Cel mai bun antivirus pentru Windows 10

Cel mai bun antivirus pentru Windows 10. Securitatea cibernetică este astăzi una dintre principalele probleme cu care se confruntă utilizatorii din întreaga lume. Hackerii sunt întotdeauna pregătiți să exploateze PC-urile conectare la Internet, cel mai simplu mod de a vă apăra este să instalați un antivirus pentru Windows.

Cel mai bun antivirus pentru Windows 10

Nu trebuie neapărat să aveți un antivirus plătit, trebuie să știți că, există și programe antivirus gratuite care sunt destul de bune. De exemplu, Microsoft a reușit să îmbunătățească securitatea sistemului de operare Windows 10 cu Windows Defender. Mai jos veți găsi cel mai bun antivirus pentru Windows 10 sau alte versiuni de Windows.

Antivirus Windows Defender

Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 Windows Defender

Windows Defender este antivirusul preinstalat pe PC-urile cu Windows 10, este foarte eficient în ceea ce privește resursele de sistem și este destul de bun mai ales că este gratuit. Sistemul său de protecție în timp real este capabil să analizeze sistemul și să detecteze orice malware, viruși și amenințări de diferite tipuri, blocând executarea acestora. Sistemul Windows Update descarcă automat actualizările Windows Defender pentru a menține PC-ul în siguranță și al proteja de programe malware și viruși.

Puteți verifica dacă Windows Defender este activ pe PC-ul vostru urmând câțiva pași simpli. Dați click pe butonul Start (pictograma Windows de pe bara de activități) și apoi dați click pe butonul Setări. În fereastra care se deschide dați click pe Actualizare și securitate> Securitate Windows și asigurați-vă că, lângă Protecție împotriva virușilor și amenințătorilor, există o bifă verde. Dacă nu, dați click pe Protecție împotriva virușilor și, în fereastra care se deschide, dați click pe butonul Activare pe care îl găsiți sub secțiunea Protecție împotriva virușilor și amenințătorilor.

Acum o să vă explic cum funcționează Windows Defender. În panoul Setări> Actualizare și securitate> Securitate Windows, dați click pe butonul Deschideți Securitate Windows pentru a deschide ecranul principal al antivirusului Microsoft.

Dacă toate funcțiile de securitate sunt activate, ar trebui să vedeți o bifă verde la fiecare opțiune din secțiunea Acasă. Pentru a scana fișierele și folderele din PC, dați click pe Protecție antivirus și împotriva amenințărilor și apoi dați click pe butonul Scanare rapidă, sau dați click pe Opțiuni de scanare, pentru a alege o scanare aprofundată sau personalizată.

În secțiunea Actualizări de protecție împotriva virușilor și amenințărilor, dacă dați click pe butonul Verificare actualizări, puteți căuta manual actualizări. Cu toate acestea, în general, Windows Defender se actualizează automat prin Windows Update.

Bitdefender

Bitdefender

Printre cele mai bune programe antivirus pentru Windows 10 este Bitdefender, un antivirus puternic care este disponibil gratuit dar și contra cost. Bitdefender este un antivirus modern conceput pentru a face față celor mai recente amenințări online. La fel ca multe alte programe antivirus, Bitdefender scanează PC-ul și se actualizează în timp real, integrează diferite moduri de operare și în general protejează PC-ul în mod autonom prin modul său Auto Pilot.

În ceea ce privește versiunea completă a Bitdefender, prețurile variază în funcție de versiunea antivirus pe care doriți s-o cumpărați, mai multe detalii găsiți pe site-ul Bitdefender. Dacă doriți să utilizați versiunea gratuită, dați click pe acest link (pe pagina programului dați click pe butonul Descărcare gratuită).

După ce ați descărcat fișierului Bitdefender .exe, dați dublu click pe el apoi așteptați descărcarea componentelor necesare pentru funcționarea antivirusului. Trebuie să știți că, pentru a putea utiliza versiunea gratuită trebuie să vă înregistrați, în fereastra programului dați click pe butonul Sign in to Bitdefender și introduceți datele contului vostru.

Kaspersky Antivirus

Kaspersky Antivirus

Printre programele antivirus cunoscute pentru performanța lor excelentă trebuie cu siguranță să includem Kaspersky, acest program antivirus oferă numeroase instrumente de protecție pentru confidențialitate, în special împotriva atacurilor de phishing. Interfața de utilizator este simplă și intuitivă și permite utilizarea chiar și celor care sunt la început în lumea PC-urilor Windows.

Printre caracteristicile programului se numără instrumentul pentru control parental, conceput pentru siguranța copiilor, precum și posibilitatea de a utiliza un VPN pentru navigare privată, mai ales dacă sunteți conectat la o rețea publică.

Kaspersky este un antivirus contra cost (puteți încerca versiunea gratuită) pentru care sunt disponibile pentru achiziționare mai multe versiuni. Dacă trebuie să achiziționați o licență accesați site-ul Kaspersky. Pentru download versiunea gratuită, accesați site-ul oficial și dați click pe butonul Trial gratuit. După ce ați descărcat fișierul .exe, dați dublu click pe el, apăsați butonul Continue din fereastra care se deschide și bifați caseta din partea de jos. Apoi dați click pe butonul Accept/Install/Da, pentru a începe instalarea programului.

După ce ați instalat programul, vi se vor afișa opțiuni pentru a personaliza protecția PC-ului vostru, alegeți opțiunile care vă interesează și dați click pe butonul Apply/Finish. Pentru utilizarea programului, trebuie să creați un cont gratuit. Când deschideți programul, introduceți adresa voastră de e-mail în caseta din fereastra programului și urmați expertul pentru a activa contul.

Panda Dome

Panda Dome

Acum vreau să vă prezint Panda Dome, un program antivirus care se remarcă prin interfața de utilizator extrem de simplă și intuitivă și pentru sistemul său de protecție bazat pe cloud. Dacă doriți să achiziționați o versiune la plată dați click pe acest link. De exemplu, puteți alege versiunea Panda Dome Essential care poate fi achiziționată la prețul de 26,24 euro sau versiunea Panda Dome Premium, care poate fi achiziționată la prețul de 89,24 euro.

De asemenea, trebuie să știți că există și versiunea Panda Dome Free pe care o puteți utiliza gratuit. Pentru download Panda Dome Free, dați click pe acest link, pe pagina programului dați click pe butonul Download pentru a descărca fișierul .exe. După ce ați descărcat fișierul, dați dublu click pe el, apăsați butonul Da și apoi pe ecranul de instalare, dați click pe butonul Next. Apoi faceți click pe butonul Agree/Install și debifați caseta pentru instalarea de programe terță. După ce ați făcut acest lucru, dați click pe Next și așteptați finalizarea procedurii de instalare.

Alte programe antivirus pentru Windows 10

Alte programe antivirus pentru Windows 10

Dacă din lista de mai sus nu ați găsit un antivirus pentru Windows 10 care să fie pe placul vostru, puteți încerca alte programe antivirus din lista de mai jos.

  • Avira Antivirus – Acest antivirus este disponibil gratuit dar și contra cost. Avira Antivirus vă poate proteja PC-ul de viruși chiar dacă în versiunea gratuită caracteristicile sunt limitate. Este foarte ușor de utilizat și oferă posibilitatea scanării virușilor în cloud, accelerând astfel și simplificând procesul de scanare a fișierelor de pe PC.
  • Avast – Avast este unul dintre cele mai cunoscute programe antivirus. Este disponibil atât gratuit cât și contra cost: acesta din urmă este capabil să protejeze complet sistemul de operare și de a controla toate activitățile care se desfășoară pe PC.
  • Norton 360 – acesta este un program antivirus disponibil doar contra cost, cu o versiune de încercare gratuită de 14 zile. Programul oferă funcții care protejează PC-ul de viruși, malware, spyware și ransomware, vine cu un firewall încorporat, un manager de parole și VPN.

Majoritatea programelor prezentate în acest articol pot fi utilizate și ca aplicație pentru telefon sau tabletă Android. Pentru mai multe detalii, citiți articolul cu aplicații antivirus pentru telefon Android.