Aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși

Aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși. Android este un sistem de operare foarte flexibil, care oferă utilizatorului mai multă libertate de acțiune decât platformele concurente, cum ar fi iOS și iPadOS. Cu toate acestea, acest avantaj vine cu prețul câtorva riscuri suplimentare în ceea ce privește securitatea informatică. Posibilitatea de a instala aplicații din alte surse decât Magazin Play și popularitatea uriașă a sistemului Android au făcut ca acest sistem de operare să atragă atenția infractorilor cibernetici, care creează aplicații malware pentru a spiona activitățile utilizatorilor, a le prelua datele și, în unele cazuri, a activa servicii premium foarte scumpe prin SMS.

Pentru a vă proteja împotriva acestui tip de amenințare, trebuie să vă folosiți cu grija telefonul sau tableta, să evitați să descărcați aplicații din surse nesigure și, eventual, să instalați un antivirus bun. Există o mulțime de astfel de aplicații, inclusiv gratuite, care nu îngreunează sistemul și sunt capabile să garanteze un grad excelent de protecție. În acest articol despre, aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși, vă voi recomanda câteva dintre cele mai bune aplicații antivirus și vă voi explica cum să eliminați virușii Android cu ajutorul acestora.

Înainte de a descărca o aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși

Înainte de a instala o aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși, trebuie să vă asigurați că descărcați numai aplicații din surse sigure, adică numai din Magazin Play (sau din magazine alternative de încredere, de exemplu Huawei AppGallery), și fără să faceți root la Android.

În mod implicit, majoritatea telefoanelor și tabletelor Android nu au activate permisiunile de root și nu permit instalarea de aplicații din alte surse decât Magazin Play, dar pentru a vă asigura că ambele măsuri de securitate sunt activate pe telefonul sau tableta voastră efectuați aceste verificări simple.

  • Deschideți lista de aplicații instalate pe telefon/tabletă și verificați dacă există una dintre ele numită SuperSU sau SuperUser. În caz contrar, este aproape sigur că telefonul vostru nu are root. Pentru o verificare mai serioasă, puteți instala aplicația Root Checker și o puteți folosi pentru a afla dacă dispozitivul vostru are sau nu permisiunile de root deblocate. Dacă telefonul sau tableta voastră este deblocată prin root, o puteți bloca din nou prin selectarea opțiunii corespunzătoare din aplicația SuperSU/SuperUser. Cu toate acestea, trebuie să știți că, în acest fel, nu veți mai putea utiliza toate aplicațiile care necesită permisiuni de root pentru a funcționa.
  • Accesați setările Android (pictograma cu rotiță din ecranul de pornire sau din sertar), selectați Securitate> Instalare aplicații din surse externe, din meniul care se deschide și verificați dacă fiecare aplicație din listă este marcată cu Nu. Dacă este cazul, apăsați pe ea și glisați comutatorul în poziția OFF. Dacă doriți mai multe informații despre procedurile de activare și dezactivare a instalării din surse externe, chiar și în versiunile mai vechi de Android, citiți articolul instalare APK pe PC sau Android.

După ce ați făcut acest lucru, aveți un terminal destul de sigur, dar, atenție, nu invulnerabil la riscul de viruși sau malware. Dacă doriți să nu aveți probleme, trebuie să instalați o aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși, dar pentru acest lucru va trebui să renunțați la puțină memorie sau performanță pentru a permite aplicației să monitorizeze sistemul în timp real.

Aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși

Dacă căutați o aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși, mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune aplicații antivirus din această categorie. Aplicațiile le puteți descărca direct din magazinul telefonului vostru (de exemplu, Magazin Play).

Avast Mobile Security

Aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși

O aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși pe care vă recomand să o încercați este Avast Mobile Security, care include protecție anti-malware cu scanare în timp real a noilor aplicații instalate pe dispozitiv, detectează aplicațiile periculoase pentru confidențialitate, blochează apelurile nedorite, blochează accesul la aplicații cu parolă și permite urmărirea dispozitivului în caz de furt/pierdere.

Acest antivirus este, de asemenea, ideal dacă sunteți în căutarea unei modalități de a elimina virușii de pe internet pe Android, deoarece este integrată și protecția web în timp real, care detectează și blochează link-urile infectate cu malware, troieni, adware și spyware.

Pentru a instala Avast Mobile Security pe Android, căutați aplicația în Magazin Play și apăsați pe butonul Instalează (aplicația o puteți descărca și din magazine alternative). Apoi, deschideți aplicația prin intermediul pictogramei sale de pornire rapidă și atingeți pe butonul Scanare acum, pentru a începe prima scanare anti-malware a telefonului.

În rest, nu sunt prea multe de explicat, Avast Mobile Security este complet în limba romană, iar interfața sa este extrem de intuitivă, prin selectarea opțiunii Scanare acum din ecranul principal puteți începe o nouă scanare a sistemului, iar prin selectarea elementului Scanare Wi-Fi puteți verifica nivelul de securitate al rețelei Wi-Fi la care sunteți conectat.

