Programe de localizare a telefonului

În acest articol despre, programe de localizare a telefonului, vă voi prezenta câteva programe (sau mai bine spus servicii online și aplicații) care vă permit să localizați telefonul vostru mobil. Nu contează dacă aveți un telefon sau tabletă Android, un iPhone sau un dispozitiv mobil Windows nu face nicio diferență, indiferent de sistemul de operare al telefonului vostru, vă voi explica ce programe să folosiți pentru a localiza telefonul.

Nu vă faceți griji, deoarece acestea sunt aplicații și instrumente gratuite care sunt puse la dispoziție de cei trei producători ale celor mai populare sisteme de operare pentru telefoane, și anume Apple, Google și Microsoft. Desigur, există și programe de localizat telefoane mobile, dar contra cost.

Programe de localizare a telefonului Android

Mai jos veți găsi programe, aplicații și servicii online de localizare a telefonului Android. O să încep această listă cu instrumentele gratuite care vă permit să localizați telefonul vostru Android.

Găsește-mi dispozitivul

Programe de localizare a telefonului Android

Găsește-mi dispozitivul este aplicația dezvoltată de Google pentru a vă localiza telefonul mobil în caz de furt sau pierdere. Aceasta este o aplicație foarte simplă și directă al cărei punct forte este interfața sa de utilizator foarte intuitivă, complet în română.

Aplicația Găsește-mi dispozitivul vă permite să localizați cu ușurință telefonul mobil Android de la distanță, dar, în ceea ce privește funcțiile suplimentare, aplicația Google este destul de limitată. În comparație cu alte aplicații cu funcții similare disponibile în Magazin Google Play, aplicația este de fapt concepută pentru cei care caută o aplicație de bază pentru a-și localiza telefonul sau tableta de la distanță, printr-o interfață web destul de simplă.

Aceste funcții suplimentare demne de remarcat ale aplicației Găsește-mi dispozitivul (Find my Device) se referă la capacitatea de al face să sune, de a bloca accesul la telefon prin setarea unei parole și de al reseta, totul de la distanță. Aplicația Găsește-mi dispozitivul (Find my Device) o puteți descărca gratuit din Magazinul Google Play.

Lost Android

Programe de localizare a telefonului Lost Android

Una dintre cele mai bune aplicații pentru Android de localizare a telefonului se numește Lost Android. Aceasta este o aplicație gratuită concepută pentru a localiza de la distanță telefonul mobil, de exemplu în caz de furt sau pierdere.

Utilizarea aplicației este destul de simplă, chiar dacă interfața sa de utilizator este doar în limba engleză. Printre funcțiile disponibile ale aplicației se numără și posibilitatea de a controla de la distanță telefonul sau tableta prin web sau prin intermediul unor comenzi prin SMS care pun la dispoziție o gamă largă de funcții.

Alte funcții de remarcat la aplicația Lost Android, include capacitatea de a localiza telefonul de la distanță, de a activa sau dezactiva Wi-Fi și GPS și de a suna o alarmă. Folosind aplicația Lost Android, este posibil să ștergeți și conținutul memoriei telefonului și multe altele. Mai mult, o funcție cu adevărat interesantă la aplicația Lost Android este dată de faptul că, în meniul aplicațiilor instalate pe Android, aplicația va apărea sub numele fals de Personal Notes și va avea o pictogramă Notepad pentru a nu atrage atenția.

Aplicația Lost Android este gratuită, dar unele funcții suplimentare sunt contra cost și necesită permisiunile root ale dispozitivului. Aplicația o puteți descărca gratuit din Magazin Play.

Cerberus

Programe de localizat telefoane mobile

Cerberus este după părerea mea unul dintre cele mai bune programe de localizare a telefonului. Am ales să îl adaug în lista cu programe de localizat telefoane mobile deoarece consider că este o aplicație excelentă cu numeroase funcții care vă vor permite să localizați și să gestionați telefonul mobil, mai ales în caz de furt.

