Cum te deblochezi pe Facebook dacă ai fost blocat

În ultimul timp, ați observat ceva ciudat: pe Facebook, nu mai puteți vedea postările publicate de prietenul vostru (deși nu ați ascuns conținutul său din fluxul de știri) și, dacă vă uitați la lista de prieteni, nu mai există nici numele lui. Crezi că prietenul tău te-a blocat pentru un motiv necunoscut. Așadar, dorești să știi cum te deblochezi pe Facebook dacă ai fost blocat.

Înainte de a intra în centrul subiectului, totuși, doresc să fac o clarificare adecvată: dacă un utilizator a decis să vă blocheze, trebuie să luați în considerare și posibilitatea că nu vrea sa vă deblocheze. Nu o poți forța în această alegere.

Cum te deblochezi pe Facebook dacă ai fost blocat

Cum vezi dacă ai fost blocat pe Facebook

Înainte de a vă debloca pe Facebook, trebuie să vă asigurați că ați fost blocat de utilizatorul „suspect”. Anticipez deja că nu există nicio cale sigură de a afla, dar puteți totuși să colectați câteva „indicii” care vă pot ajuta să obțineți o idee despre situația reală.

Practic, va trebui să încercați să înțelegeți dacă nu mai vedeți profilul utilizatorului în cauză și numele său în lista de prieteni, deoarece el a șters contul pur și simplu din rețeaua socială (sau și-a dezactivat contul) sau poate chiar va blocat.

Caută profilul utilizatorului pe Internet

Cum te deblochezi pe Facebook dacă ai fost blocat

Găsirea profilului utilizatorului care credeți că v-a blocat este o modalitate destul de eficientă de a clarifica situația. Pentru a continua, deschideți un motor de căutare (de ex. Google) și introduceți termenii în câmpul de căutare [ Nume Prenume] Facebook.

Apoi, găsiți profilul utilizatorului în cauză, faceți clic pe linkul corespunzător și aruncați o privire la pagina care se deschide: dacă vedeți profilul de utilizator și informațiile sale de bază, înseamnă că contul este încă activ și prin urmare, există o mare probabilitate de un bloc.

Dacă doriți să încercați, conectați-vă la Facebook și accesați profilul utilizatorului: dacă vi se afișează o pagină de eroare sau sunteți redirecționat către profilul vostru personal, șansele de blocare sunt chiar mai mari.

Verifică ID-ul de utilizator

Cum te deblochezi pe Facebook dacă ai fost blocat

Verificați ID-ul de utilizator sau secvența de numere asociate fiecărui profil pe Facebook este un alt mod de a încerca să înțelegeți dacă ați fost blocat efectiv de un utilizator sau dacă pur și simplu contul său nu mai există. În cazul în care nu știți, să găsiți ID-ul de Facebook trebuie să știți numele de utilizator al prietenului pe care doriți să îl verificați pe ID-ul de utilizator (care este în ultima parte a link-ului la profilul său personal ): dacă nu puteți găsi aceste date, atunci nu veți putea verifica identitatea în sine.

Pentru a face acest lucru mergeți la această pagină, și tastați în câmpul de text adresa URL a profilului personal al prietenului al cărui ID doriți să îl verificați (de exemplu, https://www.facebook.com/omulbun) , apăsați butonul albastru Find Facebook ID și, dacă vi se afișează codul de utilizator numeric, contul este încă disponibil, ceea ce înseamnă că probabil ați fost blocat; dacă vi se afișează un mesaj de eroare, profilul pe care l-ați căutat a fost în mod evident șters sau dezactivat.

Verifică Messenger

Un alt mod pe care îl puteți lua în considerare de a înțelege dacă ați fost blocat pe Facebook este să verificați Messenger și să vedeți dacă este imposibil să efectuați anumite acțiuni: de exemplu deschideți Messenger și cautați ultimul chat  pe care l-ați avut cu persoana respectivă. Găsiți legătura cu numele de profil aflat în partea dreaptă și faci clic pe el dacă nu puteți face clic posibil că persoana va blocat.

Verifică etichetele

O modalitate destul de buna de a verifica dacă un utilizator v-a blocat pe Facebook este să verificați etichetele. Dacă ați fost blocat de cineva, Facebook va elimina în mod automat linkurile din profilul vostru din etichete (și invers).

Prin urmare, reveniți la un conținut în care ați etichetat utilizatorul în cauză: dacă eticheta a dispărut sau nu mai funcționează, este posibil să fi fost blocată de utilizatorul în cauză. Rețineți totuși că utilizatorul poate pur și simplu a decis să elimine eticheta din postul respectiv sau, să fi șters sau dezactivat profilul său.

Verifică jocurile

În trecut, ați jucat pe Facebook cu utilizatorul care credeți că va blocat? Acest lucru vă poate ajuta să clarificați situația și să înțelegeți dacă ați fost blocat sau nu.

Pentru a continua, porniți jocul în cauză care este accesibil din bara laterală din stânga a versiunii Web a aplicației sau a aplicației oficiale, mergeți la secțiunea din clasamentele jocului și verificați prezența numelui său : dacă apare încă, evident că nu a fost șters de pe Facebook și este posibil să vă fi blocat.

Cere ajutorul unui prieten

Cere ajutorul unui prieten

Deși ai urmat cu atenție „sfaturile” indicate în liniile anterioare, și nu ești sigur că ai fost blocat pe Facebook? În acest caz, nu ai de ales decât să ceri ajutor la un prieten pe care îl ai în comun, astfel încât să știi dacă contul Facebook al persoanei pe care o aveți ca prieten a fost șters din rețeaua socială (și, prin urmare, nu este vizibil nici măcar printre contacte) sau dacă te-a blocat (în acest caz, prietenul comun va vedea numele utilizatorului „suspectat” în contactele sale).

Contactează persoana pe Facebook

Contactează persoana pe Facebook

Dacă ați evaluat cu atenție factorii menționați mai sus și ați ajuns la concluzia că va blocat, nu trebuie să vă deznădăjduiți pentru că „prietenul” vostru a făcut-o probabil fără intenție sau pentru a distrage atenția. Sau poate că a luat această decizie după ce v-aţi certat și, de atunci a trecut ceva timp , acum poate ar fi dispus să elimine blocul.

Singura modalitate de a vă debloca pe Facebook este să contactați utilizatorul care v-a blocat, și să-l întrebați de ce a decis să facă acest lucru (asta dacă nu știți deja motivul).

Comments 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *