (iOS/iPadOS) – aceasta este o aplicație care vă permite să creați grafice ale funcțiilor atât în ​​două cât și în trei dimensiuni, folosind toate sistemele de coordonate. În versiunea sa de bază este gratuită, dar unele funcții suplimentare nu (de exemplu, posibilitatea de a afișa mai mult de șase ecuații simultan).

Dacă doriți să cunoașteți mai multe aplicații pentru matematică, compatibile cu Android și iOS, vă sfătuiesc să citiți un articol separat. Aplicații de rezolvat probleme la matematică.