Program de citit cărți pe calculator

În acest articol despre, program de citit cărți pe calculator, veți găsi o listă cu cele mai bune programe pentru citirea cărților electronice pe un PC sau laptop. Cărțile electronice sunt o modalitate excelentă de a vă bucura de literatură, sunt mai ieftine decât cărțile tipărite datorită lipsei costurilor de tipărire și de distribuție (gratuite dacă cărțile se află în domeniul public) și puteți începe să le citiți pur și simplu cumpărând sau descărcând una gratuită. Există multe programe pe internet pentru citirea cărților electronice pe PC-uri cu Windows, Mac-uri sau dispozitive mobile.

Program de citit cărți pe calculator gratis

Dacă doriți să evitați să cheltuiți bani pe un cititor de cărți electronice cu ecran tactil, vă puteți baza pe ecranul PC-ului vostru pentru a citi cărți electronice. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați un program de citit cărți pe calculator.

Kindle (Windows/macOS/Android/iOS)

Cel mai bun program de citit cărți pe calculator care este compatibil cu toate formatele de cărți electronice și oferă o sincronizare automată este Kindle.

Aceasta este aplicația oficială de la Amazon pentru Windows, Mac și dispozitive mobile (telefon sau tabletă), se numără printre cele mai bune programe pentru citirea cărților electronice pe calculator. Este inteligentă și elegantă și nu necesită nicio configurare dacă aveți deja un cont Amazon. Conectați-vă cu numele de utilizator și parola, iar biblioteca virtuală va fi completată automat (deși va trebui să faceți click pe coperta unei cărți pentru a o descărca, așa că țineți cont de acest lucru dacă intenționați să citiți cărțile offline).

Notițele și semnele de carte sunt sincronizate automat între dispozitive, la fel ca și fișele (reprezentarea pe hârtie sau electronică a unui set de informații), o facilitate extrem de utilă pentru studenții care folosesc manualele digitale pentru recapitulări. Kindle pentru Windows include, de asemenea, sinteză vocală și posibilitatea de a schimba dimensiunile fonturilor și combinațiile de culori cu un simplu click pe un buton. Amazon Kindle este, de asemenea, o aplicație populară pentru citirea cărților. Pentru download Amazon Kindle dați click aici.

Freda (Windows/Android)

Un alt program de citit cărți pe calculator este Freda, acesta este un excelent cititor de cărți electronice care se integrează cu Project Gutenberg, oferindu-vă acces la mii de cărți electronice gratuite, unde puteți găsi cărți ale autorilor și editorilor independenți. Importul cărților electronice este, de asemenea, foarte simplu, cu suport pentru toate formatele populare. Puteți chiar să conectați programul la contul vostru Dropbox pentru a accesa cărțile de pe mai multe dispozitive.

Programul acceptă marcaje, adnotări și evidențiere, ceea ce îl face o alegere bună pentru studenți. Există, de asemenea, sinteză vocală pentru cei care au probleme cu textul pe ecran, precum și derulare automată și citire rapidă, un instrument care funcționează foarte asemănător cu Spritz, afișând cuvintele în succesiune rapidă, astfel încât să puteți citi fără să vă mișcați ochii.

Programul este susținut de reclame, dar acestea sunt discrete și vizibile doar pe ecranul bibliotecii, nu vă vor întrerupe lectura. Pentru download programul pe calculator dați click aici.

Calibre (Windows/macOS/Linux/Android/iOS)

Program de citit cărți pe calculator

Calibre este un alt program de citit cărți pe calculator sau laptop. Spre deosebire de multe cititoare gratuite de cărți electronice, Calibre acceptă formatul AWZ de la Amazon (deși nu deschide fișiere protejate prin DRM), precum și toate celelalte tipuri de fișiere populare de cărți electronice, iar dacă lipsesc metadatele (cum ar fi genul sau coperta), le puteți adăuga folosind meniul de opțiuni al bibliotecii.

Una dintre cele mai bune funcții ale programului este modul de referință, care afișează capitolul curent și numărul paragrafului în colțul din stânga sus, ideal dacă trebuie să citați referințe într-un text.

De asemenea, modul flux afișează textul ca un flux continuu de derulare fără pauze de pagină, nu la fel de plăcut ca schimbarea simulată a paginii pentru o lectură recreativă, dar este o metodă practică de economisire a timpului pentru a evita derularea înainte și înapoi a unui manual. Calibre este un program de citit cărți pe calculator gratis iar pentru download dați click aici.

Sumatra PDF (Windows)

Program de citit cărți pe calculator Windows

În ciuda numelui său, Sumatra PDF este un mic cititor de cărți electronice PDF foarte bun, capabil să afișeze cărți în format EPUB și MOBI, precum și benzi desenate în format CBZ și CBR.

Sumatra PDF este un program portabil, deci îl puteți salva pe un stick USB sau pe un serviciu de stocare în cloud și îl puteți utiliza pe orice PC sau laptop. De asemenea, vă puteți salva cărțile electronice în același loc, astfel încât nu mai este nevoie să vă sincronizați biblioteca.

Este ușor să ajustați setările de bază, cum ar fi dimensiunea fontului, dar opțiunile avansate ale programului pot fi modificate numai prin deschiderea unui fișier text și introducerea de noi valori. Dacă doriți să schimbați culoarea paginii, de exemplu, va trebui să găsiți codul hexazecimal pentru nuanța preferată și să îl introduceți în linia corespunzătoare. Acest lucru nu este dificil, dar ar fi de preferat să o faceți în fața unei interfețe grafice.

Nu există nicio modalitate de a adăuga notițe sau de a evidenția, dar comoditatea de a transporta biblioteca și cititorul de cărți electronice ar putea depăși aceste dezavantaje. Pentru download acest program de citit cărți pe calculator dați click aici.

Icecream Ebook Reader (Windows)

Icecream Ebook Reader

Icecream Ebook Reader este un program de citit cărți pe calculator cu sistemul de operare Windows (Windows 7, Windows 10 sau Windows 11). Suportă formatele de cărți electronice EPUB, MOBI, PDF și FB2 și, odată importate, cărțile sunt aranjate într-un raft ordonat, cu o gamă de opțiuni de vizualizare. O caracteristică deosebit de utilă este capacitatea de a arhiva și exporta cărțile electronice, ideal dacă folosiți mai multe PC-uri și nu doriți să vă deranjați să importați cărțile de două ori. Totuși, nu există sincronizare în cloud.

Cititorul în sine este similar cu aplicația Kindle, cu butoane cu un singur click (sau atingere) pentru a schimba dimensiunea fontului, tema de culoare (zi, noapte sau sepia) și pentru a afișa cuprinsul.

Din păcate, unele opțiuni pot fi deblocate doar prin plata a 19,95 $ pentru a trece la versiunea Pro. Printre funcțiile Premium se numără importul mai multor cărți electronice simultan, adăugarea de notițe, editarea metadatelor și copierea textului. Versiunea gratuită a programului este rapidă și foarte ușor de utilizat, dar este potrivită doar pentru lectură recreativă. Studenții vor considera frustrantă lipsa notițelor și copierea textului. Pentru download acest program dați click aici.

Adobe Digital Editions (Windows/macOS)

Adobe Digital Editions este un program gratuit dezvoltat de Adobe, care este utilizat pentru citirea cărților electronice și gestionarea bibliotecilor de cărți digitale. Programul suportă diferite formate de fișiere, inclusiv EPUB și PDF, și poate fi utilizat pe sistemele de operare Windows și macOS.

Programul oferă o serie de funcții, cum ar fi opțiuni de personalizare a modului de afișare a cărții, inclusiv setarea dimensiunii fontului, ajustarea luminii de fundal și a culorilor, și funcții de navigare precum căutarea în text, adnotare, subliniere și bookmarking.

De asemenea, programul oferă și posibilitatea de a descărca și achiziționa cărți electronice din diverse magazine online și librării, precum și opțiunea de sincronizare a bibliotecii cu dispozitive mobile și alte platforme de citire. În general, Adobe Digital Editions este un program util pentru cei care doresc să gestioneze și să citească cărți electronice pe un calculator sau laptop. Pentru download dați click aici.

Nitro PDF Reader (Windows)

Nitro PDF Reader este un program gratuit pentru citirea, vizualizarea și crearea fișierelor PDF. Programul este dezvoltat de Nitro Software și este disponibil doar pentru sistemele de operare Windows.

Programul are o gamă largă de caracteristici utile pentru utilizatorii care doresc să citească și să lucreze cu fișiere PDF. Printre acestea se numără: posibilitatea de a adăuga note, semnături și adnotări la documente, opțiuni de marcare a textului, căutare în text, afișarea și ajustarea dimensiunilor și orientării paginilor, precum și conversia documentelor din alte formate în PDF.

De asemenea, Nitro PDF Reader oferă și funcționalități avansate pentru crearea și editarea fișierelor PDF, cum ar fi adăugarea și eliminarea de pagini, reorganizarea conținutului, conversia din alte formate în PDF, precum și opțiuni de securitate a documentelor. În general, Nitro PDF Reader este un program util pentru utilizatorii care lucrează cu fișiere PDF și doresc o soluție gratuită și ușor de utilizat pentru citirea și crearea acestora pe PC sau laptop. Pentru download programul dați click aici.

Alte programe de citit cărți pe calculator

Dacă programele de citit cărți pe calculator menționate mai sus nu sunt pe placul vostru, puteți încerca alte programe din lista de mai jos.

  • Apple Books (macOS) – este programul implicit de citit cărți electronice pe macOS. Acesta vă permite atât să citiți cărți electronice, cât și să accesați magazinul prin intermediul căruia puteți descărca cărți noi, atât gratuite, cât și contra cost.
  • FBReader (Windows/macOS/Linux) – după cum sugerează și numele, aceasta este versiunea pentru calculator al aplicației de citit cărți electronice. Este gratuit și vă permite să vizualizați cărți electronice pe calculator într-un mod simplu și direct.
  • Cool Reader (Windows/macOS/Linux) – este un program gratuit și open-source de citit cărți electronice, dezvoltat inițial pentru sistemele de operare Android, dar disponibil și pentru Windows, macOS și Linux. Acesta este specializat în citirea cărților în formate populare precum EPUB, FB2, TXT și HTML, și oferă o varietate de caracteristici, cum ar fi posibilitatea de a personaliza fonturile și dimensiunea textului, precum și ajustarea culorii de fundal și a luminii de fundal pentru o experiență mai confortabilă de citit. Programul include și funcții precum căutare în text, marcare a textului și bookmarking, precum și suport pentru sincronizarea cu bibliotecile online, cum ar fi Dropbox și Google Drive.