Aplicații pentru matematică Android sau iPhone

Aplicații pentru matematică Android sau iPhone. Dacă căutați o aplicație care să vă ajute să rezolvați probleme sau să învățați mai repede la matematică ați ajuns în locul potrivit.

Aplicații pentru matematică Android sau iPhone

Puteți instala aplicații care vă permit să învățați la matematică pornind de la operații simple până la formule mai complexe (cu posibilitatea de a stabili lecții zilnice sau săptămânale pentru a învăța noțiuni noi), descărcați una dintre numeroasele aplicații care vă permit să rezolvați probleme și exerciți și veți vedea că nu veți regreta.

Aplicații de învățat la matematică

Primele aplicații despre care vom vorbi sunt cele de învățat la matematică. Aplicațiile sunt folositoare pentru copii sau studenți, și pot fi folosite pentru sisteme liniare, exerciții, sisteme de ecuații etc. Aplicațiile le puteți descărca pe dispozitive Android sau iOS.

iMathematics (Android/iOS)

iMathematics este una dintre cele mai bune aplicații de învățat la matematică, indicată de mulți ca fiind una dintre aplicațiile școlare care ar trebui să fie prezentă pe dispozitivul mobil. Aplicația se prezintă ca un asistent de matematică personal care permite elevilor să aibă un instrument pentru a învăța, a revizui, a practica și a studia numeroase subiecte. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS și este complet gratuită.

Matita – Maths teaching assist (iOS)

Matita este o aplicație ideală pentru studenți. Vă permite să studiați algebra liniară, combinatorică, cu numere complexe, calcul integral și multe altele. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iPhone/iPad, nu necesită nicio înregistrare, dar pentru a accesa lecțiile este necesar să faceți achiziții în aplicație.

Descărcați aplicația din Magazinul App Store, porniți-o și începeți să studiați. În ecranul principal puteți vedea toate cele nouă lecții disponibile. Pe scurt, merită să încercați această aplicație.

Aplicații de rezolvat expresii la matematică

Dacă expresiile matematice sunt o problemă pentru voi și căutați un instrument care vă permite să obțineți rapid rezultatele și, mai presus de toate, să înțelegeți procesul de rezolvare, atunci puteți încerca aplicațiile de rezolvat expresii matematice. Există mai multe aplicații pe care vă puteți baza.

Photomath (Android/iOS)

Una dintre primele aplicații pe care ar trebui să o luați în considerare pentru rezolvarea ecuațiilor este Photomath. Este o aplicație disponibilă pentru dispozitive Android și iOS, care vă permite să rezolvați expresii matematice nu numai prin tastarea acestora pe ecranul dispozitivului vostru, ci și încadrându-le în camera dispozitivului.

Solve Expressions (Android/iOS)

Solve Expressions, așa cum sugerează și numele, este una dintre cele mai simple aplicații pentru rezolvarea expresiilor matematice. Aplicația este disponibilă gratuit pentru dispozitive Android și iOS. Aceasta permite rezolvarea expresiilor numerice și literale, chiar și fracții cu puteri.

MyScript Calculator (Android/iOS)

O altă aplicație pentru a rezolva expresiile matematice pe care ar trebui să o încercați este MyScript Calculator, care în loc să tastați expresia folosind tastatura dispozitivului, vă permite să o scrieți manual pe ecranul dispozitivului. Aplicația este complet gratuită, nu necesită înregistrare și este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS.

GeoGebra Graphing Calculator (Android/iOS)

GeoGebra Graphing Calculator este o aplicație gratuită disponibilă pentru Android și iOS, și este soluția ideală pentru a desena grafice de funcții, pentru a calcula derivate și integrale, de a rezolva ecuații și de a determina punctele speciale ale funcțiilor. Aplicația este foarte simplu de folosit: tot ce trebuie să faceți este să porniți aplicația, apăsați pe pictograma de calculator și începeți să introduceți funcții, ecuații și multe altele.

Soulver (iOS/Mac)

Soulver este o aplicație excelentă pentru iOS (3,49 euro) și MacOS (12,99 euro), care vă permite să efectuați toate tipurile de calcule folosind limbajul natural. Aceasta înseamnă că este posibil să cereți aplicației să efectueze calcule prin tastarea unui text în limba naturală și aceasta este capabilă să furnizeze rezultatele exacte. De asemenea, permite conversia unităților de măsură și a monedelor și sincronizează datele de pe dispozitiv cu iCloud.

Dacă doriți să rezolvați probleme matematice pe PC, avem un articol cu cele mai bune programe de rezolvat ecuații și exerciții la matematică.