Instalare WhatsApp pe laptop, PC sau tabletă

Instalare WhatsApp pe laptop, PC sau tabletă. Vizualizați mesajele WhatsApp pe un PC, laptop sau tabletă cu WhatsApp Web. Mai jos veți vedea cum să instalați aplicația WhatsApp gratuit pe PC sau laptop, sau să o utilizați din browser.

Instalare WhatsApp pe laptop, PC sau tabletă

WhatsApp cere în continuare să fie instalat pe un smartphone (dar există modalități de a utiliza WhatsApp și pe o tabletă fără SIM), dar asta nu înseamnă că nu vă puteți accesa contul de pe un PC sau laptop. WhatsApp Web se sincronizează cu aplicația mobilă pentru a vă permite să trimiteți și să primiți mesaje pe computer.

Deci, există două modalități de accesare a serviciului de pe computer: utilizând un browser web sau instalând aplicația.

Cum folosești WhatsApp pe PC sau laptop din browser

De pe PC, laptop sau tabletă, accesați site-ul web.whatsapp.com. Pe telefonul Android, lansați WhatsApp, atingeți cele trei puncte din partea dreaptă sus și alegeți WhatsApp Web.

Pe un iPhone deschideți aplicația WhatsApp, atingeți pictograma Settings din stânga jos și alegeți WhatsApp Web/Desktop.

Va trebui să utilizați camera de pe telefon pentru a scana codul QR din browser.

Cum folosești WhatsApp pe PC sau laptop din browser

Faceți click pe Ok, apoi îndreptați camera telefonului la ecranul computerului pentru a scana codul. WhatsApp Web se va lansa automat în browser și va rămâne activ până când vă deconectați de pe computer sau de pe telefon.

Pentru deconectare reveniți la meniul Web WhatsApp și selectați Log out from all devices sau pe PC atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus din fereastra de conversație, apoi alegeți Log out.

Instalare WhatsApp pe laptop sau PC

Alternativ, dacă nu doriți să utilizați WhatsApp din browser, aveți posibilitatea să instalați aplicația WhatsApp, care este disponibilă pentru PC sau Mac, aplicația o puteți descărca de pe site-ul whatsapp.com/download.

Faceți click pe butonul verde Download pentru a descărca fișierul de instalare pe computerul vostru, apoi faceți dublu click pe fișierul descărcat pentru a începe instalarea. Pe un PC Windows trebuie să urmați pașii din programul de instalare (la fel ca orice alt program) pe Mac pur și simplu trageți pictograma WhatsApp în folderul Applications.

Instalare WhatsApp pe laptop sau PC

Lansați aplicația WhatsApp web. La fel ca și în versiunea browserului Web, vi se va solicita scanarea unui cod QR, deci luați telefonul, deschideți meniul de setări și alegeți WhatsApp Web. Apoi încadrați camera telefonului pe codul QR afișat pe ecran.

Aplicația vă va permite să vă conectați la WhatsApp până când doriți să vă deconectați.

Dacă nu știți cum să transferați WhatsApp de pe iPhone pe Android, avem un articol în care explicăm pas cu pas cum se transferă WhatsApp de pe iPhone pe Android.