Cum folosești Chromecast fără Wi-Fi

Cum folosești Chromecast fără Wi-Fi. În acest articol vom vorbi despre cum puteți folosi Chromecast fără Wi-Fi.

Cum folosești Chromecast fără Wi-Fi

Chromecast este un adaptor creat de Google, utilizat pentru streaming multimedia și care permite utilizatorilor să redea conținut online precum videoclipuri și muzică pe un televizor SMART.

Chromecast acceptă comenzi pentru streaming printr-o conexiune Wi-Fi. Dacă acest lucru este în regulă pentru uz personal, poate fi problematic dacă doriți să acordați acces la acesta și altor persoane sau oaspeți. Ar trebui să oferiți tuturor detaliile Wi-Fi, ceea ce poate fi destul de enervant.

Din fericire, există un mod foarte eficient de a utiliza Chromecast fără a fi nevoie să vă conectați la Wi-Fi. Mai jos veți afla cum funcționează Chromecast fără Wi-Fi.

Limite la Chromecast fără Wi-Fi

Există mai multe limitări pe care trebuie să le cunoașteți atunci când utilizați Chromecast fără Wi-Fi.

Mai întâi trebuie să vă asigurați că Chromecast este conectat la un router cu o conexiune activă la Internet. În caz contrar, este posibil să apară defecțiuni. În al doilea rând, persoana care dorește să transmită conținut ar trebui să aibă Wi-Fi activat, dar să nu fie conectat la router. Este bine, chiar dacă are o conexiune la internet de tip 4G/5G.

Prin urmare, o astfel de caracteristică Chromecast este utilă numai pentru a permite oaspeților să transmită conținutul pe televizor. Dacă doriți să conectați Chromecast la un televizor de la hotel și să transmiteți conținut fără să vă conectați la Wi-Fi, trebuie să știți că nu este posibil.

Activarea modului pentru oaspeți

Chromecast pentru oaspeți

Pentru a permite oaspeților să transmită conținut pe Chromecastul vostru, trebuie mai întâi să activați modul pentru oaspeți.

Pentru a începe, porniți aplicația Home pe telefon. Este aplicația pe care ați descărcat-o când ați configurat Chromecastul și pictograma sa este o imagine a unei case cu culorile curcubeului.

După ce ați deschis aplicația, selectați televizorul pe care doriți să-l setați în modul pentru oaspeți. Apoi, pe ecranul telefonului, atingeți pe pictograma din dreapta sus pentru a accesa setările, și activați modul pentru alte persoane (Guest Mode).

După activarea modului pentru oaspeți, Chromecast va afișa un cod PIN. Nu trebuie să îl salvați, dar dacă aveți un oaspete care așteaptă să se conecteze, îl puteți da.

Redare pe televizor

Când sosesc oaspeții voștri, se pot conecta la Chromecast folosind codul PIN care apare în aplicație. Amintiți-vă ca, oaspetele trebuie să aibă Wi-Fi activat, dar să nu fie conectat la același router ca Chromecastul sau la o conexiune internet de la o altă sursă, cum ar fi 4G.

Când oaspetele vrea să transmită ceva pe televizor, trebuie să urmeze pașii pentru transmiterea conținutului. Când este timpul să aleagă un dispozitiv, oaspetele ar trebui să vadă Chromecastul pregătit pentru redare. Dacă atinge pe el, televizorul va emite patru tonuri (inaudibile pentru urechea umană) și dacă dispozitivul lui detectează aceste tonuri, Chromecastul se va conecta automat. Dacă dispozitivul nu detectează tonurile, Chromecast va solicita PIN-ul.

Dacă doriți să redați filmele din calculator pe TV cu VLC și Chromecast, vă sfătuiesc să citiți un articol dedicat acestui subiect. Cum vezi filmele din PC pe TV cu VLC și Chromecast.