Diferența între tabletă și iPad (Android sau iOS)

Diferența între tabletă și iPad (Android sau iOS). Ați auzit de tablete sau iPad-uri, dar nu aveți idee care este diferența dintre ele? În acest articol vă voi explica ce diferență există între tabletă și iPad.

Diferența între tabletă și iPad

Diferența între tabletă și iPad

Mai jos veți găsi câteva informații utile care sper că o să vă clarifice ideile despre diferența între tabletă și iPad.

Ce este o tabletă ?

Diferența între tabletă și iPad Ce este o tabletă

O tabletă este un dispozitiv mobil care are un ecran tactil destul de mare, o baterie reîncărcabilă și un sistem de operare special. Deși nu au unele capacități de input/output pe care le au de obicei PC-urile, cu tabletele, puteți face aproape tot ce puteți face cu un calculator tradițional. De exemplu, cu o tabletă puteți naviga pe internet, puteți trimite sau primi mesaje text sau e-mailuri, puteți juca jocuri video, asculta muzică, să faceți poze, viziona filme dar și alte lucruri interesante.

Pe scurt, o tabletă nu este altceva decât un dispozitiv cu hardware și funcții software pentru smartphone. La fel ca pentru smartphone-uri, chiar și pentru tablete există posibilitatea de a putea adăuga noi funcții pe dispozitiv prin descărcarea și instalarea aplicațiilor speciale.

Pentru a înlocui lipsa unei tastaturi fizice, tabletele folosesc de obicei o tastatură virtuală, deși există posibilitatea de a utiliza tastaturi normale, conectându-le la tabletă prin Bluetooth sau un port USB. Funcția mouse-ului este în schimb realizată fie direct cu degetele pe ecran, fie, în unele cazuri, chiar de un stilou digital capabil să transforme mișcările utilizatorului în date digitale, astfel încât acestea să poată fi interpretate de tabletă.

Tabletele Android sunt ideale pentru cei care nu doresc să cheltuiască mult și să își personalizeze dispozitivul așa cum consideră că este cel mai bine. Dar, nu sunt recomandate celor care se apropie de tehnologie pentru prima dată și celor care nu sunt familiarizați cu tehnologia în general.

Ce este un iPad ?

Ce este un iPad

Un iPad nu reprezintă altceva decât o gamă de tablete produse de Apple, aceasta este o cunoscută companie americană cu sediul în Cupertino, California. Prima gamă de iPad-uri, cu sistemul de operare iOS și cele mai noi modele cu sistemul de operare iPadOS, au fost lansate pe 3 aprilie 2010.

Succesul iPad-urilor se datorează, mai ales, calității excelente de construire, partea software rapid și stabil, și integrarea optimă cu toate celelalte produse Apple. Pe de altă parte, însă, iPad-ul are și diverse defecte, cum ar fi limitarea sistemului de operare iOS/iPadOS față de alte sisteme de operare (cum ar fi incapacitatea de a utiliza carduri de memorie sau absența totală a porturilor USB), iar prețurile în comparație cu tabletele Android sunt mai mari. Înainte să cumpărați un iPad vă sfătuiesc să citiți un articol separat în care veți găsi sfaturi utile. Ce iPad să cumpăr (sfaturi utile).

Concluzie

Alegerea dintre un iPad și o tabletă Android este o alegere personală, ambele au sisteme de operare bune, actualizate constant atât de Google cât și de Apple și au o gamă largă de aplicații pe magazinele lor.