Programe pentru camere video de supraveghere

Programe pentru camere video de supraveghere. Doriți să aflați ce se întâmplă în casă în timp ce sunteți la muncă și căutați un program care vă permite să faceți acest lucru folosind camera web a PC-ului sau o cameră IP? Ei bine, trebuie să știți că acest articol vă va fi de folos.

Programe pentru camere video de supraveghere gratis

În acest articol, vă voi prezenta cele mai bune programe pentru camere video de supraveghere, care pot fi utilizate pentru crearea unui sistem de supraveghere video. Programele nu necesită mari cunoștințe pentru configurare și le puteți accesa de oriunde, fie că sunteți la muncă sau în vacanță.

Programe pentru camere video de supraveghere

O să încep această listă cu programe de supraveghere video pentru PC Windows, programele sunt compatibile cu toate versiunile de Windows (și în unele cazuri, și cu alte sisteme de operare).

AtHome Camera

AtHome Camera program supraveghere video

Dacă căutați un program gratuit de supraveghere video, vă sugerez să încercați AtHome Camera. Acesta este un program care vă permite să utilizați camera web conectată la PC ca o cameră de supraveghere, oferind posibilitatea de a programa operațiuni necesare.

Pentru a funcționa, programul necesită utilizarea unui alt dispozitiv, cum ar fi un alt PC sau chiar un telefon sau tabletă, deoarece programul este disponibil și ca aplicație pentru Android și iOS. De asemenea, programul este disponibil și pentru Mac (mai multe detalii veți găsi mai jos, în secțiunea programelor pentru Mac).

Pentru a utiliza acest program, trebuie mai întâi să îl descărcați și apoi să îl instalați, după ce ați făcut acest lucru puteți să transformați webcam-ul PC-ului într-o cameră de supraveghere video. Pentru download acest program, accesați site-ul programului și dați click pe butonul Download din partea de sus, apoi dați click pe butonul AtHome Camera care se află în secțiunea pentru Windows.

Când descărcarea este finalizată, extrageți arhiva ZIP descărcată și deschideți fișierul .exe. Apoi, în fereastra care se deschide, dați click pe butonul Da, dați click pe butonul Next și apoi dați click pe butoanele Install și Finish. Dacă în timpul instalării vi se cere să adăugați programul la excepțiile firewall, acceptați acest lucru, pentru că altfel programul nu va funcționa corect.

În fereastra principală a programului, dați click pe butonul Register now situat în partea dreaptă jos și completați formularul pe care îl vedeți pe ecran (numărul de telefon sau adresa de e-mail și parola) pentru a crea un cont gratuit . După ce ați bifat caseta privind acceptarea condițiilor de utilizare a programului, dați click pe butonul Register.

Apoi instalați AtHome Video Streamer (pe al doilea PC), programul care oferă posibilitatea de a utiliza camera web a PC-ului ca dispozitiv de supraveghere video. Deci, accesați această pagină și dați click pe butonul AtHome Video Streamer situat în secțiunea Windows.

Când descărcarea este finalizată, deschideți arhiva ZIP, extrageți conținutul în orice folder și porniți fișierul .exe. Apoi faceți click pe butonul Da, Next, Install, și Finish.

Apoi tot ce trebuie să faceți este să porniți programul, să îi acordați acces la camera web și la microfon, dați click pe butonul Add Camera și completați câmpurile de text Camera CID, Username și Password cu informațiile pe care le vedeți în fereastra principală a programului pe celălalt PC, și dați click pe butonul OK.

Alte programe pentru camere video de supraveghere

Programe supraveghere video

Există și alte programe gratuite de supraveghere video pe care le puteți încerca. Mai jos veți găsi alte programe din această categorie, încercați-le și veți vedea că nu veți regreta.

  • TeboCam (Windows) – este un program gratuit de supraveghere video care vă permite să transformați camera web de la PC într-un sistem anti-furt simplu, dar bun. Odată pornit și configurat corect, detectează mișcările din casă, și trimite utilizatorului un e-mail în care sunt atașate fotografii cu ceea ce se întâmplă acasă. Programul este capabil să publice înregistrările webcam-ului online și să imprime data și ora exactă în care au fost făcute fotografiile. Programul este disponibil numai pentru Windows.
  • iSpy (Windows) – este un program care vă permite să utilizați camere web, camere IP și microfoane conectate la PC pentru a crea un sistem antifurt la domiciliu. Datorită acestui program, care poate nu este extrem de simplu de utilizat, dar este foarte bun, este posibil să configurați și să controlați de la distanță toate camerele instalate în casă, să primiți alerte prin SMS și e-mail atunci când apar intruziuni și să vizualizați înregistrările făcute de sistemul de securitate prin YouTube (în modul privat). Programul este disponibil numai pentru Windows.
  • NetCam Studio (Windows/Android/iOS) – există o versiune gratuită a programului NetCam Studio, dar dacă doriți puteți achiziționa una dintre licențe. Aceste licențe vă permit să folosiți programul atât timp cât doriți. Dacă optați pentru versiunea gratuită, veți putea utiliza un flux de camere din două surse (pe imaginile camerei se adaugă un filigran). Funcțiile contra cost includ până la 64 de surse, fără filigrane, notificări și asistență.
  • Security Eye (Windows) – acesta este un program profesional pentru camere video de supraveghere și este gratuit. Nu este un program open source pentru camere de supraveghere, dar dezvoltatorii au decis că ar trebui să fie gratuit. Înainte exista o versiune gratuită prin care se primea gratuit 2 ore de supraveghere pe zi, dar în 2019 compania a eliminat sistemul de plată. Cu acest program puteți utiliza un temporizator pentru a determina momentul în care trebuie să înceapă transmisia video. Puteți captura imagini în format JPEG și apoi să le comprimați. De asemenea, programul vă permite să primiți alerte și funcționează și cu dispozitive de detectare a mișcării. Programul este compatibil cu următoarele sisteme de operare: Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

Periscope Pro

Periscope Pro

Dacă aveți un Mac, puteți utiliza Periscope Pro. Acesta este un program pentru monitorizarea casei cu camera web a Mac-ului, programul salvează înregistrările atât local, cât și pe Dropbox (astfel încât să le puteți accesa cu ușurință de la distanță). Programul include suport pentru camere IP și vă permite să personalizați mulți parametri, în primul rând framerate-ul și rezoluția videoclipurilor care urmează să fie înregistrate. Programul nu este gratuit, dar poate fi utilizat pentru o perioadă de încercare.

Pentru download versiunea de încercare, accesați site-ul programului și dați click pe butonul verde Try it for free. După ce ați descărcat programul, deschideți pachetul .dmg și trageți pictograma Periscope Pro în folderul Applications. Apoi dați click dreapta pe pictograma programului și selectați opțiunea Deschideți. Procedând astfel, veți sări peste restricțiile impuse de macOS asupra programelor care provin din surse necertificate.

După instalare, acordați programului acces la camera web și microfon făcând click pe butonul OK, apoi dați click pe butonul Try Now și configurați setările pentru înregistrările video.

Apoi dați click pe butonul Continuos și selectați când începeți să fotografiați cu camera web: Continuous, pentru a înregistra totul fără întrerupere; Motion detection, pentru a înregistra numai atunci când este detectată o mișcare; Audio detection, pentru a începe înregistrarea numai atunci când sunt detectate sunete sau Motion + Audio detection, pentru a înregistra atunci când sunt detectate mișcări și sunete.

Dacă doriți, puteți modifica setările, în ceea ce privește nivelul de intensitate al mișcărilor și sunetelor care trebuie să pornească la înregistrarea video, rezoluția și framerate-ul etc. Pentru a porni supravegherea video, reveniți la ecranul de pornire și dați click pe butonul Power situat în centru.

Aplicații pentru camere de supraveghere video

Închei acest articol cu câteva aplicații pentru camere de supraveghere care v-ar putea fi de folos, mai ales dacă doriți să monitorizați casa folosind un telefon sau tabletă. V-am prezentat deja câteva dintre ele, deoarece acestea sunt versiunile mobile ale unor programe pentru calculator.

  • AtHome Camera (Android/iOS) – aceasta este versiunea mobilă a programului pe care vi l-am prezentat în secțiunea pentru Windows. Aplicația vă permite să transformați dispozitivele Android și iOS într-un fel de centru de control pentru camerele de la distanță. Trebuie utilizat împreună cu programul pentru PC sau cu aplicația AtHome Video Streamer (disponibilă numai pentru Android), prin intermediul căreia puteți vedea de la distanță camerele de supraveghere.
  • AirBeam Video Surveillance (iOS) – această aplicație vă permite să accesați camera altor dispozitive Apple pe care aplicația a fost instalată anterior și să monitorizați de la distanță casa. Aplicația nu este gratuită, costă 19,99 lei.
  • Safe Home Monitor Security Camera (Android/iOS) – aceasta este o altă aplicație din categoria aplicațiilor prezentate în acest articol, care vă permite să utilizați dispozitivele mobile ca sisteme de supraveghere video. Mai multe aplicații din această categorie le găsiți într-un articol dedicat dispozitivelor Android și iOS (aplicații pentru camere de supraveghere).