Aplicații de rezolvat probleme la matematică

Aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon Android sau iPhone. Matematica este o materie grea pentru voi și căutați un instrument care să vă poată ajuta să înțelegeți mai bine această materie? Doriți să vă bazați pe tehnologie pentru a rezolva probleme matematice și probleme de geometrie? Dacă doriți să instalați pe dispozitiv unele aplicații care arată pas cu pas rezolvarea ecuațiilor, ați ajuns în locul potrivit.

Aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon

În acest articol vom vorbi despre cele mai bune aplicații de rezolvat probleme la matematică. Aplicațiile sunt disponibile pentru Android sau iOS, iar cu ajutorul acestora puteți rezolva cele mai frecvente probleme la matematică.

Există aplicații care vă permit să găsiți rezultatul problemelor pur și simplu prin încadrarea acestora în camera telefonului, altele care vă permit să găsiți răspunsul la problemele de geometrie și așa mai departe. Toate aplicațiile despre care vom vorbi pe lângă faptul că sunt gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază), vă vor arăta atât rezultatul, cât și procedura de rezolvare, astfel încât să înțelegeți cum să efectuați calcule similare în viitor.

Photomath (Android/iOS)

Aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon Photomath

Printre cele mai bune aplicații pentru rezolvarea problemelor la matematică se numără Photomath, aceasta vă permite să rezolvați probleme la algebră, ecuații liniare, sisteme de ecuații, funcții exponențiale și logaritmice și multe altele. Aplicația Photomath este disponibilă gratuit pentru dispozitive Android și iOS.

Solve Expressions (Android/iOS/Windows)

Aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon Solve Expressions

O altă aplicație pe care ar trebui să o luați în considerare pentru rezolvarea problemelor la matematică este Solve Expressions. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android, iOS și Windows 10 Mobile. Solve Expressions este o aplicație gratuită, dar este necesară o conexiune la internet pentru funcționarea corectă.

Aplicația o puteți descărca din Magazinul Google Play pentru Android sau din Magazinul App Store pentru iOS.

MyScript Calculator (Android/iOS)

Aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon MyScript Calculator

MyScript Calculator este o altă aplicație bună care trebuie luată în considerare pentru rezolvarea problemelor matematice. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS și, spre deosebire de aplicațiile menționate mai sus, nu vă permite să rezolvați problemele încadrându-le cu camera sau tastând-le pe tastatură: pur și simplu le scrieți cu degetul.

Geometrie Calculator (Android/iOS)

Aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon Geometrie Calculator

Geometrie Calculator este o aplicație foarte bună pentru rezolvarea problemelor de geometrie. Acesta permite calcularea ariei, a perimetrului și a altor parametri precum triunghi, pătrat, dreptunghi, paralelogram, romb, dar și elipsă, sferă, cub și multe altele. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS.

Alte aplicații de rezolvat probleme la matematică pe telefon iPhone sau Android

Pe lângă aplicațiile menționate mai sus, există și alte aplicații pentru rezolvarea problemelor la matematică pe care le puteți lua în considerare. Iată o listă de aplicații pe care le puteți instala pe telefon sau tabletă, acestea vă permit să rezolvați problemele la matematică dar și să vedeți cum au fost rezolvate.

  • OneMath (Android): această aplicație vă permite să rezolvați rapid calcule complexe, să rezolvați expresii numerice, ecuații de gradul doi și trei și multe altele.
  • 6284 Calc (iOS): această aplicație vă permite să găsiți rapid soluția la problemele matematice, aplicația răspunde la întrebări de algebră, geometrie dar și chimie și fizică. Este gratuită în versiunea sa de bază, dar este disponibilă în două versiuni la plată: cu prețul de 1.09 euro este posibil să eliminați bannerele publicitare, iar cu 2.29 euro cumpărați versiunea completă care vă permite de asemenea să vedeți procesul de rezolvare.

Dacă doriți să rezolvați probleme la matematică pe PC sau laptop, avem un articol cu cele mai bune programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică.