Aplicații de rezolvat probleme la matematică

Aplicații de rezolvat probleme la matematică. Matematica este o materie grea pentru voi și căutați un instrument care să vă poată ajuta să înțelegeți mai bine această materie? Doriți să vă bazați pe tehnologie pentru a rezolva probleme matematice și probleme de geometrie? Dacă doriți să instalați pe dispozitiv aplicații care arată pas cu pas rezolvarea ecuațiilor, ați ajuns în locul potrivit.

Aplicații de rezolvat probleme la matematică

În acest articol vom vorbi despre cele mai bune aplicații de rezolvat probleme la matematică. Aplicațiile sunt disponibile pentru Android și iOS, iar cu ajutorul acestora puteți rezolva cele mai frecvente probleme la matematică.

Există aplicații care vă permit să găsiți rezultatul problemelor pur și simplu prin încadrarea acestora în camera telefonului, altele care vă permit să găsiți răspunsul la problemele de geometrie și așa mai departe. Toate aplicațiile despre care vom vorbi, pe lângă faptul că sunt gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază), vă vor arăta atât rezultatul, cât și procedura de rezolvare, astfel încât să înțelegeți cum să efectuați calcule similare în viitor.

Photomath

Photomath

Printre cele mai bune aplicații pentru rezolvarea problemelor la matematică este aplicația Photomath, această aplicație vă permite să rezolvați probleme la algebră, ecuații liniare, sisteme de ecuații, funcții exponențiale și logaritmice și multe altele. Aplicația Photomath este disponibilă gratuit pentru dispozitive Android și iOS.

Utilizarea ei este simplă: odată ce este instalată pe telefon încadrați cu camera dispozitivului problemele la matematică. Deci, atingeți pe cameră și încadrați problema. În mod automat, aplicația va rezolva problema pentru voi (printr-o funcție de recunoaștere a scrisului de mână) și va oferi nu numai rezultatul, ci și procedura, pas cu pas, pentru a o rezolva.

Dacă preferați să introduceți ecuația manual, apăsați pictograma calculatorului (sus) și introduceți ecuația de rezolvat în câmpul Type a math problem. Apoi, atingeți pe butonul Result pentru a obține rezultatul.

Solve Expressions

Solve Expressions

O altă aplicație bună pentru rezolvarea problemelor la matematică este Solve Expressions. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android, iOS și Windows 10 Mobile. Solve Expressions este o aplicație gratuită, dar este necesară o conexiune la internet pentru funcționarea corectă. Aplicația o puteți descărca din Magazin Google Play pentru Android sau din Magazinul App Store pentru iOS.

Tot ce trebuie să faceți pentru a rezolva probleme la matematică este să porniți aplicația și să tastați problema care trebuie rezolvată în câmpul Write expression. Prin intermediul unui algoritm automat, aplicația va putea furniza atât rezultatul, cât și procedura de rezolvare.

MyScript Calculator

Aplicatii de rezolvat probleme la matematica MyScript Calculator

MyScript Calculator este o altă aplicație pentru rezolvarea problemelor matematice. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS și, spre deosebire de aplicațiile menționate mai sus, nu vă permite să rezolvați problemele încadrându-le cu camera sau tastând-le pe tastatură: pur și simplu trebuie să le scrieți cu degetul.

Pentru a afla mai detaliat cum funcționează aplicația MyScrip Calculator, porniți aplicația și, pe ecranul său principal (care arată ca o foaie pătrată), scrieți expresia care trebuie rezolvată manual. MyScript Calculator va converti automat numerele și simbolurile în text digital și va furniza rezultatul (în albastru) a problemei matematice introduse.

Unele funcții utile sunt disponibile în meniul de sus: puteți utiliza săgețile pentru a anula sau a restabili ultima modificare, sau puteți apăsa pictograma coș de gunoi pentru a șterge rapid foaia. De asemenea, este posibil să blocați rezultatul pentru al utiliza ulterior în alte expresii. Pentru a face acest lucru, apăsați lung pe rezultatul albastru și trageți-l în partea de sus unde apare cuvântul Drop number here, apoi trageți-l pe foaie când doriți să-l utilizați din nou. În versiunea de bază a aplicației, puteți utiliza această caracteristică de 30 de ori.

În cele din urmă, puteți apăsa pe pictograma ceasului (dreapta sus) pentru a accesa istoricul calculelor efectuate și, glisând spre dreapta pe calcul, îl puteți exporta. Dacă doriți să accesați setările aplicației și să configurați modurile de scriere, setările de aproximare și zecimalele care trebuie afișate, puteți atinge butonul ≡ și apăsați elementul Settings.

Este posibil să achiziționați versiunea PowerPack (1,09 euro) care permite reutilizarea automată a rezultatului (de exemplu în operații lungi) sau salvarea acestuia de câte ori doriți. Mai mult, cu versiunea la plată a MyScript Calculator, puteți accesa nu numai istoricul complet al calculelor anterioare, ci și să reutilizați și exporta totul fără limite.

Geometry Calculator

Geometrie Calculator

Geometry Calculator este o aplicație foarte bună pentru rezolvarea problemelor de geometrie. Acesta permite calcularea ariei, a perimetrului și a altor parametri precum triunghi, pătrat, dreptunghi, paralelogram, romb, dar și elipsă, sferă, cub și multe altele. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS.

Pentru a începe să faceți calculele, porniți aplicația și, în ecranul său principal, apăsați pe opțiunea care vă interesează pentru a alege una dintre cele peste douăzeci disponibile. Apoi apăsați pe tipul de calcul: de exemplu, dacă trebuie să calculați perimetrul unui triunghi scalen, apăsați mai întâi pe Triangle și apoi pe Triangle scalene.

Puteți vizualiza formulele (în funcție de tipul de calcul ales) pentru calcularea ariei, perimetrului, volumului, suprafeței puteți apăsa pictograma în formă de carte. Pentru a efectua calculele, introduceți datele în câmpurile corespunzătoare, pentru a calcula aria unui triunghi: procedura de rezolvare și rezultatul vor fi afișate automat.

Aplicația Geometry Calculator este gratuită, dar are bannere publicitare și unele funcții sunt blocate. Puteți elimina publicitatea și debloca toate funcțiile achiziționând versiunea completă a aplicației la un cost de 2,95 euro pentru Android și 3,49 euro pentru iOS.

Alte aplicații de rezolvat probleme la matematică

Cele mai bune aplicații de rezolvat probleme la matematică

Pe lângă aplicațiile menționate mai sus, există și alte aplicații pentru rezolvarea problemelor la matematică. Iată o listă de aplicații pe care le puteți instala pe telefon sau tabletă, acestea vă permit să rezolvați problemele la matematică dar și să vedeți cum au fost rezolvate.

  • OneMath (Android): această aplicație vă permite să rezolvați rapid calcule complexe, să rezolvați expresii numerice, ecuații de gradul doi și trei și multe altele.
  • 6284 Calc (iOS): această aplicație vă permite să găsiți rapid soluția la problemele matematice, aplicația răspunde la întrebări de algebră, geometrie dar și chimie și fizică. Este gratuită în versiunea sa de bază, dar este disponibilă în două versiuni la plată: cu prețul de 1.09 euro este posibil să eliminați bannerele publicitare, iar cu 2.29 euro cumpărați versiunea completă care vă permite să vedeți procesul de rezolvare.

Dacă doriți să rezolvați probleme la matematică pe PC sau laptop, pe site găsiți un articol cu cele mai bune programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică.