Cei mai periculoși viruși de calculator

Cei mai periculoși viruși de calculator. Paralel cu dezvoltarea software-ului și hardware-ului, istoria tehnologiei a avut întotdeauna o altă componentă care nu a încetat niciodată să evolueze, să inoveze și să se îmbunătățească, dar nu înspre binele utilizatorilor (virușii).

Cei mai periculoși viruși de calculator

Virușii informatici sunt un adevărat coșmar, care poate afecta semnificativ performanța computerului. Aparent, sunt concepuți pentru a fura informații și chiar de a bloca sau strica computere/servere. La toți utilizatorii li s-a întâmplat să se infecteze cu virus. În acest caz trebuie instalat un program antivirus și trebuie curățat computerul, în alte cazuri poate fi un adevărat dezastru, deoarece un virus poate transforma computerul în așa fel în care niciun program antivirus nu îl poate repara.

După aproape 70 de ani, din păcate, virușii sunt încă prezenți și răspândiți în toată lumea, iar odată cu avântul internetului au avut un aliat involuntar, dar foarte puternic, care să se răspândească mult mai repede decât în ​​trecut.

Cei mai periculoși viruși de calculator

În acest articol despre, cei mai periculoși viruși de calculator, vă voi prezenta o listă cu cei mai periculoși viruși. Mai jos veți găsi lista cu cei mai periculoși viruși informatici.

Surreptitius Sircam

Acest virus a apărut pentru prima dată în 2001 atacând computerele care rulează Windows 95, 98 și Millennium Edition. S-a răspândit datorită e-mailurilor, se prezenta ca un atașament și, odată deschis, a procedat la distrugerea unor fișiere și la redirecționarea către toate contactele din agenda de e-mail.

Storm Worm

Cel mai izbitor fapt al acestui „troian” (un anumit tip de virus care este ascuns în programe, dar care răspândește și virusul la instalare) este viteza de difuzare, la doar trei zile de la apariție, a reprezentat 8% de viruși în întreaga lume.

Cih Virus

Particularitatea acestui virus a fost scopul său: pe lângă ștergerea și modificarea datelor de pe hard disk-ul computerului infectat, a modificat chiar și setările BIOS, făcând foarte adesea practic imposibilă pornirea computerului.

SQL Slammer

Acest virus își ia numele de la sistemul de operare cu care a operat: Windows SQL Server 2000. S-a răspândit foarte repede și a atacat, de asemenea, serverele Bank of America și ale unor companii aeriene, făcând ATM-urile inutile și anulând multe zboruri.

Melissa

Acesta este probabil cel mai răspândit virus din istorie, a atacat computerele Windows cu suita Office 2007 instalată și a ajuns ca atașament la e-mailuri. Dacă era deschis, toate fișierele Word erau infectate și Outlook trimitea automat virusul la primele 50 persoane de contact din agenda de adrese.

ILOVEYOU

Folosind denumirea de „ILOVEYOU”, acest virus trimitea un mesaj cu subiectul ILOVEYOU, conținând un virus care era automat redirecționat către toate contactele din agenda de e-mail. Răspândirea foarte rapidă și, în consecință, numărul enorm de e-mailuri trimise în același timp în toată lumea a cauzat blocarea multor servere POP3.

Acest virus a aruncat inițial în aer toate e-mailurile utilizatorilor din întreaga lume, începând cu guvernul și întreprinderile din Hong Kong. Tehnica a fost folosită prin trimiterea e-mailurilor cu un atașament „LOVE-LETTER-FOR-YOU.TEXT.vbs” ca nume de fișier atașat la e-mail.

La momentul atacului, virusul era un fel de mit, așa că oamenii nu bănuiau nimic, chiar dacă e-mailul provenea dintr-o sursă necunoscută. Odată ce atașamentul era deschis, virusul infecta fișierele din computer, blocându-le și făcând dispozitivul de nepornit. Se crede că 10% dintre computerele conectate la Internet au fost infectate, rezultând daune estimate la 10 miliarde de dolari.

CODE RED

Acest virus a apărut pentru prima dată pe 13 iulie 2001, după doar 6 zile a infectat 359.000 de servere bazate pe Microsof IIS. Numele CodeRed provine de la sucul Code Red Mountain Dew pe care cei doi angajați de la eEye Digital Security îl beau atunci când l-au detectat.

Conficker

Răspândit în 2007, acest virus a infectat computerele cu sisteme de operare Windows și a descărcat numeroase alte programe malware de pe serverele web ale creatorilor de viruși. Cunoscut și sub numele de DownUp, avea și caracteristica de a se instala pe stick-uri USB sau hard disk-uri externe.

Sobig.F

Virusul Sobig a fost cel mai recent dintr-o serie de programe malware lansate în 2003 la câteva zile unul de celălalt. Numele lor erau practic identice, doar litera finală era schimbată cu fiecare lansare (Sobig.A, Sobig.B și așa mai departe).

CryptoLocker

CryptoLocker este unul dintre primele ransomware (troian) lansate în 2013 care ataca computerele care rulau Microsoft Windows. Ransomware este un tip de malware care blochează fișierele și pot fi accesate numai cu cheia de decriptare. Virusul folosește mai multe metode de răspândire, cum ar fi prin e-mail care conține un fișier cu extensia .exe. Odată ce un computer este infectat, virusul va continua să cripteze anumite fișiere de pe hard disk și orice arhivă cu criptarea RSA.

MyDoom

Numele spune deja totul! Puterea devastatoare a acestui virus a cauzat daune de până la 38 de miliarde de dolari în întreaga lume. Răspândit prin e-mail, a creat mesaje infectate cu diferite fișiere (pentru a fi mai puțin recunoscut) și a atacat practic toate tipurile de fișiere prezente pe computerul infectat.

Acest virus este considerat de experți ca fiind cel mai devastator dintre toate, efectele sale au fost dăunătoare peste tot în lume. Nu este o coincidență că virusul MyDoom a reușit să încetinească performanța rețelei în întreaga lume. De asemenea, acest virus a făcut daune unor victime celebre în trecut, de exemplu Google.

De asemenea, virusul MyDoom a reușit să blocheze aproximativ 60 de companii IT să acceseze site-urile web și reclamele pop-up furnizate de DoubleClick și de alte companii care ofereau servicii similare de marketing digital.