Aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone

Aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone. Dacă căutați o aplicație care calculează caloriile arse trebuie să știți că sunteți în locul potrivit. În acest articol despre, aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone, vă voi prezenta câteva aplicații care vă permit să calculați caloriile arse. Indiferent dacă aveți un telefon Android sau iOS, există multe aplicații pentru cele două platforme. Toate aplicațiile sunt simple de utilizat și nu necesită cunoștințe speciale pentru utilizare.

Aplicații de calculat calorii gratis pe telefon

Chiar dacă unele dintre aceste aplicații de calculat caloriile arse pe telefon Android sau iPhone, nu sunt în limba română, le puteți utiliza în limba engleză. Lista cu aplicații o găsiți mai jos.

Aplicații de calculat caloriile arse

Să vedem mai întâi câteva aplicații care vă ajută să calculați caloriile arse. Deși aplicațiile Google Fit și Fitness sunt deja prezente pe Android și iOS, care vă permit să monitorizați pașii și caloriile arse, există alternative în Magazin Google Play și App Store. Mai jos veți găsi câteva dintre cele mai bune.

Contor de calorii (pedometru)

Contor de calorii pedometru

Prima aplicație pe care trebuie să o încercați este Contor de calorii (pedometru). Nu vă lăsați păcăliți de numele său, deoarece nu este doar un pedometru, ci o aplicație completă care, pe lângă faptul că permite numărarea pașilor parcurși, vă permite, de asemenea, să vă monitorizați greutatea și să calculați caloriile arse. Aplicația este disponibilă doar pentru Android și este gratuită (dar pentru a elimina publicitatea trebuie să faceți achiziție în aplicație).

După instalarea și pornirea aplicației Contor de calorii (pedometru) pe telefonul sau tableta voastră, indicați dacă sunteți femeie sau bărbat și apăsați butonul Next, apoi indicați în meniurile de pe ecran, înălțimea și greutatea și apăsați butonul Start.

După, ce ați făcut acest lucru, apăsați butonul Continue și aplicația va începe automat să numere pașii parcurși. Pe baza acestor date, va calcula și caloriile pe care le-ați ars. Dacă dintr-un anumit motiv trebuie să întrerupeți numărul, apăsați butonul Pause din centru, mai târziu pentru a relua numărarea activității, apăsați butonul Resume.

Prin apăsarea butoanelor din partea de jos puteți accesa și alte secțiuni și funcții ale aplicației: Report, pentru a consulta graficele și progresul: Health, pentru a vă monitoriza starea de sănătate, cum ar fi greutatea și indicele de masă corporală: și More, pentru a acționa în funcție de setări, schimbați obiectivul pasului, sensibilitatea, greutatea, activați sincronizarea cu Google Fit și multe altele.

Aplicație calcul calorii în română

Aplicație calcul calorii în română

O altă aplicație utilă pentru numărarea caloriilor arse este StepsApp. Această aplicație de numărat pașii și de monitorizat caloriile arse, are o interfață de utilizator simplă și intuitivă, îmbogățită de animații în multe dintre meniurile sale, inclusiv cel care colectează date statistice.

Dacă sunteți utilizator Apple, trebuie să știți că aplicația este optimizată pentru Apple Watch, permițându-vă astfel să monitorizați datele direct de pe ceasul inteligent. Aplicația este gratuită, dar accesul la toate funcțiile sale și eliminarea publicității necesită achiziții în aplicație. Aplicația este disponibilă pentru Android și pentru iOS.

După instalarea și pornirea aplicației pe dispozitivul vostru, selectați unitatea de utilizat (Metric sau Imperial) și sexul vostru (Woman sau Man), apoi indicați dimensiunea corpului, lungimea pasului, greutatea corporală și anul nașterii. Apoi apăsați butonul Continue și închideți bannerul care vă invită să încercați versiunea la plată a aplicației.

Apoi, acordați permisiunile necesare pentru a funcționa corect. După ce ați făcut acest lucru, decideți dacă permiteți sau nu aplicației să ruleze în fundal (acest lucru va afecta autonomia bateriei).

Acum, tot ce trebuie să faceți este să începeți activitatea fizică și să lăsați aplicația să înceapă să monitorizeze pașii și caloriile arse. Dacă atingeți filele din partea de sus (Day, Week și Month) puteți vizualiza statisticile cu vizualizarea zilnică, săptămânală sau lunară. Cu toate acestea, dacă atingeți pe butonul Share (dreapta sus), veți avea posibilitatea de a partaja rezultatele cu alți utilizatori.

Folosind butonul Obiective (în stânga jos), puteți personaliza obiectivele referitoare la pașii care trebuie atinși, caloriile de ars (aceasta doar în versiunea Pro a aplicației) și multe altele. Utilizând butonul Settings (dreapta jos), aveți posibilitatea să acționați asupra setărilor, să personalizați măsurătorile corpului, combinațiile de culori (în versiunea gratuită există doar verde și albastru) și așa mai departe.

Alte aplicații de calculat caloriile arse pe telefon

Alte aplicații de calculat caloriile arse pe telefon

Dacă aplicațiile prezentate mai sus nu sunt pe placul vostru, încercați alte aplicații de calculat caloriile arse din lista de mai jos. Sper că veți găsi o aplicație pe placul vostru.

  • Pedometru (Android/iOS ) – această aplicație gratuită reunește toate datele referitoare la activitatea voastră, inclusiv pașii și caloriile arse, într-un singur ecran. Este perfectă pentru cei care caută o aplicație esențială în ceea ce privește grafica și funcționarea.
  • Accupedo Pedometer (Android/iOS) – aplicație caracterizată printr-o interfață atractivă și ușor de utilizat, care vă permite să numărați pașii și caloriile arse și să aveți alte informații despre activitatea fizică. Unele dintre funcțiile sale sunt la plată.
  • Pacer (Android/iOS) – cu această aplicație puteți să numărați pașii, să monitorizați caloriile arse și chiar să creați grupuri de antrenament pentru a vă provoca prietenii și, astfel, să încercați mai mult să vă implicați în activitatea fizică. Aplicația se integrează perfect cu Apple Watch și este gratuită, pentru accesul la toate funcțiile necesită un abonament Premium.
  • RunKeeper (Android/iOS) – este o aplicație pentru alergare și monitorizarea activităților sportive, aplicația colectează date utile pentru pierderea în greutate, inclusiv caloriile arse. Este posibil să stabiliți antrenamente potrivite corpului vostru și să vă atingeți obiectivele verificând datele colectate. Aplicația se integrează perfect cu Apple Watch și este gratuită, pentru accesul la toate funcțiile necesită un abonament Premium.
  • Adidas Running (Android/iOS) – aceasta este o aplicație dezvoltată de Runtastic în colaborare cu Adidas, care vă permite să monitorizați principalele activități sportive și care vă permite, de asemenea, să țineți evidența caloriilor arse în timpul sesiunilor de antrenament.

Aplicații de numărat calorii

Dacă sunteți în căutarea de aplicații de numărat caloriile alimentelor, aceasta este secțiunea potrivită pentru voi. Mai jos veți găsi câteva aplicații utile pentru Android și iOS. Încercați-le și vedeți care sunt potrivite pentru voi.

Lifesum – Diet Plan (Android/iPhone)

Lifesum - Diet Plan Android iPhone

Într-un articol despre aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone, este practic imposibil să nu menționez LifeSum. Aplicația este gratuită (dar cu achiziții în aplicație pentru a adăuga mai multe funcții) și este disponibilă pentru Android și iOS. Această aplicație ajută la menținerea unui stil de viață sănătos, permițându-vă să vedeți numărul de calorii, cantitatea de apă băută etc. Pe scurt, încercați aplicația și veți vedea că nu veți fi dezamăgiți.

Pentru utilizare, descărcați, instalați și porniți aplicația pe dispozitivul vostru, apoi atingeți butonul Register, răspundeți la întrebările simple care sunt afișate pe ecran referitoare la persoana voastră și de ce ați decis să utilizați aplicația. Creați un cont cu adresa voastră de e-mail (sau conectați-vă cu contul de Facebook sau Google) și închideți ecranul care vă invită să vă abonați (x) din partea de sus. Vi se va cere să începeți înregistrarea alimentelor: selectați, masa de înregistrat (Breakfast, Dinner etc) și indicați alimentele pe care le-ați consumat deja. Alternativ, puteți sări peste acest pas.

Prin urmare, vă veți găsi în fața unui jurnal, un fel de rezumat zilnic al meselor și activităților voastre. Puteți completa această secțiune apăsând butonul (+), selectând pentru care masă doriți să adăugați alimente și căutați alimentele ale căror calorii doriți să le numărați în noul ecran afișat, utilizând bara de căutare din partea de sus sau prin scanarea codului de bare.

După ce ați selectat alimentele pe care doriți să le adăugați în jurnal, puteți vizualiza valorile nutriționale, precum și, desigur, numărul de calorii și puteți indica cantitatea exactă consumată folosind câmpurile corespunzătoare. Pentru a adăuga totul în jurnal, atingeți butonul Done, care se află în partea de jos.

De asemenea, dacă atingeți pe pictograma folderului (în partea de jos) puteți accesa secțiunea Programs, care vă permite să faceți un test pentru a descoperi dieta care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre, dacă atingeți pe pălăria de bucătar (în partea dreaptă jos) puteți accesa secțiunea Recipes, plină de rețete gustoase și sănătoase pentru micul dejun, prânz și cină.

În cele din urmă, vă recomand să derulați ecranul principal al aplicației pentru a vedea opțiunea Get Life Score. Dacă atingeți pe această opțiune vi se va cere să răspundeți la câteva întrebări cu privire la preferințele voastre alimentare și veți obține un scor pe baza dietei curente, precum și sfaturi utile pentru a vă îmbunătăți stilul alimentar.

MyFitnessPal (Android/iPhone)

MyFitnessPal Android iPhone

O altă aplicație excelentă este MyFitnessPal. Aceasta este o aplicație bine cunoscută și apreciată aparținând categoriei în cauză, care include, de asemenea, câteva sugestii utile pentru ca exercițiile fizice să fie efectuate zilnic. Aplicația este gratuită (dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca mai multe funcții) și este disponibilă pentru Android și iOS.

Pentru utilizare, descărcați și instalați aplicația pe telefon sau tabletă, apoi înregistrați-vă apăsând butonul vizibil pe ecran și alegeți dacă creați contul cu adresa de e-mail sau prin Facebook. Apoi răspundeți la întrebările simple care vi se pun despre persoana voastră și orice obiective care trebuie atinse și, după ce faceți acest lucru, atingeți butonul Start monitoring now și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a indica dacă ați luat deja o masă și de ce tip (de exemplu, Breakfast, Dinner etc).

După ce ați făcut acest lucru veți vedea ecranul principal al aplicației (Home). Din acest ecran puteți adăuga alimentele consumate și, prin urmare, puteți cunoaște caloriile, precum și datele referitoare la activitatea fizică efectuată, cantitatea de apă băută etc. Apoi veți putea vedea rezumatul cu caloriile rămase pentru ziua curentă.

În ceea ce privește adăugarea de alimente, trebuie să atingeți butonul (+) din dreapta jos și selectați Food din meniu. Apoi utilizați bara de căutare din partea de sus pentru a căuta alimentele care vă interesează sau scanați codul de bare apăsând pictograma din partea dreaptă sus. Apoi selectați alimentele corespunzătoare din lista afișată, pentru a cunoaște caloriile și alte detalii.

Veți putea vizualiza progresul zilnic și general al dietei, precum și detaliile caloriilor consumate. Trebuie să știți că aplicația are multe alte caracteristici concepute pentru cei care au nevoie să urmeze o anumită dietă sau pentru cei care doresc să slăbească.

Alte aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone

Alte aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone

Dacă din diferite motive aplicațiile prezentate mai sus nu sunt pe placul vostru, puteți încerca alte aplicații de calculat calorii pe Android sau iPhone din lista de mai jos.

  • Fitatu Calorie Counter & Die‪t (Android / iOS) –  este o altă aplicație pentru a număra caloriile cu caracteristici suplimentare pentru a organiza o dietă sănătoasă pentru slăbire. Aplicația este gratuită (dar oferă achiziții în aplicație pentru a adăuga mai multe funcții).
  • Lose It! – Calorie Counter (Android / iOS) – o altă aplicație bună pentru numărarea caloriilor cu statistici legate de alimente, și alte sfaturi. Aplicația este gratuită (dar oferă achiziții în aplicație pentru a debloca mai multe funcții).
  • MyPlate Calorie Tracker (Android / iOS) – o altă aplicație pentru calculul caloriilor și monitorizarea meselor cu o bază de date imensă și o interfață plăcută. Aplicația este gratuită dar oferă achiziții în aplicație.
  • YAZIO (Android / iOS) – în ciuda numelui, este mult mai mult decât un contor de calorii. Vă permite să gestionați zilnic jurnalul alimentar, să vă monitorizați activitățile și să pierdeți în greutate. Aplicația este foarte ușor de utilizat și are o interfață plăcută. Aplicația este gratuită, dar accesul la toate funcțiile sale necesită un abonament contra cost.
  • Calorie Counter by FatSecret (AndroidiOS) – aceasta este o aplicație cu o interfață foarte plăcută, prin intermediul căreia puteți afla informațiile nutriționale despre ceea ce mâncați. Are un scaner de coduri de bare pentru alimente și un jurnal personal pentru a planifica și urmări antrenamentele și pentru a verifica caloriile arse și pentru a consulta progresul.