Antivirus pentru telefon Android

Antivirus pentru telefon Android. Smartphone-urile și tabletele Android, datorită potențialului lor, au reușit să atragă atenția tuturor. Inclusiv hackerilor, care, din ce în ce mai des, vizează sistemul de operare Android. Aplicațiile malware care spionează activitățile utilizatorilor, afișează reclame nedorite și efectuează alte operațiuni împotriva utilizatorilor.

Antivirus pentru telefon Android

Cum ne putem proteja de aceste amenințări? Din fericire, multe aplicații antivirus pentru telefon Android au ajuns în Magazin Google Play, care vă permit să protejați smartphone-urile și tabletele de toate cele mai periculoase aplicații malware. Majoritatea acestora, cel puțin în versiunea lor de bază, sunt gratuite și includ mai multe funcții suplimentare, precum cele pentru urmărirea dispozitivelor în caz de furt/pierdere și blocarea apelurilor nedorite.

În acest articol vă voi prezenta cele mai bune aplicații antivirus, cele care au obținut cele mai bune rezultate la testele comparative și care garantează protecția completă a sistemului fără a afecta performanța dispozitivului.

Google Play Protect

Google Play Protect

Play Protect este sistemul antivirus integrat în Android Play Store, care permite o analiză în timp real a aplicațiilor care sunt instalate pe dispozitivul vostru, chiar dacă provin din surse externe sau care sunt deja prezente pe dispozitiv. Din păcate, nu ne putem baza mereu pe el, întrucât unii dezvoltatori au reușit să elimine verificările automate ale acestui serviciu pentru aplicațiile lor rău intenționate publicate în Magazin Google Play, chiar dacă apoi au fost identificate.

În orice caz, se dovedește a fi una dintre cele mai bune aplicații pentru toți utilizatorii care nu au intenția de a îngreuna dispozitivul lor și preferă soluțiile integrate în sistemul de operare. Prin urmare, întrucât nu este necesară instalarea aplicației pentru funcționare, deoarece aplicația este integrată în Magazin Google Play, tot ce trebuie să vă faceți este să verificați dacă este activată.

Pentru verificare, porniți Magazin Google Play, utilizând pictograma de pe ecranul de pornire sau din sertarul cu aplicații și atingeți pictograma ☰ situată în partea stângă sus. După ce ați făcut acest lucru, atingeți opțiunea Play Protect și apăsați pictograma din partea de sus. În acest moment, dacă este necesar, mutați comutatorul la ON lângă Scanați aplicații cu Play Protect și Îmbunătățiți detectarea.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security

Un antivirus Android de nivel superior care poate garanta protecția completă la telefon și tabletă este Avast Mobile Security care, la fel ca în celebra sa versiune pentru calculatoare, monitorizează în timp real toate aplicațiile instalate pe dispozitiv și le blochează pe cele suspecte. Pentru a utiliza Avast Mobile Security pe telefon sau tableta voastră Android, descărcați aplicația din Magazin Google Play, porniți-o și urmați procedura de configurare inițială.

Acum, alegeți dacă utilizați versiunea de bază, care este gratuită, sau dacă utilizați versiunea Premium, cu costuri începând de la 1,99 euro pe lună sau 11,88 euro pe an, care permite funcții avansate, cum ar fi un VPN, blocarea aplicațiilor și un sistem avansat pentru antifurt, acestea sunt doar câteva funcții din versiunea Premium.

După ce vedeți ecranul principal al aplicației, atingeți butonul Scan și așteptați finalizarea analizei. În plus față de aplicațiile suspecte, Avast Mobile Security detectează setările de sistem care pot fi potențial periculoase, cum ar fi permisiunea de a instala aplicații din surse necunoscute.

În plus față de posibilitatea de a analiza dispozitivul, pe ecranul principal Avast Mobile Security puteți găsi alte caracteristici, dintre care unele sunt accesibile numai dacă aveți un cont Premium. Prin apăsarea pictogramei ☰, în partea de sus, puteți vizualiza lista acestora și puteți accesa instrumentele gratuite: puteți activa sistemul antifurt, puteți scana fișierele dispozitivului, puteți accesa seiful pentru fotografii, puteți verifica dacă rețeaua Wi-Fi la care sunteți conectați este sigură, efectuați un test de viteză și eliberați memoria RAM.

Trebuie să știți că, Avast va scana automat de fiecare dată când încercați să instalați o nouă aplicație pe telefon (sau tabletă). În acest fel, toate aplicațiile malware și elementele nedorite vor fi blocate înainte ca acestea să poată afecta sistemul vostru Android.

AVG Antivirus

AVG Antivirus

AVG este un nume istoric în sectorul securității cibernetice, cu siguranță nu ar putea să nu fie un antivirus și pentru Android. Deci, vorbim despre AVG Antivirus, o aplicație gratuită care vă permite să va protejați de toate amenințările cunoscute pentru Android, să blocați apelurile nedorite și să îmbunătățiți performanța dispozitivului.

Pentru a utiliza AVG Antivirus pe telefon sau tabletă, trebuie să descărcați aplicația din Magazin Google Play și să o porniți. Apoi, trebuie să alegeți dacă rămâneți cu versiunea gratuită la antivirus sau dacă treceți la cea Pro, care nu include bannere publicitare și oferă funcții suplimentare, cum ar fi de exemplu blocarea aplicațiilor și un VPN.

După ce ați confirmat de a utiliza versiunea gratuită, apăsați butonul Scan de pe ecranul principal al aplicației pentru a porni prima scanare anti-malware a sistemului. Scanarea ar trebui să dureze doar câteva minute.

După scanarea telefonului (sau a tabletei), puteți căuta celelalte caracteristici din aplicația AVG Antivirus, pe care le puteți găsi pe ecranul principal al aplicației, chiar sub butonul Scan sau atingeți pictograma ☰ din partea de sus. În lista de funcții suplimentare disponibile, veți găsi atât câteva instrumente gratuite, cât și la plată, accesibile doar dacă aveți un cont Pro activ.

Avira Antivirus Security

Avira Antivirus Security

Avira Antivirus Security este un alt antivirus popular pentru PC care a reușit să funcționeze destul de bine și pe Android. Datorită la versiunea gratuită, puteți efectua o scanare a sistemului în timp real, pentru a analiza toate aplicațiile instalate pe telefon (sau tabletă) și pentru a identifica potențialele amenințări.

După ce ați instalat Avira pe dispozitivul vostru din Magazin Google Play, apăsați butonul Accept pentru a ajunge imediat la ecranul de pornire al aplicației. Pentru a începe o scanare, apăsați butonul Smart Scan situat chiar în centrul ecranului. În câteva momente, procesul de scanare va fi terminat, și veți primi rezultatul analizei.

Cu toate acestea, în partea de jos a aplicației există toate instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a extinde sistemul de protecție al dispozitivului. Veți găsi funcții gratuite dar și la plată (marcate cu Pro). Printre instrumentele gratuite pe care le puteți activa se numără un VPN (limitat la 100 MB pe zi), control de la distanță, eliberarea memoriei RAM, controlul pentru permisiunile aplicațiilor și un scaner de rețea.

Pentru a debloca funcțiile la plată, puteți face un abonament la versiunea Pro. Printre funcțiile rezervate utilizatorilor Pro se numără asistența tehnică, navigarea sigură pentru a efectua achiziții online și serviciile bancare online în siguranță și blocarea aplicațiilor, acestea sunt doar câteva funcții din versiunea Pro.

Eset Mobile Security

Eset Mobile Security

Eset Mobile Security este o altă aplicație pentru securitatea sistemelor Android. Aplicația este disponibilă pentru o perioadă de încercare gratuită timp de o lună, care include toate detecțiile malware și alte caracteristici. La sfârșitul acestei perioade de încercare, este necesar să treceți la versiunea Premium care costă 1,99 euro pe lună.

După ce ați descărcat aplicația Eset Mobile Security din Magazin Google Play, porniți aplicația. Apoi alegeți dacă doriți să contribuiți la îmbunătățirea aplicației, apăsați butonul de încercare gratuită și introduceți adresa de e-mail, pentru a începe imediat să utilizați acest antivirus.

Apoi, vi se va afișa ecranul principal al aplicației Eset Mobile Security, unde veți găsi toate caracteristicile pe care le puteți utiliza pentru a proteja un telefon sau tabletă Android. Apăsând butonul Check device, puteți începe scanarea pentru identificarea amenințărilor din telefon. Cu toate acestea, apăsând butonul Antivirus, puteți activa verificările automate, cum ar fi scanarea în timpul încărcării bateriei sau pornirea programată.

În plus, puteți activa alte funcții suplimentare, cum ar fi anti-theft, pentru a proteja dispozitivul de furt, pierdere și acces neautorizat, anti-phishing, pentru a proteja parolele și datele bancare, blocarea aplicațiilor, filtrarea apelurilor și analiza rețelei.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free este aplicația ideală pentru cei care caută un antivirus Android, rapid și gratuit care monitorizează aplicațiile instalate pe dispozitiv.

Pentru descărcare și instalare pe telefon (sau tabletă), accesați pagina din Magazin Google Play și apăsați butonul Instalați. Apoi, porniți aplicația. După ce ați făcut acest lucru, acceptați condițiile de utilizare, bifați caseta corespunzătoare și apăsați butonul Continue.

Pentru a începe o scanare completă a aplicațiilor instalate pe dispozitiv, atingeți butonul Start Scan. Bitdefender va verifica toate aplicațiile de pe Android și va putea preveni instalarea de noi aplicații care conțin malware sau elemente nedorite.

Pentru o protecție mai completă, este disponibilă aplicația Bitdefender Mobile Security, care costă 9,99 euro și include funcții pentru protejarea navigării online și multe altele.

AhnLab V3 Mobile Security

AhnLab V3 Mobile Security

Chiar dacă numele său este mai puțin cunoscut decât cel al aplicațiilor antivirus Android menționate mai sus, vă sugerez să încercați și aplicația AhnLab V3 Mobile Security, care în ultimele teste comparative, precum cel al AV-Test, obține rezultate cu adevărat impresionante. Aplicația are funcții anti-malware, anti-furt și protecție a confidențialității.

Pentru descărcare și instalare aplicația AhnLab V3 Mobile Security pe telefon (sau tabletă), accesați pagina aplicației din Magazin Google Play. Apoi, porniți aplicația, apăsați butonul Allow pentru a permite accesul pe dispozitiv, acceptați condițiile de utilizare, bifați caseta corespunzătoare și apăsați butonul Next.

În ecranul care se deschide, alegeți dacă includeți fișiere și foldere (Files and Folders) și aplicații nedorite (Potentially Unwanted Apps) în scanarea anti-malware sau dacă activați scanarea cloud (Cloud Scan). Odată ce ați făcut acest lucru, apăsați butonul Start Scan pentru a porni prima scanare a dispozitivului.

Odată ce scanarea este terminată și ecranul principal al aplicației AhnLab V3 Mobile Security este afișat, puteți apăsa butonul ☰ situat în partea stângă sus și accesa toate funcțiile aplicației: URL scan pentru a verifica securitatea paginilor Web, Privacy advisor pentru a verifica gradul de confidențialitate al aplicațiilor instalate, Cleaner pentru a șterge fișierele temporare de pe dispozitiv și Hidden Gallery pentru a crea o galerie foto privată.

Pentru a efectua analize ulterioare, pur și simplu apăsați pe Start Security Scan, în ecranul principal al aplicației. În cazul în care doriți să eliminați publicitatea din aplicație, puteți achiziționa abonamentul care costă 1,19 euro pe lună.