Dezactivare video pe Facebook (oprește redarea automată)

Dezactivare video pe Facebook (oprește redarea automată). În timp ce navigați pe Facebook cu telefonul vostru Android sau iPhone ați observat că videoclipurile pornesc automat, și vă gândiți dacă există vreo modalitate de a bloca redarea automată? Ei bine, răspunsul este da!

Dezactivare video pe Facebook (oprire redare automată)

În acest articol vă voi explica care este modul de dezactivare video pe Facebook (oprește redarea automată) folosind aplicația de pe telefonul vostru Android sau iPhone (sau din browser).

Oprește redarea automată la video pe Facebook

Înainte să va explic cum puteți face acest lucru, vreau să vă ofer câteva informații despre dezactivarea videoclipurilor pe Facebook. Pentru început, vreau să vă spun că, nu este posibil să blocați complet afișarea videoclipurilor pe pagina Noutăți sau în secțiunea Watch.

Ce puteți face este să evitați ca un videoclip să pornească automat atunci când derulați pe ecranul Facebook, adică atunci când ajungeți la un videoclip, sau lăsați redarea automată activă și dezactivați doar sunetul. Deci, o să vă explic cum să obțineți acest rezultat folosind funcțiile integrate în aplicație și cele de pe site-ul Facebook.

Dezactivare video Facebook pe telefon

Acum, o să vă explic pas cu pas care este modul de dezactivare video pe Facebook, atât prin intermediul aplicației de pe telefon pentru Android și iOS, cât și din browserul web.

Android

Dezactivare video pe Facebook pe telefon

Pașii de urmat pentru a bloca videoclipurile Facebook de pe telefonul vostru Android sunt foarte simpli. Pentru început, porniți aplicația Facebook, când vedeți ecranul principal al aplicației, atingeți butonul situat în partea dreaptă sus, pentru a accesa meniul principal al aplicației.

Acum, derulați pagina în jos până găsiți Setări și confidențialitate, atingeți săgeata de lângă această opțiune și apoi atingeți pe butonul Setări care apare imediat mai jos.

După ce ați făcut acest lucru, căutați și atingeți pe opțiunea dedicată pentru Media și contacte. Dacă sunteți interesați să dezactivați numai pornirea automată a sunetului pentru videoclipuri, mutați comutatorul pe OFF de lângă Sunetul este pornit când încep clipurile video din Noutăți.

Dacă preferați să blocați complet pornirea automată a videoclipurilor în secțiunea Noutăți, Watch, pe profilurile prietenilor și grupurilor și așa mai departe, atingeți pe opțiunea Pornire automată și selectați optiunea potrivită pentru voi: Nu porni niciodată automat clipurile video, pentru a evita pornirea automată a videoclipurilor, sau Doar pe conexiuni Wi-Fi, pentru a permite redarea automată numai atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi.

Trebuie să știți că, dacă nivelul de baterie rămas al telefonului este mai mic de 20%, redarea automată a videoclipurilor va fi dezactivată, indiferent de setarea aleasă anterior.

iPhone

oprire redare automata video Facebook pe iPhone

Dacă utilizați un iPhone, puteți bloca redarea automată a videoclipurilor de pe Facebook în felul următor. Porniți aplicația Facebook, atingeți butonul situat în partea dreaptă jos, pentru a accesa meniul său principal, atingeți săgeata în jos de lângă Setări și confidențialitate și atingeți butonul Setări care apare pe ecran.

Acum, derulați în jos pagina până găsiți secțiunea Media și contacte, apăsați pe Clipuri Video și fotografii și, pentru a dezactiva pornirea automată a sunetului la videoclipuri, mutați comutatorul la OFF, lângă Clipurile video din Noutăți pornesc cu sunet.

Dacă doriți să dezactivați complet redarea automată a videoclipurilor (atât pentru secțiunea Noutăți, cât și pentru secțiunea Watch și alte locuri din rețeaua socială), atingeți pe opțiunea Pornire automată pe date mobile și atingeți opțiunea pe care o considerați cea mai potrivită pentru voi: Nu porni niciodată automat clipurile, pentru a vă asigura că videoclipurile nu pornesc niciodată singure sau Doar pe conexiuni Wi-Fi, pentru a permite videoclipurilor să pornească automat numai atunci când sunteți conectați la o rețea Wi-Fi.

Nu este nevoie să apăsați niciun buton pentru a salva modificările, deoarece acestea sunt aplicate instantaneu.

Cu toate acestea, rețineți că, dacă nivelul de baterie rămas este mai mic de 20%, redarea automată a videoclipurilor de pe Facebook va fi dezactivată automat, indiferent de setarea aleasă anterior.

Browser

blocarea videoclipurilor pe Facebook din browser

Navigați pe Facebook cu browserul vostru mobil și doriți să evitați, chiar și în acest caz, ca videoclipurile să nu pornească automat când derulați pe ecran? Ei bine, nu vă faceți griji, puteți bloca videoclipurile la fel de ușor.

Deci, accesați site-ul Facebook și, dacă este necesar, conectați-vă la profilul vostru folosind datele voastre personale. Apoi, atingeți butonul situat în partea dreaptă sus, derulați pagina în jos până găsiți butonul Setări și apăsați pe el.

Acum, căutați și atingeți pe Clipuri video, apoi bifați opțiunea Nu porni niciodată automat clipurile video, pentru a dezactiva pornirea automată a videoclipurilor atunci când navigați pe ecranul telefonului.

Notă: setarea pentru pornirea automată a videoclipurilor este valabilă numai pentru browserul din care este aplicat. Deci, dacă accesați Facebook cu un alt browser diferit (chiar și pe același telefon mobil), va trebui să repetați aceiași pași pentru a dezactiva redarea automată a videoclipurilor și de acolo.