Din păcate, această aplicație este contra cost dar poate fi descărcată și utilizată gratuit timp de 7 zile. În orice caz, prețul aplicației este de 5 euro pe an, un preț destul de bun după părerea mea, având în vedere funcțiile care pot fi utilizate. De exemplu, aplicația vă permite să activați GPS-ul de la distanță, să localizați telefonul, să îl blocați și să îl resetați, totul de la distanță, prin comenzi SMS sau o interfață Web destul de simplă.

Ceea ce face ca aplicația să fie atât de interesantă este capacitatea de a controla de la distanță telefonul, putând face fotografii și înregistra videoclipuri, în încercarea de a localiza hoțul, precum și de a obține informații despre dispozitivul în sine, lista aplicațiilor instalate, lista apelurilor și mesajelor, dar și informații detaliate despre locația acestora, și informații despre rețeaua Wi-Fi la care este conectat telefonul.

Dacă doriți să încercați Cerberus ca program de localizare a telefonului, atunci îl puteți descărca de pe site-ul oficial cerberusapp.com, din păcate nu îl puteți descărca din Magazin Play. Va trebui să îl instalați folosind pachetul APK pe care îl descărcați, mai multe informații despre cum să instalați pachete APK, găsiți în articolul instalare APK pe PC sau Android.

Programe de localizare a telefonului iPhone

Mai jos veți găsi programele și serviciile online care vă permit să localizați un telefon iPhone (adică cu sistemul de operare iOS). Veți găsi serviciul online Găsire iPhone oferit de Apple pentru localizarea dispozitivelor iOS dar și o aplicație terță.

Găsire iPhone

Aplicația Găsire iPhone (Find My iPhone) este instalată implicit pe dispozitivele iOS și integrează câteva funcții de bază pentru localizarea telefonului, în caz de furt sau pierdere (dacă iPhone-ul care trebuie localizat este actualizat la iOS 15 sau o versiune ulterioară poate fi localizat și dacă este închis așa cum se întâmplă cu AirTag).

Instrumentul de localizare a dispozitivului funcționează prin iCloud sau prin instalarea aplicației pe un alt telefon sau tabletă Apple. Funcțiile de bază ale aplicației Găsire iPhone sunt: posibilitatea de a emite un sunet și de a face iPhone-ul să sune pentru a atrage atenția sau pentru a recupera mai ușor dispozitivul. În caz de furt, poate fi util să activați modul pierdut care vă permite să blocați ecranul dispozitivului pentru a preveni accesul acestuia de către străini. În plus, folosind instrumentul de resetare, este posibil să resetați iPhone-ul la starea din fabrică (funcție de utilizat în cazuri extreme, deoarece face ca iPhone-ul să nu mai poată fi localizat de la distanță).

Programe de localizat telefoane mobile Windows

Similar cu aplicațiile implicite de pe telefoane și tablete Android și iOS, dispozitivele cu sistem de operare Windows au de asemenea, un instrument pentru localizarea telefonului.

Acest instrument se numește Găsește-mi dispozitivul și este deja instalat în telefoanele Windows Phone, din momentul în care este pus la dispoziție chiar de Microsoft. Deci nu este necesar să descărcați o aplicație pentru utilizarea instrumentului Găsește-mi dispozitivul. Locația de la distanță a dispozitivului vostru va fi activată numai în setările telefonului.

Rețineți că Găsiți-mi dispozitivul este un instrument de bază pentru a localiza telefonul. Telefonul poate fi controlat de la distanță prin intermediul paginii Dispozitive, dar va cere ca dispozitivul să fie pornit, conectat la Internet și ca serviciile de localizare să fie activate.

Funcțiile disponibile pentru localizarea dispozitivului prin web sunt: posibilitatea de al face să sune, de al bloca cu un cod și de a seta un mesaj personalizat vizibil pe ecran, sau este posibil să ștergeți toate datele din memoria dispozitivului. Resetarea din fabrică este o operațiune care trebuie utilizată ca ultimă soluție, deoarece resetarea dispozitivului va împiedica localizarea.