Blocare profil Facebook – cum blochezi accesul la Facebook?

Blocare profil Facebook – cum să blochezi un profil? Vă întrebați dacă este posibil să împiedicați accesul la Facebook sau să îl blocați dintr-un browser sau dintr-o rețea? Ei bine, răspunsul este Da.

Blocare profil Facebook - cum blochezi accesul la Facebook

În acest articol despre blocare profil Facebook – cum blochezi accesul la Facebook? vă voi prezenta câteva programe care vă permit să blocați accesul la Facebook de pe PC. Aceste programe sunt utile de exemplu, dacă nu doriți ca cineva din casă să acceseze profilul său de Facebook.

Blocare profil Facebook

Toate programele din lista de mai jos sunt simple de utilizat. De asemenea, unele dintre ele vă permit să setați un timp în care va fi blocat accesul la profil sau la întregul site. Mai jos veți găsi lista celor mai bune programe din această categorie.

Cold Turkey Blocker

Blocare profil Facebook cu Cold Turkey Blocker

Cold Turkey Blocker este unul dintre cele mai bune programe de blocat accesul la Facebook. Programul este disponibil pentru Windows și macOS, și vă permite să blocați accesul la rețeaua socială pe o perioadă maximă de șapte zile. Odată ce un site este blocat cu acest program, adresa URL va fi blocată în Internet Explorer, Firefox, Google Chrome și orice alt browser web.

După instalarea programului, acceptați instalarea extensiilor pentru browserele utilizate pe PC. Apoi, dați click pe butonul Block Lists pe care îl găsiți în partea stângă, dați click pe butonul Add new block list aflat în partea de sus și tastați adresa URL facebook.com.

Pentru download acest program, accesați site-ul programului și dați click pe butonul Download Now, apoi dați click pe butonul Download for Windows/macOS.

Blockitfor.me

Blockitfor

În ciuda faptului că este un program mic ca dimensiune, Blockitfor.me este unul dintre cele mai simple programe pentru a bloca accesul la Facebook. Tot ce trebuie să faceți este să porniți programul și să bifați caseta de lângă pictograma Facebook (de asemenea, puteți bloca și alte rețele sociale cum ar fi Twitter etc).

Pentru download acest program, accesați site-ul programului și dați click pe butonul Download Now, pe pagina care se deschide dați click pe butonul Download din partea dreaptă.

Blocare profil de Facebook cu Any Weblock

Blocare profil de Facebook cu Any Weblock

Any Weblock este un program foarte simplu care vă permite să blocați orice site de Internet acționând asupra fișierului hosts din Windows. În acest fel, programul este capabil să blocheze accesul la site-urile de Internet nu numai pe Internet Explorer, ci și pe Mozilla, Google Chrome etc, (chiar dacă browserele sunt instalate după ce ați adăugat site-urile în lista de blocare a programului).

Pentru download programul Any Weblock, accesați site-ul any-weblock.en.uptodown.com/windows și dați click pe butonul Latest version, pe pagina care se deschide dați click pe butonul Download.

După ce ați descărcat programul dați dublu click pe fișierul .exe descărcat și, în fereastra care apare pe desktop, dați click pe butonul Da. Apoi dați click pe butonul Next, bifați caseta I accept the agreement și dați click pe butoanele Next/Install/Finish pentru a termina instalarea. Rețineți că programul are nevoie de Microsoft .NET Framework 2.0 pentru a funcționa, dacă nu îl aveți instalat pe PC, în timpul fazei de instalare vi se va cere să îl instalați.

După ce ați deschis programul, dați click pe butonul Adaugă din partea stângă sus și tastați adresa URL a site-ului care urmează să fie blocat în câmpul Blochează acest site, dacă doriți puteți adăuga o descriere în câmpul Remarcă și dați click pe butonul OK. Repetați acești pași pentru toate site-urile care urmează să le blocați, apoi dați click pe butonul Aplică modificări.

Dacă doriți să protejați cu parolă funcționarea programului, dați click pe butonul Parolă situat în partea dreaptă sus și introduceți parola. Dacă doriți să eliminați un anumit site adăugat în listă, selectați-l și dați click pe butonul Șterge situat în partea de sus.

Program de blocat profilul de Facebook

Program de blocat profilul de Facebook

Similar cu programul Any Weblock, URL Disabler vă permite să blocați accesul la site-urile de Internet prin fișierul hosts din Windows. Aceasta înseamnă că, indiferent de browserul utilizat, dacă încercați să vizitați unul dintre site-urile blocate de pe PC-ul pe care a fost instalat programul, site-ul va fi inaccesibil (așa cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus).

De asemenea, programul vă permite să resetați setările DNS și include un sistem pentru restaurarea fișierului hosts care vă permite să anulați toate modificările făcute de către program. Pentru download programul URL Disabler, accesați site-ul programului www.sordum.org/13075/url-disabler-v1-0/ și dați click pe butonul Download.

SelfRestraint

Blocare profil de Facebook cu SelfRestraint

SelfRestraint este un program gratuit și open source conceput pentru a bloca accesul la Facebook sau alte site-uri. Programul vă permite să creați o listă de site-uri care urmează să fie blocate pe baza unui cronometru stabilit de voi.

După ce ați ales intervalul de timp pentru care să faceți site-urile inaccesibile și ați activat cronometrul programului, va fi imposibil ca cineva care utilizează PC-ul să acceseze rețelele sociale sau alte site-uri adăugate în lista de blocare, indiferent de browserul utilizat. Este imposibil de accesat site-urile înainte de expirarea cronometrului.

Pentru download programul SelfRestraint, accesați pagina programului pe site-ul softpedia și dați click pe butonul Download Now. Pe pagina care se deschide dați click pe link-ul Softpedia Secure Download (US) și descărcați fișierul SelfRestraint.exe.

InternetOff

InternetOff

Dacă căutați un program care blochează conexiunea la Internet în anumite momente, puteți utiliza programul InternetOff. Acest instrument vă permite să setați un program continuu pentru orele și zilele în care este permis accesul la Internet, în timpul orelor interzise nu va fi posibil să deschideți niciun site web, deoarece conexiunea va fi blocată.

Pentru a preveni modificările sau închiderea intenționată, acest instrument poate fi instalat ca un serviciu de sistem și vă permite să introduceți o parolă de securitate, care este, de asemenea, eficientă pentru prevenirea dezinstalării.

Programul este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 10, Windows 8 și Windows 7. Pentru download accesați site-ul programului crystalrich.com/internetoff/ și dați click pe butonul Download Now.