Aplicații de numărat pașii pe iPhone și Android

Aplicații de numărat pașii (Pedometru) Android sau iPhone. Căutați o aplicație pentru contor de pași, calculator de pași sau pedometru? Ei bine, citiți în continuare acest articol și veți afla care sunt cele mai bune aplicații din această categorie.

Aplicații de numărat pașii pe telefon iPhone și Android

În acest articol despre, aplicații de numărat pașii pe iPhone și Android, vă voi prezenta aplicațiile care, în opinia mea, sunt cele mai bune aplicații din această categorie. Pe scurt, vă voi explica cum să descărcați aplicațiile și cum le puteți utiliza.

Aplicații de numărat pașii pe iPhone și Android

Dacă căutați aplicații de numărat pașii pe iPhone și Android, trebuie să știți că, aplicațiile despre care vom vorbi sunt gratuite (cel puțin în versiunea lor de bază) și pot fi descărcate și instalate pe telefoane Android sau iOS. Aplicațiile de numărat pașii le puteți descărca direct din Magazin Google Play sau App Store, în funcție de sistemul operativ care rulează pe telefonul vostru. Dacă aveți un telefon Huawei fără serviciile Google (deci fără Magazin Google Play) aplicațiile le puteți descărca din alte magazine virtuale.

Pacer (Android/iOS)

Pacer

Pacer este una dintre cele mai bune aplicații pentru a număra pașii, aceasta este disponibilă pentru telefoane Android și iOS. Pe lângă faptul că poate fi folosită ca pedometru, această aplicație gratuită vă permite, de asemenea să monitorizați caloriile arse. Informații foarte utile pentru cei care au obiectivul de a pierde în greutate.

Unele caracteristici avansate precum analiza activității și vizualizarea înregistrărilor personale sunt disponibile numai prin efectuarea unor achiziții în aplicație (de la 0,49 € la 21,68 € pe element) sau prin abonarea la versiunea Premium (4,49 euro).

După ce ați descărcat aplicația Pacer pe telefon sau tabletă, deschideți aplicația apăsând butonul Deschideți sau atingând pictograma adăugată pe ecranul de pornire și apăsați butonul I’m a New User pentru a vă crea contul sau, dacă aveți un cont, conectați-vă apăsând butonul User already registered.

Dacă decideți să creați un cont nou, urmați procedura ghidată pentru a personaliza aplicația, indicând sexul, anul nașterii, înălțimea, greutatea etc. Aplicația va configura un plan personalizat pe care va trebui să îl urmați pentru a pierde în greutate sau pentru a vă menține în formă. Apoi, conectați-vă cu adresa voastră de e-mail sau cu contul vostru de Facebook.

După ce v-ați înregistrat, alegeți dacă treceți la versiunea Premium a aplicației (evident că nu trebuie să vă abonați). Apoi veți vedea că aplicația este organizată într-o serie de file. Mai jos veți afla ce fac fiecare dintre ele.

  • Me – în această filă veți găsi înregistrările voastre personale, media zilnică și unele setări, cum ar fi lungimea pasului și unele dintre datele voastre personale.
  • Analysis – această filă colectează toate datele voastre referitoare la pașii parcurși, informații cu privire la greutatea voastră și caloriile arse pe parcursul săptămânilor și lunilor.
  • Feed – așa cum se poate înțelege ușor după nume, această filă vă permite să vizualizați lista de utilizatori din intermediul aplicației.
  • Explore – această filă conține o serie de evenimente la care puteți participa pentru a vă încuraja să dedicați mai mult timp activităților fizice.

Pentru a porni pedometrul aplicației, atingeți pictograma situată în centrul ecranului apoi aplicația va începe să vă monitorizeze activitatea, numărând pașii parcurși și oferindu-vă un set întreg de informații utile pentru a vă monitoriza progresul.

Pedometer (Android/iOS)

Pedometer

Dacă căutați o aplicație de numărat pașii ușor de folosit, ar trebui să încercați aplicația Pedometer. Această aplicație gratuită este disponibilă pentru Android și iOS, aplicația are o interfață foarte intuitivă, și vă permite să vizualizați cu ușurință numărul de pași care au fost făcuți, distanța parcursă, caloriile arse etc, toate acestea pe un singur ecran.

După ce ați descărcat aplicația Pedometer pe telefonul sau tableta voastră, deschideți aplicația și, pe ecranul de pornire, apăsați butonul OK și apoi butonul No, see ads that are less relevant și butonul Agree, pentru a împiedica aplicației să vă afișeze reclame personalizate. După ce ați făcut acest lucru atingeți pe butonul Start. Pedometrul va începe să numere pașii parcurși și să colecteze alte informații care pot fi utile pentru monitorizarea activității efectuate, cum ar fi distanța parcursă, viteza, timpul parcurs și așa mai departe.

De asemenea, pe ecranul de pornire al pedometrului, puteți vizualiza un grafic care evidențiază progresul realizat în timp. Dacă doriți, puteți seta vizualizarea zilnică apăsând fila Day, vizualizarea săptămânală apăsând fila Week sau vizualizarea lunară atingând fila Month.

Dacă doriți să modificați unele setări, cum ar fi tema aplicației, modul de economisire a energiei și așa mai departe, apăsați cele trei puncte (…) situate în partea dreaptă sus, atingeți pe Settings și, în ecranul care apare, selectați una dintre opțiunile disponibile pentru a seta economisirea energiei, pentru numărul de pași, pentru a modifica tema și alte setări referitoare la comenzile pe care le vedeți pe ecran sau puteți modifica unele setări personale, cum ar fi sexul, vârsta și greutatea.

Noom Walk (Android)

Noom Walk

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații pentru a număra pașii care nu consumă multă baterie, Noom Walk ar putea fi aplicația potrivită pentru voi. Această aplicație consumă doar 2% din baterie în 24 de ore de utilizare. Cum consumă aplicația atât de puțină baterie la telefon? Spre deosebire de alte aplicații, aplicația Noom Walk nu utilizează GPS-ul, aceasta utilizează algoritmi care detectează distanțele parcurse prin citirea datelor de la alți senzori. Aplicația este disponibilă doar pentru Android.

După ce ați descărcat aplicația Noom Walk pe telefon sau tabletă (aplicația este disponibilă numai pentru Android), porniți-o și apăsați butonul Start pentru a adăuga datele voastre personale. De îndată ce v-ați completat profilul, aplicația va începe automat să vă numere pașii. Nu va trebui să apăsați niciun buton sau să modificați setările, deoarece aplicația va face totul automat și vă va arăta progresul pe ecranul principal. Dacă doriți, puteți accesa diferite file pentru a vizualiza progresul vostru de astăzi, în timpul săptămânii sau pentru a vizualiza realizările voastre în timp.

Atenție, în aplicație este activată o setare care vă face profilul public. Oricine vă poate vizualiza profilul. Dacă doriți să modificați această setare, apăsați pictograma roată și, în ecranul care apare, atingeți pe Private mode active pentru a face profilul privat.

Accupedo Pedometer (Android/iOS)

Accupedo Pedometer

Accupedo Pedometer este o aplicație care are o interfață bine organizată și vă permite să monitorizați în timp real pașii făcuți, distanțele parcurse, caloriile arse și multe altele. Pentru a accesa toate funcțiile avansate din aplicație și pentru a elimina reclamele, trebuie să achiziționați versiunea Pro, care costă 3,99 euro în Magazin Google Play (pentru Android) și 4,49 euro în App Store (pentru iOS).

După ce ați descărcat aplicația pe telefonul vostru Android sau iOS, porniți aplicația, înregistrați-vă cu contul vostru Facebook, Google sau prin e-mail și introduceți informațiile personale solicitate (cum ar fi greutatea, înălțimea, sexul, etc), urmând instrucțiunile care apar pe ecran. După ce ați făcut acest lucru, puteți începe să mergeți, aplicația va detecta automat activitatea și vă va arăta datele care vă interesează pe ecranul principal.

Pentru a vizualiza activitatea zilnică, săptămânală, lunară sau anuală, trebuie să apăsați pe butonul Graph situat în partea dreaptă jos. Pentru a modifica setările, atingeți pe butonul (≡) situat în partea stângă jos și, în meniul care apare, selectați elementul Settings.

Alte aplicații de numărat pașii pe iPhone și Android

Aplicații de numărat pașii pe iPhone și Android

Aplicațiile prezentate mai sus, în opinia mea, sunt cele mai bune aplicații de numărat pașii pe telefon Android sau iOS. Dar, trebuie să știți că sunt și alte aplicații pe care le puteți descărca din Magazin Google Play sau App Store, mai jos veți găsi alte aplicații din această categorie.

  • StepsApp Pedometer (Android/iOS) – această aplicație este renumită pentru interfața sa bine concepută. Cu această aplicație, puteți să vizualizați cu ușurință datele de activitate și să monitorizați numărul de pași, caloriile consumate și multe altele. Aplicația poate fi descărcată gratuit, dar pentru a accesa funcții avansate, trebuie să efectuați anumite achiziții în aplicație (de la 2,39 până la 3,49 euro pe element).
  • Contor de pași și contor de calorii (Android) – chiar dacă numele acestei aplicații vă poate face să vă gândiți la un pedometru, caracteristicile integrate sunt cu adevărat interesante. Puteți calcula pașii, caloriile arse, să monitorizați greutatea și multe altele.
  • RunKeeper (Android/iOS) – dacă nu căutați un pedometru, ci o aplicație concepută pentru alergat, aceasta este aplicația potrivită pentru voi. Aplicația vă permite să monitorizați date și informații care vă permit să setați antrenamente potrivite corpului, datorită cărora puteți pierde în greutate și puteți realiza multe alte obiective.

Dacă căutați aplicații de calculat caloriile, vă sfătuiesc să citiți un articol dedicat acestui subiect. Aplicații de calculat calorii pentru Android sau iPhone.