Antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy

Antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy. Android este cel mai popular sistem de operare din lumea mobilă și cel care ajunge cel mai des în vizorul creatorilor de malware. Din păcate, așa stau lucrurile! Cea mai importantă regulă pe care trebuie să o urmați pentru a evita aplicațiile malware pe Android este să instalați numai aplicații din surse de încredere. Descărcarea aplicațiilor din Magazin Play este cu siguranță cea mai bună alegere, dar există și magazine alternative de încredere, cum ar fi Huawei AppGallery și Amazon Appstore.

Dar, trebuie să știți că, securitatea din magazinele menționate mai sus nu este niciodată garantată 100% și prin urmare, o soluție bună este să instalați o aplicație anti-malware pentru Android care monitorizează sistemul în timp real, astfel încât să elimine și să prevină instalarea de malware în sistemul de operare. În acest articol despre, antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy, vă voi prezenta o listă de unde puteți alege cel mai bun antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy și nu numai (Huawei, Xiaomi etc). Având în vedere cel mai recent clasament AV Test, putem descoperi împreună cele mai bune aplicații pe care vă puteți baza pentru a vă proteja dispozitivul. Există aplicații atât gratuite (cel puțin în versiunea de bază), cât și contra cost.

Antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy

Dacă căutați un antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy, sau alte mărci de telefoane cum ar fi Huawei, Xiaomi, One Plus etc, mai jos veți găsi o listă de unde puteți descărca și instala antivirusul care credeți că este cel mai bun pentru nevoile voastre.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security este un antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy, dar și alte mărci de telefoane. Nu numai că verifică automat toate aplicațiile instalate pe telefonul sau tableta voastră, dar include și funcții pentru a verifica securitatea conexiunilor Wi-Fi, pentru a bloca accesul la aplicații și pentru a afla ce aplicații sunt cele mai periculoase pentru confidențialitatea voastră. De asemenea, poate fi folosit cu aplicații gratuite, cum ar fi Avast Cleanup, care vă permite să ștergeți fișierele inutile din telefon sau tabletă.

Versiunea premium a aplicației Avast Mobile Security oferă instrumente avansate de protecție, fără reclame și, în versiunea Ultimate, chiar și un VPN pentru navigare online în siguranță.

Pentru a începe o scanare a telefonului cu Avast Mobile Security, descărcați aplicația din Magazin Play (sau din magazine alternative), lansați-o și atingeți pe butonul Scanare acum. După ce scanarea este finalizată (ceea ce ar trebui să dureze câteva minute), alegeți să remediați problemele detectate de aplicație și ați terminat.

Celelalte funcții ale aplicației sunt toate accesibile din ecranul principal sau apăsând pe pictograma ☰ situată în partea stângă sus. Vă reamintesc că pentru a continua să utilizați versiunea gratuită, trebuie să atingeți pe butonul Continuă cu versiunea gratuită de pe ecranul principal al aplicației.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free

Versiunea mobilă a antivirusului Bitdefender se clasează întotdeauna foarte bine în testele comparative, este foarte rapidă în scanare, dar în versiunea sa gratuită nu oferă nicio funcționalitate specială, ci doar verifică dacă există malware pe dispozitiv. Pe scurt, acesta trebuie considerat unul dintre cele mai bune programe antivirus pentru Android, dar nu oferă funcții avansate precum alte aplicații similare.

Pentru a instala Bitdefender Antivirus Free pe telefon sau tabletă, căutați aplicația în Magazin Google Play (sau în magazine alternative) și atingeți pe butonul Instalează. Apoi, deschideți aplicația antivirus, derulați ecranul în jos spre dreapta și acceptați termenii de utilizare, bifând căsuța corespunzătoare și apoi atingeți pe butonul Continuare.

La finalul acestei proceduri, apăsați butonul Scanare dispozitiv, pentru a începe scanarea telefonului în căutarea amenințărilor. După ce scanarea este finalizată, eliminați orice amenințare găsită pe telefon.

În cazul în care sunteți interesat, trebuie să știți că versiunea contra cost a aplicației Bitdefender Mobile Security include un sistem de blocare a accesului la aplicații, o funcție de localizare a telefonului de la distanță și instrumente de protecție a confidențialității. Chiar dacă este contra cost, aplicația oferă o încercare gratuită timp de 14 zile.

Norton 360

Antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy

Un alt antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy și nu numai (Huawei, Xiaomi, One Plus etc) și care se prezintă bine în testele comparative este Norton 360, care reușește să combine foarte bine performanța, eficiența și ușurința de utilizare. Acesta este un antivirus contra cost, dar aveți posibilitatea de al încerca gratuit timp de 14 zile.

Printre funcțiile incluse în versiunea de bază (Norton Mobile Security) se numără securitatea dispozitivului, blocarea aplicațiilor și a site-urilor web rău intenționate și scanarea rețelelor Wi-Fi. Alte versiuni includ, de asemenea, un VPN și monitorizarea Dark Web pentru a se asigura că informațiile voastre nu sunt publice.

Pentru al instala pe tabletă sau telefon, descărcați aplicația direct din Magazin Play (sau din magazine alternative), apoi deschideți aplicația și selectați un plan de abonament, plata va avea loc la sfârșitul perioadei de testare gratuită, dar o puteți anula în orice moment.

Pentru a începe scanarea, apăsați butonul Scanați acum și așteptați câteva momente pentru a primi raportul. Toate funcțiile suplimentare ale antivirusului sunt disponibile pe ecranul principal al aplicației. Tot ce trebuie să faceți este să le selectați, să urmați pașii obligatorii pentru o configurare corectă și să le activați.

Kaspersky Internet Security

Antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy

Aceasta este versiunea mobilă a popularului program anti-malware Kaspersky pentru PC-uri cu sistemul de operare Windows. Din păcate, nu este disponibil gratuit pentru telefoane și tablete, dar este posibilă activarea versiunii de încercare de 7 zile (care poate fi anulată în orice moment), la sfârșitul căreia poate fi activată versiunea Premium.

Kaspersky Internet Security are mai multe funcții, printre care se numără scanarea automată, protecția web, blocarea link-urilor periculoase din mesaje și blocarea accesului la aplicații.

Pentru a descărca Kaspersky Internet Security, apăsați butonul Instalează aflat în fila aplicației din Magazin Play. Apoi deschideți aplicația, acceptați termenii acordului și selectați unul dintre planurile de abonament, având grijă să atingeți pe butonul de încercare gratuită.

Apoi derulați ecranul în jos și apăsați butonul Scanare pentru a începe o scanare a sistemului. Pe ecranul principal al aplicației veți găsi toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă proteja dispozitivul. Pentru a începe scanările ulterioare, apăsați pur și simplu butonul Scanare.

Cu toate acestea, în ceea ce privește alte funcționalități, este posibil să fie necesară o configurare inițială, tot ce trebuie să faceți este să selectați funcționalitatea pe care doriți să o activați și să urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a o activa pe telefon.

AVG Antivirus

AVG Antivirus

Un alt antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy pe care îl puteți utiliza pe dispozitivul Android pentru a vă proteja împotriva amenințărilor este AVG, care este dotat cu funcții interesante și are un motor de scanare extrem de rapid. Există, de asemenea, o versiune contra cost a aplicației care oferă instrumente de protecție avansate și fără reclame.

Pentru a descărca AVG Antivirus pe telefonul sau tableta voastră, căutați aplicația în Magazin Play și atingeți pe butonul Instalează. După ce descărcarea este finalizată, deschideți aplicația AVG și atingeți pe butonul Scanați acum pentru a începe imediat o scanare a sistemului.

După ce scanarea este finalizată, eliminați orice amenințare găsită de aplicație pe telefon/tabletă. De asemenea, nu uitați să apăsați butonul Continuă cu versiunea gratuită, dacă doriți să continuați să utilizați caracteristicile gratuite ale aplicației AVG.

În ceea ce privește celelalte funcții ale aplicației, toate sunt accesibile din ecranul principal sau atingând pe pictograma ☰ din colțul din stânga sus. Apoi puteți configura instrumentul antifurt, seiful pentru fotografii și protecția rețelei Wi-Fi, acestea sunt doar câteva exemple.

Avira Security Internet

Antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy

Un alt antivirus gratuit pentru telefon Samsung Galaxy care a obținut rezultate satisfăcătoare în cele mai recente teste comparative și care merită cu siguranță atenție este Avira Security Internet, care poate fi utilizat gratuit, dar include funcții cum ar fi blocarea aplicațiilor sau protecția camerei și a microfonului, care pot fi deblocate doar prin abonament.

Funcționarea aplicației este extrem de intuitivă. După instalarea aplicației pe telefon sau tabletă prin intermediul Magazinului Play sau al altor magazine alternative, atingeți pe Accept pentru a ajunge la ecranul principal.

După ce ați făcut acest lucru, apăsați butonul Smart Scan și așteptați cu răbdare ca verificarea sistemului să se finalizeze (poate dura câteva minute) și să elimine orice amenințare detectată pe dispozitiv.

Celelalte funcții ale aplicației sunt accesibile prin intermediul filelor din partea de jos. Unele dintre ele nu sunt disponibile în versiunea gratuită și sunt evidențiate cu o pictogramă cu stea. Puteți utiliza în continuare celelalte funcții gratuite dacă vă conectați și efectuați configurarea necesară.