Programe de ascultat muzică pe calculator download gratis

Programe de ascultat muzică pe calculator download gratis. Atunci când nu sunteți acasă, aveți întotdeauna la îndemână căștile și telefonul cu lista de redare completă a tuturor melodiilor preferate, astfel încât să puteți asculta în orice moment melodiile care vă plac cel mai mult. Cu toate acestea, dacă citiți acest articol, cu siguranță căutați programe de ascultat muzică pe calculator. În acest articol despre, programe de ascultat muzică pe calculator download gratis, veți găsi câteva programe gratuite care vă permit să ascultați muzică pe calculator indiferent de formatul fișierelor audio (WMA, WAV, MP3, MP4, FLAC etc).

Programe de ascultat muzică pe calculator download gratis

Mai jos veți găsi o listă de programe de ascultat muzică pe calculator Windows și macOS pe care le puteți utiliza nu numai pentru a asculta muzică offline (adică muzica din calculator), ci și pentru a asculta muzică în streaming folosind conexiunea la internet și, eventual, abonându-vă la un plan contra cost (după perioada de încercare gratuită oferită de serviciile de streaming audio).

VLC Media Player

Deși nu a fost conceput exclusiv pentru a asculta muzică, VLC Media Player (cunoscut și sub numele de VideoLAN) poate fi considerat unul dintre cele mai bune programe de ascultat muzică pe calculator. Este de fapt un player media care vă permite să redați toate formatele de fișiere multimedia, atât audio cât și video, fără niciun fel de probleme și nu necesită instalarea de codec-uri externe. În plus, este extrem de ușor de utilizat și rulează perfect pe toate sistemele de operare: Windows, macOS și Linux.

Programul permite redarea atât a conținutului local, cât și a celui de streaming, citirea, crearea și gestionarea listelor de redare și personalizarea fiecărei setări până la cel mai mic detaliu, pentru a mulțumi chiar și pe cei mai exigenți utilizatori. Este adevărat că interfața de utilizator nu este tocmai cea mai bună, dar cu siguranță contribuie la facilitarea utilizării, precum și la aprecierea de către cei cărora nu le plac în mod deosebit ornamentele inutile.

VLC Media Player este un program open source și se poate baza pe o bază mare de utilizatori, ceea ce facilitează rezolvarea oricăror îndoieli legate de funcțiile sale. Extrem de interesante sunt și funcțiile sale specifice de gestionare video… dar asta este o altă poveste! Pentru download gratis programul VLC Media Player, dați click aici.

Spotify

Să trecem acum la Spotify, programul pentru Windows și macOS care este conectat la cel mai popular serviciu de streaming muzical din lume, acesta permite accesul la mii de piese muzicale (românești și internaționale și din orice epocă) de pe calculator, telefon sau tabletă (și nu numai) fără a fi nevoie să cumpărați melodii sau albume individuale. Toate acestea într-un mod extrem de simplu și complet legal.

Programul poate fi descărcat gratuit, dar poate fi utilizat numai după activarea unui cont, care poate fi de trei tipuri diferite. Cel gratuit, care permite ascultarea muzicii în streaming, cel Premium cu o perioadă de probă gratuită de o lună, care permite descărcarea muzicii, și permite ascultarea muzicii la o calitate superioară (320kbps), și Familie, care oferă toate avantajele planului Premium și poate fi folosit de până la 5 utilizatori.

Principalele puncte forte ale acestui program sunt posibilitatea de a găsi liste de redare create de alți utilizatori (nu numai prin partajarea directă a link-urilor, ci și prin căutarea globală a serviciului) și algoritmii săi, datorită cărora Spotify propune zilnic și săptămânal liste de redare de piese compatibile cu gusturile noastre muzicale. Trebuie remarcat faptul că, pe lângă faptul că poate fi utilizat pe calculator, Spotify este compatibil și cu telefoane, tablete, Smart TV-uri, console de jocuri (PlayStation), Chromecast, difuzoare Bluetooth și poate fi folosit direct pe web, folosind browser-ul. Pentru download programul pe calculator, dați click aici.

iTunes

Având în vedere faima și longevitatea sa, nici nu ar avea nevoie de o prezentare. iTunes este de fapt programul multimedia de la Apple, acesta este disponibil pentru download gratis atât pentru macOS, cât și pentru Windows și indispensabil pentru gestionarea dispozitivelor iOS de pe calculator, pentru sincronizarea datelor între iPhone, iPad și calculator, crearea de copii de rezervă, restaurarea dispozitivelor în caz de nevoie și multe altele. De asemenea, acesta este un foarte bun player multimedia care ne permite să ascultăm toate formatele principale de fișiere audio și să ne catalogăm rapid și ușor propria bibliotecă de muzică. De asemenea, merită menționată funcția de extragere a CD-urilor audio.

Datorită la iTunes Store, este posibil să cumpărăm albume și melodii online la prețuri foarte accesibile. În plus, de la lansarea Apple Music, iTunes a devenit clientul oficial prin care serviciul de streaming muzical de la Apple poate fi accesat de pe calculator. În acest caz, merită remarcat faptul că catalogul său este practic comparabil cu cel al lui Spotify (de fapt, poate chiar puțin mai mare).

Utilizând iTunes în combinație cu Apple Music, puteți profita și de Biblioteca muzicală iCloud, care vă permite să încărcați online melodii de pe calculator (melodii care nu sunt disponibile în catalogul serviciului) și să le sincronizați pe toate dispozitivele conectate la ID-ul Apple.

Dacă aveți un Mac, programul iTunes este preinstalat și poate fi găsit în bara Dock. Pe Windows trebuie descărcat de pe site-ul Apple, mai multe informații despre download gratis iTunes, găsiți în articolul descarcă iTunes pentru Windows 10.

Foobar2000

La prima vedere, s-ar putea să nu pară cel mai simplu program de ascultat muzică pe calculator, dar Foobar2000 este fără îndoială unul dintre cele mai versatile și puternice playere audio disponibile pentru Windows. Programul suportă toate formatele principale de fișiere audio (MP3, MP4, AAC, CD Audio, WMA etc) și are o interfață minimalistă care poate fi personalizată după bunul plac prin inserarea, eliminarea sau mutarea panourilor. De asemenea, include o funcție avansată de etichetare și permite extragerea de CD-uri audio.

De asemenea, merită menționată posibilitatea de a instala pluginuri pentru a suporta alte formate audio, schimbarea tonului muzical în timp real, codificarea melodiilor dintr-un format în altul și multe altele. Punctul forte al acestui program este ușurința de utilizare și impactul redus asupra performanței sistemului, ceea ce îl face practic un program perfect pentru a fi rulat pe toate calculatoarele puțin mai vechi care nu pot suporta programele care consumă multe resurse.

De asemenea, programul vă permite să setați comenzi rapide personalizate de la tastatură, care sunt foarte utile pentru a utiliza programul chiar și atunci când acesta este minimizat și mai ales dacă nu aveți o tastatură cu taste multifuncționale dedicate. Există și suport pentru Reply Gain, o funcție care poate fi apreciată doar la extragerea CD-urilor audio în formate fără pierderi, cum ar fi fișierele FLAC. Pentru download gratis programul Foobar2000, dați click aici.

Windows Media Player

Windows Media Player este playerul media de la Microsoft și este preinstalat în Windows, iar în ultimele sale versiuni s-a dovedit a fi o soluție excelentă pentru a asculta muzică, dar și pentru a organiza eficient biblioteca muzicală (descarcă automat coperte și informații de pe internet), pentru a copia CD-uri audio pe calculator și pentru a asculta radio online. Acesta este compatibil cu aproape toate formatele de fișiere audio și cu multe dispozitive portabile. De asemenea, include  mai multe filtre speciale pentru a egaliza și îmbunătăți sunetul în timpul redării.

Pe lângă toate acestea, merită cu siguranță să menționez descărcarea automată a informațiilor și a coperților melodiilor, posibilitatea de a edita în profunzime etichetele fișierelor audio și interfața de utilizator elegantă și plăcută. Windows Media Player este preinstalat pe toate calculatoarele Windows și poate fi găsit în lista de programe accesibile din meniul Start.

Alte programe de ascultat muzică pe calculator

Dacă programele prezentate mai sus nu sunt pe placul vostru, și căutați alte programe de ascultat muzică pe calculator, mai jos veți găsi o listă cu alte programe din această categorie.

  • Jaangle – acesta este un program gratuit de ascultat muzică pe calculator, acceptă MP3, OGG, WMA, AVI și multe alte extensii comune. Interfața de utilizator este simplă și vă permite să navigați foarte ușor prin biblioteca audio. De asemenea, programul are o calitate audio excelentă și un sistem de etichetare pentru a facilita catalogarea fișierelor. Pentru download gratis programul Jaangle, dați click aici.
  • AIMP –  un alt program gratuit care vă permite să ascultați muzică pe calculator, cu o interfață simplă dar funcțională. Playerul este destul de simplu, în partea de sus sunt comenzile audio cu funcțiile de bază și mai jos se afla biblioteca din care puteți alege muzica. Pentru download programul AIMP, dați click aici.
  • MusicBee – acesta este unul dintre cele mai complete programe gratuite disponibile pentru organizarea bibliotecii muzicale și pentru a asculta muzică. Interfața este intuitivă, dar avansată și există multe secțiuni disponibile, nu este deci un simplu player, ci un program cu multe funcții. De exemplu, suport complet pentru etichete, personalizare prin skin-uri, posibilitatea de a extrage muzică de pe CD-uri, și multe alte opțiuni avansate. Dacă nu căutați un simplu player audio, ci un program gratuit  cu multe funcții, MusicBee ar putea fi programul potrivit pentru voi. Pentru download, dați click aici.
  • Winamp – acesta este un player audio istoric (este disponibil din 1997). Programul în versiunea sa gratuită oferă multe opțiuni și setări, skin-uri, plugin-uri etc, și este cu siguranță unul dintre cele mai complete playere audio gratuite pe care le puteți găsi. Versiunea pro, care costă aproximativ 20 $, adaugă unele funcții, cum ar fi extragerea MP3, inscripționarea CD-urilor audio, suport pentru codec-urile AAC Plus și H.264. Pentru download dați click aici.
  • XMPlay – este un alt player audio gratuit care este disponibil pentru sistemele Windows (Windows 7, Windows 10, Windows 11). Sunt disponibile diverse skin-uri și plugin-uri pentru acest program, suport complet pentru cele mai comune fișiere audio, cum ar fi OGG, MP3, WAV, WMA. Există, de asemenea, suport pentru diferite tipuri de liste de redare, inclusiv PLS, M3U, ASX și WAX. Pentru download, dați click aici.