Programe de redimensionat imagini și poze în Windows

Programe de redimensionat imagini și poze în Windows. Nu știi care este cel mai bun program de redimensionat imagini online sau pe PC? Citește în continuare acest articol și vei afla care sunt cele mai bune programe de redimensionat imagini și poze pentru un PC Windows, Mac sau linux. Desigur, vom vorbi și despre un serviciu online de redimensionat imagini.

Programe de redimensionat imagini și poze în Windows

Trebuie să știți că programe de redimensionat imagini există pentru toate nevoile și sistemele de operare, trebuie doar să alegeți un program care credeți că este pe placul vostru, să îl descărcați pe PC sau laptop și treceți la treabă.

XnView MP

Să începem această lista cu programe de redimensionat imagini cu XnView MP. Acesta este un program gratuit și ușor de folosit pe Windows, MacOS și Linux. Normal este un vizualizator de imagini, dar vă permite să aplicați mici modificări fotografiilor și să le convertiți în alte formate de fișiere, să le redimensionați și așa mai departe.

Programul suportă peste 600 de formate diferite de fișiere grafice (inclusiv JPG, PNG, TIFF, GIF, Camera RAW, JPEG2000, WebP și OpenEXR) și este foarte ușor de utilizat. Mai mult decât atât, acesta prezintă o interfață de utilizator clară și ușor de înțeles și vă permite să editați imaginile. Pe scurt, este un program foarte bun, pentru download click aici.

FastStone Photo Resizer

FastStone Photo Resizer este fără îndoială unul dintre cele mai bune programe de redimensionat poze pe Windows. Cu acest program este posibil nu numai redimensionarea, ci și modificarea și aplicarea multor efecte speciale pe imaginile digitale.

Este gratuit, și suportă toate formatele principale de fișiere grafice și de asemenea vă permite să utilizați simultan sute de elemente. Printre caracteristicile sale cele mai utile, față de cele legate de redimensionare, sunt cele pentru a ajusta culorile, luminozitatea și contrastul imaginilor, de a adăuga un filigran și de a redenumi fișierele foarte rapid. Pentru download click aici.

DropResize

În mod normal, pentru a redimensiona fotografiile pe PC trebuie să deschideți un program special, și să trageți în fereastra programului imaginile pentru mărire sau micșorare. Acest lucru îl puteți face foarte simplu cu programul DropResize.

Acesta este un program gratuit pentru Windows, care vă permite să redimensionați toate imaginile conținute într-un dosar, asigurându-vă că noile imagini salvate în acesta sunt modificate automat fără ca utilizatorul să miște un deget. Pentru download click aici.

FILEminimizer Pictures

FILEminimizer Pictures este un program foarte puternic de redimensionat imaginii, puteți redimensiona imaginile cu până la 98%. Acesta suportă toate formatele principale de fișiere grafice (JPG, BMP, GIF, TIFF, PNG și EMF) și este foarte ușor de utilizat chiar și pentru utilizatorii mai puțin experimentați.

Printre numeroasele sale caracteristici, se integrează și o opțiune de încărcat imagini pe Facebook, aceasta opțiune vă permite să încărcați imaginile pe Facebook într-un mod extrem de simplu și rapid. Pentru download click aici.

IrfanView

Similar cu XnView MP, IrfanView este un vizualizator de imagini pentru Windows, care include o serie de caracteristici avansate care îl transformă într-un instrument de editare foarte util pentru fișierele grafice. Datorită celor mai avansate caracteristici ale software-ului, este posibil să lucrați cu zeci de imagini simultan și să le convertiți în formatul preferat, de asemenea imaginile le puteți redenumi sau redimensiona după preferințe.

Programul vă permite să tăiați/lipiți fotografii, să adăugați text, să reglați culoarea/luminozitatea și să ștergeți metadatele din imaginile digitale. Toate aceste opțiuni sunt gratuite, iar pentru download click aici.

Image Tuner

După cum sugerează și numele, Image Tuner este un program care vă permite să modificați și să îmbunătățiți aspectul imaginilor. Acesta vă permite să lucrați cu mai multe fișiere simultan să adăugați filtre și efecte.
De asemenea, vă permite să redimensionați imaginile, să le redenumiți, să le adăugați filigrane sau text, să le rotiți, să le optimizați pentru Facebook și multe altele.

Programul este extrem de ușor de utilizat și acceptă formate de fișiere grafice: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF, PCX etc. plus formatul RAW de la camere digitale (CRW, CR2, RAW, NEF, DCR, X3F, ORF etc.). Este de asemenea disponibil într-o versiune Pro care include caracteristici suplimentare. Pentru download click aici.

JPEGmini

Dacă utilizați un Mac și căutați un program de redimensionat imagini JPEG, ar trebui să încercați programul JPEGmini. Acesta este un program specific pentru MacOS, care vă permite să redimensionați poze JPEG cu un simplu click.

Versiunea completă la acest program costă mai puțin de 20 de euro, dar îl puteți descărca gratuit în versiunea trial. Programul îl puteți folosi pentru a comprima până la 20 de fișiere pe zi. Mai mult, atunci când procedura de compresie este terminată, aceasta indică utilizatorului spațiul salvat pe disc. Pentru download click aici.

Program de redimensionat imagini online

Dacă programele menționate mai sus nu au reușit să vă atragă atenția, sau pur și simplu nu doriți să instalați programe pe PC sau laptop, puteți folosi Optimzilla. Acesta este un serviciu care poate fi folosit direct din browser pentru a redimensiona imaginile.

Acesta acceptă fișiere JPG și PNG, și vă permite să lucrați cu 20 de elemente simultan și oferă, de asemenea, posibilitatea de a regla calitatea de ieșire la imagini. Dacă doriți să încercați acest serviciu online click aici.

Dacă căutați programe de făcut GIF-uri 3D animate, avem un articol cu cele mai bune programe pentru GIF-uri aici. Programe de făcut GIF-uri 3D pe PC sau laptop.