Dacă atingeți pictograma ☰, puteți găsi toate funcțiile suplimentare ale aplicației, atât cele gratuite, cât și cele contra cost.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free

Versiunea pentru Android a antivirusului Bitdefender se clasează întotdeauna foarte bine în testele comparative, dar, din păcate, versiunea gratuită a antivirusului oferă foarte puține funcții în comparație cu concurența. Permite scanări de sistem la cerere, monitorizează noile aplicații instalate pe dispozitiv, dar nu are o funcție antifurt, nu permite blocarea apelurilor și nu permite accesul la aplicațiile pe care doriți să le păstrați private.

Pentru a instala versiunea gratuită a antivirusului Bitdefender pe telefon sau tabletă, căutați Bitdefender Antivirus Free în Magazin Play (sau în magazinele alternative) și atingeți pe butonul Instalează. După ce descărcarea este finalizată, deschideți aplicația, acceptați termenii serviciului și apăsați butoanele Înainte și Scanează dispozitiv.

Cu siguranță, Bitdefender Antivirus Free este o soluție excelentă dacă doriți să eliminați virușii publicitari de pe Android, cum ar fi adware, deși limitat. Alternativ, puteți obține versiunea completă a acestui antivirus, Bitdefender Mobile Security, care este contra cost, dar cu o perioadă de încercare gratuită de 14 zile.

Avira Security Internet

Avira Security Internet

Avira Antivirus Security este o altă aplicație pentru curățarea Android-ului de viruși, aceasta oferă un nivel excelent de protecție fără a îngreuna prea mult sistemul. Este gratuită, dar include unele funcții, cum ar fi blocarea aplicațiilor sau protecția microfonului și a camerei, care pot fi deblocate prin încheierea unui abonament anual.

Pentru a instala aplicația Avira Antivirus Security pe telefon sau tabletă, căutați aplicația în Magazin Play și atingeți pe butonul Instalează (aplicația o puteți găsi și în magazine alternative). După ce ați făcut acest lucru, deschideți aplicația, atingeți pe Accept și apăsați butonul Smart Scan din ecranul principal pentru a începe o scanare a sistemului.

Cu toate acestea, prin intermediul filelor din partea de jos, puteți accesa toate celelalte funcții disponibile în acest antivirus, iar pe cele cu plată le puteți distinge prin intermediul unei pictograme cu stea în lateral.

Alte aplicații pentru curățarea Android-ului de viruși

Dacă doriți o prezentare mai detaliată a aplicațiilor antivirus pentru Android, vă recomand să accesați site-ul AV-Test.org, care publică clasamente comparative ale celor mai bune aplicații din domeniu. Aplicațiile antivirus pot fi clasificate în funcție de gradul lor de eficiență sau de gradul de utilizare.

În orice caz, mai jos vă voi prezenta o listă cu alte aplicații pentru curățarea Android-ului de viruși, unele sunt gratuite altele contra cost.
Alternativ, puteți citi articolul despre cel mai bun antivirus pentru Android.

  • Norton 360 – dacă sunteți familiarizați cu versiunea desktop a programului Norton, acesta este disponibil și sub formă de aplicație pentru Android, oferind securitate pentru dispozitive, blocarea aplicațiilor și site-urilor web rău intenționate, scanarea rețelelor Wi-Fi și un VPN. Aplicația o puteți descărca și încerca gratuit timp de 14 zile. Atingeți aici pentru a descărca aplicația pe telefon sau tabletă.
  • Kaspersky Internet Security – aplicația Kaspersky pentru Android oferă eliminarea aplicațiilor malware și a altor aplicații rău intenționate de pe dispozitivul mobil. Puteți încerca aplicația timp de 7 zile, apoi va trebui să treceți la versiunea Premium. Atingeți aici pentru a descărca aplicația din Magazin Play.
  • AVG Antivirus – este un antivirus gratuit pentru Android care include multe caracteristici interesante pentru a vă proteja dispozitivul. Totuși, pentru a debloca funcțiile suplimentare, este necesar un abonament anual. Pentru a descărca aplicația atingeți aici.

Curățare viruși Chrome Android

Dacă apar notificări în mod constant pe telefon sau tabletă cu mesaje despre câștiguri sau alte anunțuri suspecte, cel mai probabil aveți notificările activate în Chrome (sau în alte browsere pe care le utilizați) pentru unele site-uri web dubioase. Pentru a putea dezactiva aceste notificări, urmați pașii de mai jos.

Deschideți browserul web Google Chrome și atingeți pe pictograma (…) din partea de sus. Apoi, atingeți pe Setări și apoi pe Notificări. După ce ați făcut acest lucru, derulați ecranul în jos și căutați site-ul (site-urile) web suspecte pentru care nu mai doriți să primiți notificări. Atingeți unul dintre ele și mutați comutatorul din partea de sus în poziția OFF. Apoi, repetați procedura pentru fiecare alt site web și ați terminat!