Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică. Cauți un program de rezolvat sisteme de ecuații sau exerciții online, sau pe un PC sau laptop cu Windows sau macOS? În acest articol vom vorbi despre cele mai bune programe de rezolvat ecuații. Desigur, majoritatea programelor sunt gratuite și pot fi folosite de către toți utilizatorii profesioniști sau începători.

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică sunt disponibile pentru Windows și pentru MacOS, unele sunt gratuite iar altele la plată. Cu aceste programe puteți pune capăt problemelor matematice. Pe scurt, nu utilizați aceste programe pentru a vă face temele în grabă, ci pentru a înțelege mai bine pașii care trebuie făcuți pentru a obține rezolvarea ecuației.

Microsoft Mathematics

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică Microsoft Mathematics

Primul program de rezolvat ecuații la matematică este Microsoft Mathematics. Așa cum este ușor de înțeles după numele în sine, este un program gratuit pentru matematică dezvoltat de Microsoft care vă permite să rezolvați diverse operații foarte repede.

Printre numeroasele sale funcții se numără și rezolvarea ecuațiilor într-un mod asistat, care îi ajută pe elevi să obțină rezultatul exercițiului și să înțeleagă pașii care au condus la soluția finală.

Acesta poate fi folosit în multe domenii legate de pre-algebră, algebră, trigonometrie, fizică, chimie și de asemenea vă permite să rezolvați triunghiuri, să faceți conversii de la o unitate de măsură la alta, să compilați diagrame 2D/3D și multe altele. Programul este doar pentru sistemele de operare Windows și este gratuit. Dacă doriți să încercați acest program îl puteți descărca de pe site-ul Microsoft.

Pentru a funcționa, programul necesită .NET Framework 3.5 SP1 instalat pe computer. Dacă nu îl aveți instalat pe PC, îl puteți descărca de pe această pagină Web de pe site-ul Microsoft.

Math-o-mir

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică Math-o-mir

Math-o-mir este un program care vă permite să scrieți și să editați ecuații matematice într-un mod extrem de simplu, ca și cum ați avea o foaie de caiet în față și nu pe ecranul unui PC. Acesta este, un Notepad digital pe care este posibil să adnotați cu ușurință ecuațiile și apoi să le rezolvați.

Din păcate, acesta nu include funcții avansate pentru rezolvarea automată a exercițiilor, ci este un instrument necesar pentru studenți (sau profesori) care au nevoie deseori să identifice ecuațiile matematice. Programul este doar pentru Windows și este gratuit, iar pentru download conectați-vă la site-ul Softpedia și faceți click pe butonul Download Now.

RedCrab

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică RedCrab

RedCrab este un calculator științific statistic care vă permite să efectuați o gamă largă de operații matematice. Acesta include un editor de formulare pe ecran complet și este foarte ușor de utilizat chiar și pentru persoanele care au fost întotdeauna obișnuite să lucreze cu hârtie și stilou, și nu pe un computer. Suportă ecuații algebrice complexe, fracții, rădăcini pătrate, exponențiale etc.

Programul este gratuit, numai pentru Windows și este portabil, ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie instalat pentru a funcționa, îl puteți folosi de pe un stick USB. Trebuie remarcat faptul că este disponibil și într-o versiune la plată și costă 14.90 dolari, și desigur include caracteristici suplimentare, cum ar fi abilitatea de a defini funcțiile matematice. Pentru download click aici.

Equation Wizard

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică Equation Wizard

După cum sugerează și numele, Equation Wizard este unul dintre cele mai bune programe din această categorie pentru PC-uri Windows, cu acest program puteți rezolva diferite ecuații (liniare, pătrate, cubice etc.) și puteți vedea toți pașii care au condus la rezultatul final.

Programul este la plată și costă 29 dolari, dar este disponibil și într-o versiune gratuită de încercare care permite rezolvarea unui număr maxim de 30 de ecuații matematice. Odată ce acest prag a fost depășit, trebuie să achiziționați licența programului. Pentru download click aici.

Daum Equation Editor

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică Daum Equation Editor

Dacă utilizați un macOS, ar trebui să încercați programul Daum Equation Editor. Aceasta este un program gratuit care vă permite să scrieți formule matematice sau ecuații într-un mod simplu și intuitiv. Programul îl puteți descărca direct din magazinul App Store.

Program de rezolvat ecuații online: Wolfram Alpha

Programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică Wolfram Alpha online

Deși nu este inclus în categoria programelor de rezolvat ecuații și exerciții, Wolfram Alpha merită să fie menționat într-un articol de acest tip. În cazul în care nu știți despre ce e vorba, acesta este un motor de căutare special, definit din punct de vedere tehnic ca un motor de cunoștințe, capabil să ofere răspunsuri imediate la întrebările formulate de utilizator pe baza cuvintelor cheie utilizate.

Este cunoscut pentru funcțiile sale matematice care permit, de exemplu, rezolvarea ecuațiilor de toate felurile. Este compatibil cu toate browserele web și nu trebuie să instalați nimic pe PC sau laptop, deși este gratuit, puteți achiziționa versiunea la plată care costa 6 euro pe lună.

Aceasta vă permite să vă bucurați de un număr mai mare de funcții, cum ar fi posibilitatea de a rezolva ecuații prin încărcarea unei fotografii. Dacă doriți să încercați acest serviciu online click aici.

Aplicații de rezolvat exerciții și ecuații la matematică pentru Android sau iPhone

Nu aveți un PC sau laptop la îndemână și doriți să știți dacă există și aplicații cu care puteți rezolva ecuațiile? Răspunsul este da. Mai jos veți găsi câteva aplicații care, în opinia noastră sunt cele mai bune aplicații de rezolvat probleme la matematică. Aplicațiile pot fi instalate pe un telefon Android sau iPhone.

  • Photomath (Android / iOS) – aplicație complet gratuită care vă permite să rezolvați ecuațiile pur și simplu încadrându-le în camera dispozitivului utilizat. Pentru fiecare pas care conduce la rezolvare sunt de asemenea furnizate explicații foarte detaliate.
  • Cymath (Android / iOS) – o altă aplicație gratuită, care vă permite să rezolvați ecuațiile fie prin scrierea manuală, fie scanându-le cu camera unui telefon sau tabletă. Rețineți că pentru a vedea rezolvarea ecuațiilor trebuie să achiziționați versiunea Pro care costă 5,99 euro pe lună pentru Android și 5,49 euro pe lună pentru iPhone. De asemenea, este necesară o conexiune la Internet pentru a funcționa.
  • Mathway (Android / iOS) – această aplicație este în limba engleză, dar este extrem de eficientă pentru a rezolva ecuații și diverse probleme matematice, de la algebra de bază la cel mai complex calcul. Aplicația este gratuită, dar pentru funcționare va trebui să aveți o conexiune activă la Internet.

Dacă căutați programe de redimensionat imagini, avem un articol cu cele mai bune programe aici. Programe de redimensionat imagini și poze în Windows.