Ștergere cont Facebook definitiv de pe telefon sau PC

Ștergere cont Facebook definitiv de pe telefon sau PC. Dacă v-ați hotărât să ștergeți contul vostru de Facebook dar înainte de a face acest lucru doriți să ștergeți toate datele din cont, trebuie să știți că în acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

Ștergere cont Facebook definitiv de pe telefon sau PC

În acest articol despre ștergere cont Facebook definitiv de pe telefon sau PC, vă voi oferi toate informațiile necesare pentru acest lucru, și vă voi explica pas cu pas cum să salvați toate datele, pozele și conversațiile salvate și cum să le ștergeți din profil înainte de a șterge contul de Facebook.

Înainte de ștergere cont Facebook definitiv

Așa cum am menționat deja, înainte să vă explic cum să procedați ca să ștergeți contul de Facebook definitiv, vreau să vă explic cum să evitați pierderea datelor personale și să faceți astfel încât tot ceea ce aveți pe Facebook să nu mai poată fi găsit ulterior. Prin urmare, urmați pașii de mai jos pentru a face backup la toate datele și pentru a șterge informațiile personale, fotografii, videoclipuri etc.

Copie de rezervă la Facebook

Copie de rezervă la Facebook

În ceea ce privește copia de rezervă, trebuie să știți că vă poate fi foarte util să puteți accesa întotdeauna informațiile, fotografiile, postările și orice altceva ați ales să distribuiți pe rețeaua socială.

Pentru a face copie de rezervă la toate datele de pe Facebook, deschideți browserul web pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe internet și conectați-vă la rețeaua socială, tastați www.facebook.com în bara de adrese și apoi apăsați butonul Enter de pe tastatură pentru conectare la profilul vostru de Facebook.

După ce v-ați conectat, dați click pe pictograma (▾) în partea dreaptă sus, apoi dați click mai întâi pe Setări și confidențialitate și apoi pe Setări din meniul care vi se afișează. Apoi, alegeți elementul Informațiile tale de pe Facebook din bara laterală din stânga și dați click pe link-ul Vezi de lângă secțiunea Descărcarea informațiilor.

Apoi selectați datele pe care doriți să le includeți în copia de rezervă (de exemplu, Postări, Poze și videoclipuri etc) și utilizați meniurile derulante aflate în partea de sus pentru a alege intervalul de date de luat în considerare (puteți descărca toate datele voastre sau numai cele referitoare la o anumită perioadă de timp), formatul de fișier în care să descărcați copia de rezervă (HTML sau JSON, primul este cel pe care îl recomand, deoarece permite o accesarea mai ușoară a informațiilor) și calitatea conținutului media. După ce ați ales ce date doriți să includeți în copia de rezervă, dați click pe butonul Creează fișierul și așteptați finalizarea copiei de rezervă.

Când arhiva care conține copia de rezervă cu toate datele voastre de pe Facebook este gata, veți primi link-ul pentru download direct prin e-mail la adresa pe care ați folosit-o pentru a accesa rețeaua socială. În funcție de cantitatea de date care trebuie inclusă în copia de rezervă, operațiunea ar putea dura chiar mai mult de o zi.

De asemenea, dacă nu aveți PC, puteți face copia de rezervă și prin intermediul aplicației Facebook pentru telefoane și tablete Android sau iOS. Pentru acest lucru deschideți aplicația și, după conectare, accesați meniul (≡) > Setări și confidențialitate> Setări> Descarcă informațiile tale. Apoi, trebuie să urmați aceiași pași pe care vi i-am prezentat mai sus.

Șterge informațiile personale

Ștergere informații personale

Un alt lucru pe care ar trebui să îl faceți înainte de a șterge definitiv contul de Facebook este să ștergeți toate datele de pe rețeaua socială. Pentru a șterge informațiile personale de pe Facebook, după ce ați accesat profilul vostru dați click pe butonul Despre situat sub imaginea de copertă.

Pe pagina care vă este afișată, selectați unul câte unul toate elementele din bara laterală din stânga (de exemplu, Muncă și Studii, Familie și relații, Informații generale și de contacte) și apoi dați click pe butonul Editare (…) care se află lângă informațiile pe care doriți să le ștergeți. Apoi procedați cu ștergerea datelor selectate folosind butonul Șterge.

Ștergere poze și videoclipuri

Poze și videoclipuri

Nu în ultimul rând, vă sugerez să ștergeți pozele și videoclipurile din profilul vostru. De asemenea, chiar și pentru acest lucru pașii de urmat sunt simpli. Pentru a șterge pozele, reveniți la pagina de profil și dați click pe butonul Fotografii situat sub imaginea de copertă. Apoi selectați fila Albume, deschideți albumele care conțin fotografiile voastre și dați click mai întâi pe pictograma (…) aflată în partea dreaptă sus și apoi alegeți Șterge album.

Cu toate acestea, pentru a șterge fotografii individuale sau videoclipuri individuale, dați click pe creionul din colțul din dreapta sus și selectați elementul Șterge fotografia din meniul care apare pe ecran.

Ștergere cont Facebook definitiv de pe telefon sau PC

Acum, o să vă explic care este modul de ștergere cont Facebook definitiv. Mai jos vă voi explica cum să faceți acest lucru de pe PC sau telefon.

De pe PC

Link ștergere definitivă cont Facebook

Pentru a șterge un cont Facebook folosind PC-ul, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să accesați pagina principală Facebook și să vă conectați la contul vostru, dacă nu ați făcut deja acest lucru.

Apoi dați click pe butonul (▾) din dreapta sus, selectați Setări și confidențialitate> Setări din meniul care se deschide și, în noua pagină care se deschide, dați click pe Informațiile tale de pe Facebook (în partea stângă).

Apoi dați click pe opțiunea Dezactivare și ștergere (situată jos în partea dreaptă) bifați caseta Ștergeți contul, dați click pe butonul Treci la ștergerea contului, dați click pe butonul Ștergeți contul, introduceți parola contului și dați click pe butonul Continuă. Pentru a încheia, dați click pe butonul Ștergeți contul.

După ce ați confirmat ștergerea contului vostru, veți avea la dispoziție 30 de zile pentru a anula totul. În această perioadă de timp, dacă vă răzgândiți, puteți anula procedura de ștergere definitivă a contului Facebook conectându-vă din nou la profilul vostru și făcând click pe butonul Anulare ștergere.

De pe telefon sau tabletă

Eliminare cont Facebook de pe telefon sau tabletă

Mai jos vă voi explica care este modul de ștergere cont Facebook definitiv de pe telefon sau tabletă. Deci, deschideți Facebook folosind aplicația pentru Android sau iOS, apăsați butonul (≡), apăsați pe Setări și confidențialitate> Setări> Informații despre cont și informații personale> Opțiuni privind contul> Dezactivare și ștergere, apoi atingeți butonul Treci la ștergerea contului.

Pe ecranul care se deschide, apăsați butonul Șterge contul (situat în partea de jos) introduceți parola contului vostru, apăsați butonul Continuă și apoi apăsați butonul Șterge contul.

După ce ați făcut acest lucru, lăsați să treacă 30 de zile fără să accesați profilul de Facebook, și va fi șters definitiv. Dacă vă conectați din nou la profil înainte de acest termen, veți putea să reactivați contul (acest lucru nu mai este posibil după 30 de zile).